icon

Môže mať sporiaci účet dvoch majiteľov?

9. mar 2025

Dobrý deň, chcem sa spýtať či náhodou nemáte niekto skúsenosť, či je možné aby 1 sporiaci účet mal dvoch majiteľov. S partnerom plánujeme spoločnú budúcnosť a radi by sme pár najbližších rokov sporili na spoločnú nehnuteľnosť. Ďakujem pekne

kiki68
9. mar 2025

Urcite by som bez svadby do nicoho takeho nesla

sweet20
9. mar 2025

My tak mame ale rozne fondy... nie v banke... a tiez nie bez svadby... ucet bude na jedneho ale realne peniaze tam budete dvaja davat.. to nerobi dobrotu

zmrzlinka2021
9. mar 2025

Prosím ťa nekomplikuj si tak život. Šetri si na svoj účet

gribka1
9. mar 2025

To bol čí nápad? Šetrite každý zvlášť.

autor
9. mar 2025

Na svoj účes si šetrím 🙂 otázka znela inak

autor
9. mar 2025

Účet*

gribka1
9. mar 2025

Neuvedomuješ si dôsledky spoločného účtu, keďže nie ste manželia? Jeden môže len disponovať, nemyslím, že môžu byť dvaja rovnocenní.

sweet20
9. mar 2025

@gribka1 iba v mbank jetake mozne
.. ale nikomu to bez manzelstva neodporucam.. ak @autor chce tak nech tak robi

tiezjedna
9. mar 2025

@autorka to je úplná blbosť. Veď si dajte spoločný cieľ, šetrite si každý zvlášť a keď dôjdete tam, kam chcete, zložíte peniaze a hotovo.

sweet20
9. mar 2025

@tiezjedna myslim si, ze jej to je uplne jedno co si my myslime

gribka1
9. mar 2025

@sweet20 Neviem o tom, na jedno rč, jeden účet.

petamich
9. mar 2025

Ucet viacerych majitelov v sucasnosti ziadna banka okrem mBank neponuka a domnievam sa, ze to plati aj na sporiace a investicne produkty, vzdy je jeden majitel a dalsi disponent

janai1
9. mar 2025

Účet s 2 majiteľmi ponúka iba mbank.
Takže si založte účet tam.
Nevyžiadaná rada - nerobte to

bludna
9. mar 2025

Mozem sa opytat, ze preco neodporucate bez manzelstva? @kiki68 @sweet20 @gribka1

sweet20
9. mar 2025

@bludna uz som to vysvetlila vyssie... ze... My tak mame ale rozne fondy... nie v banke... a tiez nie bez svadby... ucet bude na jedneho ale realne peniaze tam budete dvaja davat.. to nerobi dobrotu

gribka1
9. mar 2025

Pravda, mBank ponúka takýto účet tak super. Tým pádom sa v prípade, že sa jednému niečo stane, zablokuje iba polovica účtu. Bolo by potrebné preštudovať podmienky. Či nemôže jeden vybrať všetko ak by mu preskočilo.

bludna
9. mar 2025

@sweet20 Precitala som si co si napisala ale popravde stale mi to nie je jasne. Ved ked su predsa dvaja plnohodnotni majitelia(mbank), tak je to rovnake ako keby boli manzelia, ci nespravne to chapem? Akoze my s partnerom nemame nijaky spolocny ucet ani som nikdy nic take neriesila, preto ma to zaujima, ze v com je vlastne problem. Ved v pripade rozchodu si kazdy vezme svoj vklad, takisto ako v pripade rozvodu, ci?

autor
9. mar 2025

@janai1
@gribka1 ďakujem vám krásne, toto je to čo som potrebovala nájsť, idem preštudovať podmienky. Niesom hlúpa, určite sa chcem ošetriť pred tým, aby som ostala s holým zadkom bez peňazí a bytu.

paulina291
9. mar 2025

Smiem sa opýtať, prečo to chcete takto a nie šetriť každý zvlášť a až následne pri kúpe nehnuteľnosti to dať na jednu kopu? Len ma to zaujima. Ja som veľký zástanca spoločných peňazí, ale do manželstva sme ich mali každý oddelene.
Aké výhody si od tohto kroku sľubuješ? Nijak nekritizujem, ozaj ma to zaujíma.

autor
9. mar 2025

@paulina291 My si sporíme aj každý sám, svoje vlastné peniaze. Žijeme spolu, mamé spoločné financie čo sa bývania a stravy týka už teraz. Toto chceme preto, aby sme to mali “na hromadke” - peniaze vyslovene na byvenie, sledovat si koľko už mame našetrené - kolko ešte ostáva do nášho SPOLOČNÉHO cieľa, koľko tam kto poslal - budeme posielať každý rovnakú sumu mesačne (aj teraz mame plat cca rovnaký a prispievame do domácnosti rovnakým dielom).

nynia
9. mar 2025

Podla mna ak setrite kazdy zvlast zbytocne to komplikovat spolocnym ked bude potrebne mat financie niekde jednotne napr na hypo atd tak zriadit spolocny bezny ucet a tam prehodit peniaze zo sporenia, vela parov, co poznam maju spolocny bezny ucet na ktory posielaju peniaze z kazdej vyplaty na spolocne naklady a vydavky. Toto mi nedava logiku, preco to dopredu komplikovat ked treba mysliet, ze nemusi vsetko vyjst ako planujete do buducnosti a radsej mat svoje vlastne financie ako spolocne. 🤷🏻‍♀️

tiezjedna
9. mar 2025

@autorka ešte jedna nevyžiadaná rada, nepodieľajte sa na všetkom rovnakým pomerom, ale rovnakým percentom z príjmu👍 Ver mi, že do budúcna, obzvlášť, ak chcete zotrvať v statuse "priatelia" a prišlo by dieťa, to bude najmä pre teba komfortnejšie.

autor
9. mar 2025

@tiezjedna ďakujem, toto ma nenapadlo 🙂 a svadbu plánujeme určite v najbližších rokoch, max do 3r.

matusformanek
10. mar 2025

nie... jeden môže byt ako disponent. Smrtou majitela uctu však disponentske prava zanikaju, toto mnoho ludi netuší. My mame s manzelkou spoločny ucet, pisany na mna, obaja mame k nemu kartu. manzelka ma ale este i svoj vlastny ucet, keby niečo

gribka1
10. mar 2025

@matusformanek No vidíš a mBank taký má.