Môže otec získať daňový bonus na dieťa?
Može si otec dieťaťa narokovať na daňový bonus na dieťa aj v prípade ak sa o dieťa nestará a neplatí výživne?
Predpokladám , že nežijete v jednej domácnosti , takze nie . A prednosť má vždy matka dieťaťa , teda pokial nemá otec zverené dieťa do svojej starostlivosti .
prva podmienka je spolocna domácnosť.
predpokladam, ze spolu nezijete, takze nie nemôže
Nežijeme spolu, no dozvedela som sa že panko berie nemalé peniaze z daňového bonusu. Nie že by som mu to závidea ale príde mi absurdné ak má brať peniaze na dieťa človek ktorý sa absolutne nijako nepodiela na jeho výchove ani zaobstaraní
A ty nepracuješ ?
Nie ja som ešte na rodičaku.
uplne normalne ho udas na danovom urade. bude musiet vsetky peniaze vratit. ktore poberal.
jasne napísané.
Vela debilov takto pobera banovy bonus. Vajcia by som im stocila tak, ze by dalsie dieta nemali. Myslim, ze nikto nekontroluje, ci zijete v spolocnej domacnosti. Staci mu na to rodny list. A ano udat ho, to su peniaze pre dieta, a nie pre neho.
Mne to ex robil. Ja som pracovala, dala som účtovnícke vypracovať DP a ona mi sama vraví, že najprv musím jeho požiadať aby ukončil poberanie, lebo ak si budem nárokovať aj ja, tak ja sa dopustim protiprávneho konania. Volala som na DÚ, že my s tým nemáme čo spraviť ! Nakoniec som volala jeho zamestnávateľovi a oznámila som, že nemá na to narok, nakoľko s nimi nežije a až od toho mesiaca co som volala, mu to zamestnávateľ zrušil. Ale o 1 kalendárny rok okradol vlastne deti!
@vevebono vsetko su to nezmysli a vymen uctovnicku za to co ti povedala. A ostatne tiez bolo zbytocne. A v podstate - este stale mozes podat dodatcne danove priznanie a ziadat danovy bonus, pokial si splnala podmienky v tom case. Ex podmienky nesplnal, nemal narok a DU si to s nim vyriesi. Navyse ak by si napisala podnet na DU, ze poberal neopravnene, aj vtedy si ho podaju.
@katarinaba presne ako píšeš

Musi žiť v spoločnej domácnosti