icon

Môže Česko zasahovať do slovenského majetku?

30. aug 2024

Dobrý, chcem sa vás opýtať manžel zobral úver pred 8 mesiacmi v Čechách. Peniaze sme zatiaľ neminuli máme ich doma on prestal pracovať v Čechách a robí v Nemecku na živnosti. Nechodili nám zatiaľ žiadne papier. No posledný mesiac nám prišli výzvy a pod. Na úhradu , má Česko nárok zasahovať na Slovensky majetok? Máme dom a dve autá. Nie sme milionári, sú to skromné auta a skromný dom. Dom je na nás oboch mohli by nám ho zobrať?

ekira1
31. aug 2024

To ste odkiaľ brali uver keď za 8 mesiacov je úrok 20 000€? A zmluvu ste nečítali, keď neviete aké podmienky na úver mate, je tam I info o predčasnom splatení, výške úroku, odstúpenie od zmluvy.. to nemáte ani základné finančné znalosti, žiadna finančná gramotnosť? A ako sa dá zabudnúť na 20 000€ v skrini? Mali ste to vrátiť hneď, úrok za dva mesiace je menší ako úrok z omeškania splátok, platba za výzvy na zaplatenie, exekútor.. sestra tiež nebude najjasnešia hviezdička keď ani tieto základy neovláda. To môže každý zbehnúť do Čiech, nabrať pôžičky a vrátiť sa na slovensko 🙄 takže aby ste to nedos... ešte viac ako doteraz, komunikovať s bankou, vrátiť sumu, splácať úroky. A zapamätať si to. Hraním na mŕtveho chrobáka prídete I o to čo máte..

rozculena
31. aug 2024

pochybujem,že to je z banky,keď pýtajú vrátiť 40 000,ale ani to sa mi nezdá.......
Svokru by som kopla do riti,za to,čo urobila.

lienka.7
31. aug 2024

Omg 🙈🤣🤣🤣

solange7
2. sep 2024

Jezis toto je dalsia dobra perla. 😂

autor
2. sep 2024

@aleza peniaze mám doma môžem vám im aj sfotit manžel zarába mesačne 4-5tisic eura ako montaznik a zvarac Nemecku. Ja tieto peniaze nestíham minút. Takže tie 20tisic sú doteraz v skrini

autor
2. sep 2024

@maranco pôžičku zobral z ČSOB. Ale v Čechách

maranco
2. sep 2024

ČSOB si nemôže dovoliť 150% úrok, klameš

eliska13
2. sep 2024

Nech si zoberie uver aj z Nemecka😘
Toto je najlepšia cesta do pekla čo ste spravili hrať mŕtveho chrobáka

autor
2. sep 2024

@maranco odfotim vám papiere

autor
2. sep 2024

@eliska13 mi úver nepotrebujeme, máme peniaze. Mi sme to chceli pre svokrovcov. Lenže stali sa čo sa stalo. A zabudli sme na to

lienka.7
2. sep 2024

@autorka ty peniaze nestíhaš minút a preto ste brali pôžičku v nebankovke, vsak? No a teraz daj tu o červenej ciapocke 😉😁🤣

maranco
2. sep 2024

Prilož tu fotku zmluvy a zatri osobné údaje.

autor
2. sep 2024

@maranco posielam fotku papiera ktorý nám prišiel naposledy je to z opačnej strany

autor
2. sep 2024

@lienka.7 je to z ČSOB. Žiadna nebankovka to nie je. On pracoval v Čechách na zmluve a mal český účet a bol v bake u nich sa opýtať či by mu nedali úver. A dali

autor
2. sep 2024

@maranco ale už ho asi odkúpil nejaký advokát alebo niekto iný píše tu business for business

autor
2. sep 2024

@maranco jasné tu píše účet ČSOB

autor
2. sep 2024

@lienka.7 no, teraz mi napíš ty o červenej čiapočke. Lebo ja neklamem píšem pravdu tak ako to je. Inak by som sa tu na to nepytala. Urobili sme chybu, viem no ale teraz sa to snažíme. Vyriešiť aj keď už asi je neskoro. Mi žiadne iné úvery nemáme, ani sa tomu nerozumiem inak by som sa nepytala

maranco
2. sep 2024

Prilož tu fotku zmluvy o pôžičke a zatri osobné údaje.
To že má niekto účet v ČSOB neznamená že vystupuje v mene banky ČSOB.

lienka.7
2. sep 2024

@autorka omg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
To, ze mas zaplatit na účet vedený v CSOB ešte NEZNAMENA, ze tu pôžičku mas od CSOB!!! omg omg omg ....

sisa_s
2. sep 2024

Pozicali ste si 20000 eur ci 20000 kc? 😀

lienka.7
2. sep 2024

@autorka a už len to, ze mas doklad zaslať WA, smskou a pod.
Takto banka nekomunikuje. A ak by ste peniaze brali z banky, vyzýva vás najskôr banka. Nemá zatial dôvod váš úver postupovať na vymáhanie spoločností. Nejde o nevymozitelnu pohľadávku.

lienka.7
2. sep 2024

@sisa_s zaraba udajne 5k eur, nevedia co s peniazmi a požičajú si 20.000CZK??? 😯🤣

sisa_s
2. sep 2024

@lienka.7 tak ja neviem, pre istotu sa pytam 😀 lebo na tej prvej foto pisu nieco o 20000 kc 😀 nahoda by to bola, ze autorka stale riesi 20000 eur? 😀 😀

macatt
2. sep 2024

@sisa_s 20000 kč ak to pôjde na súd..ešte stále sa to dá vyriešiť..
@autiorka to sú české koruny, zavolaj tam a dohodni sa mimosúdne..

ekira1
3. sep 2024

20 000kč? To vážne ? 😅 hľadáš spôsob ako okašľať exekútora, vybabrať s bankou a pri tom tvrdíš, že peniaze mate doma, plat 4-5 tis.€ a je problém vrátiť cca 830€ 🤣 no tak dlžnú sumu zaplaťte spolu s úrokmi, keď na to teda máte. Alebo teda počkajte a vymýšľajte, až vám exekútor zhabe majetok 🫢

hiro
3. sep 2024

Tych 20000Kc je tam uvedeny len ako priklad. Ale zase ze by v CR robili pozicky v EUR?

la_dolce_vita
3. sep 2024

Takze tvoj muz zaraba cca 5 tis Eur a jeho rodicia potrebovali pozicat par drobnych na prerabku domu?! Mate to uz na vymahani a pozeram, ze vratit mate raz tolko, cize nebankovka ako vysita. Solidna banka nepozicia bez trvaleho pobytu, aspon u nas nie. Zabudnut na uver je tiez usmevne..

bosorkabb
3. sep 2024

Od teba to už vymáha spoločnosť ktorá vymáha dlhy. Ak nezaplatis príde exekučné konanie.
Zavolaj tam a zaplať nech máš pokoj.
Nechápem čo ste čakali.

ekira1
3. sep 2024

@hiro príklad? Veď sú tam rozpočítané poplatky z 20 000, prečo by percentá ktoré majú platiť počítali z nejakého príkladu. A celková suma na zaplatenie už je 40 000kč a nie je ešte konečná. Len tak ďalej, fandím im na koľko sa vyšplhá suma za 20 000kč v skrini, možno i na hodnotu ich domu 🫣

hiro
3. sep 2024

@ekira1 Podla mna je ta suma zvolena pre vystrasenie cloveka aby zaplatil - tak ze im vyjde 100% navysenie - cez rozne poplatky, sudy atd.