icon

Môže banka poskytnúť hypotéku na splatenie dlhov?

2. apr 2024

Dobrý večer prajem,
susedia boli dnes u nás a poprosili nás o radu. Nevedeli sme im na 100 % poradiť a odpovedaťna otázku, pretože s danou problematiku nemáme skúsenosť. Suseda vravela, že sa to nedá. My sme si mysleli, že jedine bezúčelovou hypotékou. Zavolali sme známemu, ktorý kedysi robil finančné poradenstvo a on vravel, že jedine v kombinácii s vyplatením existujúcej hypotéky. Určite to budú riešiť, ale radi by mali nejaké informácie vopred.
Budem rád, ak nám niekto poradí. Ďakujem za nich.
Prajem pekný večer.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
mogaa
3. apr 2024

čisto teoreticky ano, vezmú si hypo na svoj byt a z toho splatia úvery.....ale niečo/nehnuteľnosť pri hypotéke založia, inak to nepôjde.....

3petka
3. apr 2024

My sme si brali hypotéku a chceli sme s ňou vyplatiť zároveň aj úver. Bolo nám povedané že toto sa nedá.
No akonáhle som dostala peniaze na účet šla som do banky že chcem vyplatiť úver a hla šlo to. Nik nezisťoval odkiaľ tie peniaze sú.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
mk1111111111
3. apr 2024

Nech skusia dat vsetky uvery na jeden spotrebak, predlzit splatnost a znizit tak vysku splatky

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
mk1111111111
3. apr 2024

@cukorfalat asi mas pravdu

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
3. apr 2024

Ja som brala pred rokom a pol nižšiu bezucelovu hypo na už existujúcu splatenu nehnuteľnost a vyplatili nou v inej banke aj nesplateny spotrebak co bol brány par rokov predtým na prerabku. Zvyšok mi ostal na účte nebol s tým problém pýtali len úverovú zmluvu a vyčísliť zostatok z danej banky