icon

Môže Česko zasahovať do slovenského majetku?

30. aug 2024

Dobrý, chcem sa vás opýtať manžel zobral úver pred 8 mesiacmi v Čechách. Peniaze sme zatiaľ neminuli máme ich doma on prestal pracovať v Čechách a robí v Nemecku na živnosti. Nechodili nám zatiaľ žiadne papier. No posledný mesiac nám prišli výzvy a pod. Na úhradu , má Česko nárok zasahovať na Slovensky majetok? Máme dom a dve autá. Nie sme milionári, sú to skromné auta a skromný dom. Dom je na nás oboch mohli by nám ho zobrať?

Strana
z3
petracandle
3. sep 2024

Bože, ja že hovoríš o 20 000 eur a nie korún 🤣🤣 20 000 eur je pre slabšie zarabajuceho Slováka naozaj veľká suma, ale 20 000 korún čiže 800 eur zoženie pomaly ešte aj bezdomovec. Načo ste vôbec brali úver na takú smiešnu sumu keď manžel dobre zarábal? 😃

rozculena
3. sep 2024

prosím ťa,čo nás tu ťaháš za fusaklu,20 000 korún je 800 eur,to načo potrebovali rodičia 800 eur?????? kvoli takej sume sa s tebou nebude žiadna banka ani baviť.

rozculena
3. sep 2024

@petracandle by som chcela vidieť,čo by prerobili za 800 eur na baráku

petracandle
4. sep 2024

@rozculena presne tak

jockey
4. sep 2024

Toto je riadna komédia... 😁

ekira1
4. sep 2024

@hiro tak ona sama píše, že požičali 20 tis. Len zabudla dopísať že Kč a nie € 😁

autor
11. sep 2024

@ekira1 ahojte prepáčte že som sa neozivala ale nemohla som nájsť žiaden papier. Ale našla som tento jeden

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
11. sep 2024

Viem je to veľmi zle čitateľné ale takéto nám vytlačili.

maranco
11. sep 2024

To je papier, že ste si zo svojho bankového účtu vybrali hotovosť 476 000 CZK v hodnote cca 18 800€ v tej dobe. To nie je nič o pôžičke.

sisa_s
11. sep 2024

Esteze si anonym a vycapis meno manzela 😀

ekira1
11. sep 2024

@maranco nestihla som 🙄 ak to je voliteľné prečerpanie, tam by I tie úroky mohli byť dosť veľké..

ekira1
11. sep 2024

Môžeš to dať ešte raz a začierniť osobné údaje?

maranco
11. sep 2024

@ekira1 to bol len papier že urobili výber hotovosti z bankového účtu na pobočke v marci 2024

ekira1
11. sep 2024

@maranco tak by ma zaujímalo, čo je to potom ten doklad, že dlžia 20 000kč 🫣 evidentne v tom má zakladateľka riadny chaos, ani nevie čo vlastne dlží a koľko dlží a že úroky nabiehajú 🫢

hiro
12. sep 2024

@ekira1 Ja to nechapem co to stale niekto opakuje o tych 20tisKC. To bol len list pre vylakanie dlznika so zvolenou fiktivnou sumou tak aby ju sudne poplatky navysili na dvojnasobok.

ekira1
13. sep 2024

@hiro no namiesto 20 000€ zaplatiť 40 000€ je trošku úplet keď je pôžička " z banky".

vikiki29
13. sep 2024

Ty kks, ja by som normálne ako jednu z podmienok pre schválenie úveru dala test z finančnej gramotnosti. To už je maximálna sila ak niekto nechápe, že keď si požičiam = musím vrátiť. Veď to chápe už aj 10 ročné dieťa, neverím že dvaja dospelí ľudia nie 🤦‍♀️.

ekira1
13. sep 2024

@vikiki29 pretože to požičali v Čechách a majetok majú na Slovensku, tak nemusia 🫢 a vlastne tie peniaze nepoužili, tak nebudú predsa platiť úrok 🫣😅

hiro
13. sep 2024

@ekira1 Akych zase 40 tisic €?
Ten papier o 20 tisic CZK s tym ze poplatky to navysia na dvojnasobok bola fikcia na vystrasenie.
To neznamena ze tych ich 20 tisic EUR sa zvysi na dvojnasobok. Mozno na 21 tisic €. Ale taky list by nikoho nevystrasil. Preto v strasiacom liste uvadzaju taku fiktivnu sumu aby to vyslo co na najvyssi nasobok.

ekira1
13. sep 2024

@hiro čítam komentáre autorky

hiro
14. sep 2024

@ekira1 Ale veď to si omylom myslela z toho listu s fiktívnou sumou.

ekira1
14. sep 2024

@hiro to nikde nepísala.. a evidentne má chaos vo viacerých veciach, nie len toto..

Strana
z3