Môžem mať problém s oneskorenou platbou poistky?
Ahojte, cakala som upozornenieod poistivne na blizenie sa zaplatenia, dnes som si vsimla ze uz mam dva dni po, ked som si to sama kontrolovala. Hrozi mi nieco? Ked som zaplatila o dva dni neskor? Mam absolvovat dost ciest tento mesiac a teraz mam z toho trosku strach. Ti co robite s poustkami? Co to pre mna znamena dva dni neskor zaplatene?
@katica06 no duufam, ze tie dva dni nic nespravia, hlavne ked mam cesty, aby mi potom nerobili problem, keby nahodou
Nič....skúsenosť ..a dokonca sme riešili aj malú haváriu v Tom čase
pokial ty alebo oni zmluvu pisomne nevypovedaju, je platna, a ak aj neskor zaplatis, oni na tie peniaze maju narok, kym ju nevypovies, a ten narok je vymahatelny aj sudnou cestou...jediny hacik moze byt v tom, ako by postupovali, keby sa v tom este nezaplatenom obdobi stala poistna udalost....treba pozriet zmluvne podmienky...
Nic sa nestane… neviem ako je to v pripade nehody, ale pokial si nic nemala, len si zaplatila o par dni neskor tak nikto nic neriesi, mne sa ozvali, ze mam do 15 dni zaplatit, nic viac … zaplatila som a bolo poriesene.
je to v pohode
@olimuc nestalo sa nic v tom dni, len teda mam mat nejake cesty ku koncu mesiaca, tak keby sa vtedy nieco, aby sa potom kvoli tomu jednemu dnu nevyhovarali
autorka, v niekt. poistkach sa pise , ze poistenie je platne dnom pripisania danej sumy na ich ucet...
@luxus10 ahaa, no musim to mrknuuut
nič. môžu robiť zle ak sa udalosť stala keď nebolo zaplatené (mala si niečo za tieto 2 dni?) ale po zaplatení už nie.
@zuzanka.zuzu nemala som nic tie dni
kráti sa plnenie v prípade poistnej udalosti
Nie nic ti nehrozi, dokonca aj keby sa stala poistna udalost a nemala si zaplatenu poistku tak zakon hovori ze mas narok na poistne plnenie znizene o sumu nezaplateneho poistneho. Ked ju mas zaplatenu je vsetko ok, aj ked bola uhradena neskor.

Podľa mňa nebude problém, poisťovni trvá pár dní.kým napárujú platby, mňe raz prišiel dopis že zrušia zmluvu pre nezaplatenie, lebo som absolútne zabudla na šek. Zavolala som tam napísala som čestné prehlásenie že sa žiadna škoda nestala a obnovili zmluvu za pôvodnélých podmienok ako by sa nič nestalo.