Môže banka zobrať byt pri úvere v exekúcii?
Ahojte, brali sme si úver na rekonštrukciu bytu od pss s tým, že to bolo treba vydokladovat na tu požičiavanu sumu. Tu nastal problém, niečo sa im nezdalo tak nám prišli skontrolovať nehnuteľnosť, kde prebehlo všetko v poriadku. Potom nám zaslali list aby sme opätovne úver vydokladovali aby nám mohli vyplatiť zvyšok úveru alebo to necháme tak a úver nám nedoplatia a budeme splácať normálne ďalej. Teraz po 2 mesiacoch žiadnej komunikácie nám zaslali list s tým, že od žiadajú aby sme im to zaplatili do 7 dní, inak to pôjde ďalej ( súd, exekucia). Posielali sme tam včera aj odvolanie voči tomuto rozhodnutiu.
Mame ešte jeden úver v SLSP kde mame založený byt , čo v prípade ak by došlo k exekúcii? Môžu nám ho zobrať aj napriek tomu , že je byt založený inej banke ?
Ide o to, že pre nás nieje problém vrátiť im tie peniaze, problém je to, ze je na to 7 dní.
Stretli ste sa s takou situáciou? Vyhovela vám banka ak ste posielali odvolanie ?
1. Je to už pár rokov dozadu, ale s týmto som sa nestretla, keď som robila v PSS. Prečo je problém vydokladovať použité peniaze? Dve mesiace nekomunikoval kto?! Boli ste sa pýtať ako ďalej postupovať, ako ste to doteraz riešili?
@anonym_autor
@anonym_autor
@anonym_autor
Ako ste dopadla
@anonym_autor
@anonym_autor
@anonym_autor
Ako ste dopadla
@ivik1717 dohodli sme sa na splátkach

@dadis my sme napríklad riešili dofinancovanie hypotéky práve z PSS lebo nám dali neporovnateľne nižší úrok. Bolo to pre nás výhodnejšie, lebo sme tie peniaze reálne použili na to na čo sme ich brali a aj tak sme chceli ten úver skôr splatiť, tak sme proste nepreplatili toľko na úrokoch ako v banke. Ale áno, PSS je zvláštna, pani ktorá nás mala na starosti mala úplne divné vystupovanie, vždy meškala, keď sme sa jej niečo pýtali, nevedela... 😂 Sama od seba by som tam určite nešla. Našťastie sme mali nášho finančného poradcu, ktorý to v podstate riešil za nás, lebo ja by som na ňu trpezlivosť nemala.