Môžem si uplatniť daňový bonus na dieťa?
Dobrý deň,
Som na materskej s prvým dieťaťom. Z roboty mi poslalu ročné zúčtovanie a dala som si tam daňový bonus na dieťa ale zistila som že si ho nemôžem uplatniť. Bude ho uplatňovať manžel. Je problém že som to tam už vyplnila a poslala? Lebo už bude asi neskoro ísť do roboty a napraviť to. Či mi to automaticky nedajú a dajú to manželovi alebo nie.
Ďakujem
Mam sa stalo ze sme si s manzelom uplatnili obaja, danovy nas vyzval aby sme to vratili a bola tam aj pokuta
Nie, tvoj zamestnávateľ nemá ako vedieť, že si bonus uplatní tvoj manžel. On ročne zúčtovanie vykoná na základe podkladov/informácií , ktoré si mu dala. Až daňový úrad následne zistí duplicitné uplatnenie bonusu.
Neposlali ti ročné zúčtovanie, to je ešte skoro. Poslali to ur len Potvrdenie o príjme.

pises divne, ak ti poslali rocne zuctovanie, tak predsa vidis co ti tam uplatnili...
poslali ti asi ziadost o rocne zuctovanie... dieta ktore si uplatnujes je to, s ktorym si na materskej? to ti neuplatnia, ale lepsie im zavolat a vysvetlit si tento omyl