Môžem získať hypotéku ako učiteľka?
Zdravím,
Pracujem ako učiteľka v základnej škole na dobu neurčitú. Zmluva na dobu neurčitú bola uzatvorená v máji 2024, ale pracujem tam od roku 2018. Môj čistý mesačný príjem je momentálne 1100€. Mám 28 rokov, som slobodná a bezdetná. Mám spotrebný úver vo výške 5500€, zostáva splatiť 1722€, mesačná splátka je 86€. Mám aj kreditnú štedrú kartu od Slovenskej sporiteľne s limitom 300€. Ak niečo kreditkou zaplatím, peniaze vždy načas vrátim. Vlastných finančných prostriedkov na dofinancovanie mám málo - 4000€.
- úverová a platobná história - odklady splátok, stávkovanie na bežnom účte, omeškané splátky, zamietnuté úvery, osobný bankrot, exekúcie, dlhy na sociálke a zdravotke, problémy s produktami v nejakej finančnej inštitúcii - nič z toho
- nehnuteľnosť na dozaloženie - žiadna
- lokalita nehnuteľnosti - 15 tisícové mesto za Záhorí, konkrétna nehnuteľnosť zatiaľ vybraná nie je
Mám šancu vôbec hypotéku získať? Ďakujem.
Chýba mi tu dôležitá informácia a to - koľko stoja u vás byty? Taký, ktorý by si chcela.
Budeš skoro určite potrebovať ešte našetriť pár tisíc, banka ti požičia max 80% (výnimočne viac)
Zisti si ceny bytov a nasetri aspoň 20%...az potom ziadaj uver
@bakafakamaka kúpiš za toto byt?
Byvam na Zahori a prerobene dvojizbaky sa tu pohybuju okolo 90-100 000. Otazka skor je, ci to dokazes splacat, aby si nezila od vyplaty k vyplate.
Zrus tu kreditku, ak ti ju netreba. Je to úverový produkt, teda či ho čerpas alebo nie, banka to berie ako 300€ mesačne splátka.
@bakafakamaka ake ine odpovede cakas od minulej diskusie?
Chod za financnym sprostredkovatelom a uvidis uplne presne... Ale rovno ti poviem, ze si myslim, ze tych 4000 je malo (ak su to posledne peniaze)... lebo uz len ten proces bude nieco stat a asi ten byt bude potrebne zariadit (alebo vymalovat, prerobit)...

@bakafakamaka ved sa pozri kolko tam stoji 2i byt a daj si to do hypotrkarnej kalkulacky. Mozno by bolo fajn vyplatit ten uver co mas?