Môžem v daňovom priznaní zmeniť číslo účtu?
Ahojte potrebovala by som poradit, dnes idem odovzdat priznanie a vsimla som si ze tam stare cislo uctu, zabudla som ekonomke povedat ze mam novy ucet, som zamestnana nie som zivnostnik podnikatel a moja otazka znie mozem preskrtnut cislo uctu a napisat nove?
Ona isla v sobotu na dovolenku🙈
@pajtas32 tak si ho prepisa sama, presne podla tvojho:
https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/eF...
Mozes podat vseobecnu ziadnost, kde uvedies zmenu uctu.
@patrike este nebolo podane danove priznanie, naco by to preboha robila? Prepise a ma svaty pokoj. Nie podavat a potom este opravovat, navyse, ak to nevie.
Podla mna stačí preskrtnut, pridat k tomu podpis a vetu, oprava chybného bankového uctu a pod to dat správne. Mali sme rovnaky problem, zavolali si má na DU, tam som spravila tuto opravu (vyškrtnutím, datum a podpis zmeny priamo v tlačive),
Podla mna stačí preskrtnut, pridat k tomu podpis a vetu, oprava chybného bankového uctu a pod to dat správne. Mali sme rovnaky problem, zavolali si má na DU, tam som spravila tuto opravu (vyškrtnutím, datum a podpis zmeny priamo v tlačive),
@anonym_492054 dakujem uz som vypisala vytlacila tu vseobecnu zmenu podla gpt😅🙈
@patrike je na to niekde na nete nejaky papier formulka ako to vypisat?ja som totalny amater v tomto🙈
@pajtas32 ako nepodnikatel mozes napisat list - klasicku kancelarsku ziadost. Ale to sa robi, az je danove priznanie podane. Mas to jednoduchsie opisat do formulara a vytlacit spravne, podas a mas pokoj. Nez potom zas pisat a posielat, alebo odnasat dalsi zdrap papiera.
@anonym_492054 ale toto je iny pripad. Ty si uz mala danove podane.
@pajtas32 nie, prepis danove priznanie. Alebo zavolaj uctovnicke, opravi, posle ti nove danove priznanie. A mozes ho poslat postou doporucene, nemusis ist osobne.
@anonym_6234e2 aj ja som prešiel do inej banky. Tak ten IBAN sa vpisuje na ten papier? Nemajú na daňovom úrade uložené moje číslo účtu ako majú operátori atď? Ze oni budú mať v databáze staré? Ja mám daňový úrad bližššie ako poštu, tak ho tam zanesiem osobne. Načo to komplikovať podávaním doporučeného listu, keď sadnem na bicykel a som tam o 5 minút. Poštu mam 10 minút. Teda asi 2x ďalej.
@anonym_6234e2 aj ja som prešiel do inej banky. Tak ten IBAN sa vpisuje na ten papier? Nemajú na daňovom úrade uložené moje číslo účtu ako majú operátori atď? Ze oni budú mať v databáze staré? Ja mám daňový úrad bližššie ako poštu, tak ho tam zanesiem osobne. Načo to komplikovať podávaním doporučeného listu, keď sadnem na bicykel a som tam o 5 minút. Poštu mam 10 minút. Teda asi 2x ďalej.
@unbeholfen ak ma danovnik preplatok a chce peniaze vratit, musi o to poziadat v danovom priznani. Zaroven urcuje ako ma byt vyplateny. Proste, ked das, ze na ucet, tak musis vypisat cislo uctu. Kde je problem? A co ked mas DU blizsie? Pozri, rob si co chces, tvoje dane. Ak ta bavi chodit na danak, mne je to jedno.
Proste do tlaciva nemas ciarat. Oni to skenuju, nahrava sa to do programu. Skrtanim sposobujes prietahy, chyby, vyzvy na opravy a zbytocne predlzujes spracovanie aj vyplatu penazi. Nechapem co mas za problem. Aj opravu musis podat pisomne - ze ten list podas osobne lebo mas DU blizsie - ano to mozes, ale stale musis napisat. Alebo volat svojmu spravcovi a dohodnut si termin na opravu. To nie su potraviny, ze prides kedy chces.
Ja som len to nevedel že či berú do úvahy číslo účtu čo tam napíšem do tohtoročného alebo maju nejaký profil zákazníka ako u operátorov napríklad a tam im svietia 10 rokov staré kontaktné informácie.
Ja som len to nevedel že či berú do úvahy číslo účtu čo tam napíšem do tohtoročného alebo maju nejaký profil zákazníka ako u operátorov napríklad a tam im svietia 10 rokov staré kontaktné informácie.
@unbeholfen beru do uvahy to, co napises do danoveho priznania. Netusim, ci maju nejaku databazu. Vzdy ak chces aby ti poslali peniaze, vyzaduju aby si v ziadosti uviedol aj cislo uctu. Urcite aj preto, aby sa vyhli posielaniu penazi na neexistujuce cisla.
Ak vôbec posielajú lebo neviem ako to funguje, bol taký rok keď som ešte ja musel doplatiť, bol taký rok že nič sa nedialo, bol taký rok že dali mi peniaze čo ma príjemne prekvapilo. Veď na peniaze zadarmo sa každý poteší.
Ak vôbec posielajú lebo neviem ako to funguje, bol taký rok keď som ešte ja musel doplatiť, bol taký rok že nič sa nedialo, bol taký rok že dali mi peniaze čo ma príjemne prekvapilo. Veď na peniaze zadarmo sa každý poteší.
@unbeholfen FS rozhodne funguje ako ma. Ak mas platit, tak si da pozor na to, aby si uhradil. Ak ma vyplatit a ty spravne vyplnis danove priznanie, zaskrtnes co mas a uvedies vsetky udaje, vyplati vzdy v zakonom stanovenej lehote. Takze ak ti nieco vyplatili, bolo to preto, ze si o to ziadal. Ak ti nevyplatili, bud nemali co, alebo si ty niekde urobil chybu - nezaskrtol ziadost, neuviedol sposoby vplaty - alebo ako si uz uviedol, zadal si neplatne cislo uctu. Nikto ti zadarmo peniaze neposle. A uz vobec nie FS.
Já už mám vyriešené že bude tam účet od Fio banky ktorú používam zbruba rok, a účet v 365 banke nemám zrušený ale veľa inštitúcií má ešte moje staré číslo účtu.
A podľa tej tety čo mi pomáha s daňovým priznaním predsa dostanem peniaze zadarmo. Takže @katarinaba dostanem veru. Pani povedala že vraj mám nízke príjmy a že mi to vrátia či čo. Tak to nazývam peniazme zadarmo. Lebo v podstate to je ako padnuté peniaze z neba lebo to čo mi strhnú pri odvodoch to brutto/netto to neovplyvnim lebo reálne disponujem tými peniazmi čo mi prídu na bankomat. To čo mi strhávajú zamestnávatelia tie penize v ruke nemám. Takže ak mi majú niečo vrátiť, to som pochopil tak že som asi niečo nedobrovolne platil a dajú mi to zrazu. Ako keď vracajú z vyúčtovania pri byte, aj tam dostávam veľa peňazí. Aj pri zdravotnej pousťovni robili vyúčtovanie aj tam som dostal peniaze, takže všade mi “akože vracajú” a to sú ako keby peniaze zadarmo že len tak dostanem a ani to nečakám.
Z elektriky, plynu, kúrenia, vody, zdravotneho poistenia zo všetkého mi vracajú, furt mám preplatok. Tak vraj aj pri DP budem mať. To je špica.

@pajtas32 nie, prepis danove priznanie. Alebo zavolaj uctovnicke, opravi, posle ti nove danove priznanie. A mozes ho poslat postou doporucene, nemusis ist osobne.