Môžem si uplatniť daňový bonus za celý rok a súčasne darovať 2 % z dane rodičom aj organizácií?
Viete niekto poradiť?Ďakujem
@dicaa podľa toho, aký vysoký bude daňový bonus. Všetko zaškrtaj v žiadosti o rzd a mzdárka tí to vyráta, či ti vyjde niečo na darovanie 2%+2%+2%. Samotné darovanie 2% (4% / 6%) budeš riešiť až v apríli, alebo ak si szčo, tak do konca marca. Ak si szčo, tak si daňové priznanie robíš asi sám.
@anonym_a7b1fd danovy bonus bude 3000Eur. Lebo mi účtovníčka povedala,ze ked si uplatniť daňový bonus,nemôžem darovať 2%.
@anonym_a7b1fd danovy bonus bude 3000Eur. Lebo mi účtovníčka povedala,ze ked si uplatniť daňový bonus,nemôžem darovať 2%.
@dicaa Lebo nemas az taky vysoky prijem, aby si si uplatnila 3000 eur a este aj zaplatila dan. 2% z nuly su stale nula. Mne danovy bonus nevysiel, rocny prijem som mala 46 tisic a 2% mi vysli tusim 145 eur (+145 pre otca a 145 pre mamu).
Neplatis dan z coho chces 2%?
Neplatis dan z coho chces 2%?
@natalka13 veď sa len slušne pýta, nie každý je ekonóm. Ona netuší aké sú tam ekonomické procesy. Nie každý rozumie všetkému.
mne bolo povedane, ze to mozne nie je. pokial poberam danovy bonus, tak nemam narok darovat 2%.
@dicaa ahoj, to nie je o nejakom "nároku", že automaticky stratíš "nárok". Závisí od príjmu a výšky zaplatených daní z príjmu. Takže nedá sa paušálne povedať, že keď niekto berie bonus na deti, tak nemá nárok. Proste si to pekne zaškrtaj vo formulári a keď ti nevychádza nič na darovanie 2%, tak a nič nestane, že si tam zaškrtla, že žiadaš o vystavenie toho tlačivá na darovanie. Mzdárka uvidí, že to tlačivo nepotrebuješ a proste ti ho nevystaví.

@dicaa podľa toho, aký vysoký bude daňový bonus. Všetko zaškrtaj v žiadosti o rzd a mzdárka tí to vyráta, či ti vyjde niečo na darovanie 2%+2%+2%. Samotné darovanie 2% (4% / 6%) budeš riešiť až v apríli, alebo ak si szčo, tak do konca marca. Ak si szčo, tak si daňové priznanie robíš asi sám.