icon

Môže Slovenská sporiteľna zmeniť hypotekárnu ponuku?

24. máj 2025

Dobrý deň podali sme si žiadosť o hypotéku do slovenskej sporiteľni na 88000 prišla ponuka.. znalecký máme na 110000, kúpna zmluva na 110000. Keď už prišla ponuka na 88000 a znalecký vychadza. Môžu nám ešte ponuku zmeniť alebo už nebude žiaden problém a dajú nám tým 88000?
Keď ste brali zo slsp dali vám to čo vám dali aj prvotnú ponuku?

vanilkovazmrzka
24. máj 2025

Nechapem otazku. Tak poziadala si o hypoteku, tsk ti dali aktualne podmienky. Tak preco by to v procese schvalovania mali menit?

vikisisi
25. máj 2025

Ako stáva sa to ale málokedy, že schvaľovatel poníži sumu a to z dôvodu príjmu ale zníženia internej hodnoty NHN. Preto to ide ešte na schvaľovanie, ponúka je jedna vec a schválenie druhá.

gab1sol
25. máj 2025

V akom štádiu je ponuka? Je to len nejaký prescoring, čo vám dali na pobočke po zadaní údajov do systému? Alebo ide o schválenie žiadosti na schvaľovaní s overením všetkých náležitostí? V každom prípade, záväzné je to, čo podpíšete v úverovej zmluve.

sasa1310
25. máj 2025
@vanilkovazmrzka

Nechapem otazku. Tak poziadala si o hypoteku, tsk ti dali aktualne podmienky. Tak preco by to v procese schvalovania mali menit?

@vanilkovazmrzka pretože až na základe znaleckého a kúpnej zmluvy banky schvalujú konečnú sumu úveru. 80 % z hodnoty nehnuteľnosti

stanislavicenka
25. máj 2025

Tiez nerozumiem, co sa pytas. V podtsate su dolezite iba 2 veci, tvoj prijem a schopnost splacat, a hodnota zabezpecenia. Ak banka vyhodnoti nehnutelnost ako nie hodnu tej hodnoty, moze znizit vysku sumy na hypoteke

vanilkovazmrzka
25. máj 2025
@sasa1310

@vanilkovazmrzka pretože až na základe znaleckého a kúpnej zmluvy banky schvalujú konečnú sumu úveru. 80 % z hodnoty nehnuteľnosti

@sasa1310 ??? Ano a? Dolozila posudok, schvalili jej nieco, ma to na papieri, tak opakujem otazku, preco by to este mali menit ked uz je na zaklade tych podkladov stanovena nejaka suma uveru?

sasa1310
25. máj 2025
@vanilkovazmrzka

@sasa1310 ??? Ano a? Dolozila posudok, schvalili jej nieco, ma to na papieri, tak opakujem otazku, preco by to este mali menit ked uz je na zaklade tych podkladov stanovena nejaka suma uveru?

@vanilkovazmrzka Ja to chápem tak, že prišli do banky, povedali, že potrebujú 110 000 eur, tak im povedali, že max. dostanú 88 000 eur. Tých 80 %. A až teraz im dodali znalecký posudok a kúpnu zmluvu. A to sa kľudne môže stať pri poslednej žiadosti so všetkým, že konečná suma nebude sedieť so sumou, ktorú im na začiatku povedali, že môžu dostať. Tak som myslela, že to autorka myslí

vanilkovazmrzka
25. máj 2025
@sasa1310

@vanilkovazmrzka Ja to chápem tak, že prišli do banky, povedali, že potrebujú 110 000 eur, tak im povedali, že max. dostanú 88 000 eur. Tých 80 %. A až teraz im dodali znalecký posudok a kúpnu zmluvu. A to sa kľudne môže stať pri poslednej žiadosti so všetkým, že konečná suma nebude sedieť so sumou, ktorú im na začiatku povedali, že môžu dostať. Tak som myslela, že to autorka myslí

@sasa1310 autorka sama nevie co sa pyta 🤷‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
25. máj 2025
@sasa1310

@sasa1310 presne takto som to myslela, ďakujem❤️

autor
25. máj 2025
@sasa1310

@sasa1310 o koľko môžu znížiť stáva sa to často ? Dá sa s tým ešte niečo robiť?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
25. máj 2025
@vanilkovazmrzka

@sasa1310 autorka sama nevie co sa pyta 🤷‍♀️

@vanilkovazmrzka znalecký bude hotovy budúci týždeň o to ide že čo dalej

gab1sol
25. máj 2025

Takže žiadosť nemáte schválenú, teda ani definitívne stanovisko banky k hypotéke… A aké bude, to ti tu určite nikto nepovie.

vanilkovazmrzka
25. máj 2025

Tak napisala si znalecký máme na 110000, kúpna zmluva na 110000, mne z toho vyslo ze je to hotova vec, neviem kde sa v tom da vycitat ze na posudok cakas. Z mojej skusenosti znalec vie cenu v pripade potreby prisposobit, aby to sedelo s predajnou cenou, samozrejme ak to neni obrovsky rozdiel

stanislavicenka
25. máj 2025

Nie je rozhodujuci vysledok posudku. SLSP vychadza vzdy z nizsej sumy a z tej poskytne 80%, vynimocne 90%. Takze ak bude kupna cena 100tis, ZP na 110tis, bude vychadzat so sumy nizsej a vy dostanete hypoteku na sumu 80tis. Velmi jednoduche a myslim, ze rovnako vam to vysvetlili aj v banke. Zvysok doplatite vy

maya2023
28. máj 2025

Ja osobne by som si nechala poradiť agentom. Ale treba nájsť niekoho schopného. Ja som tiež bola proti po mnohých skúsenostiach ale narazila som na slečnu ktorá je fakt dobrá. Za opýtanie nič nedáte.