icon

Môžem zrušiť platenie smetí na trvalom pobyte?

24. apr 2024

Bývam na chate mám tam prechodný pobyt platím smetie tam ale platím aj na trvalom bydlisku , samozrejme že na chate je to lacnejšie môžem zrušiť platenie smetia na trvalom bydlisku?

lakebabe
•
24. apr 2024

Žiaľ nie zákon je taky ze musíš tam kde máš trvalý plus kde prebývas. Minulý rok som sa kvôli tomu hadala niekolko mesiacov s mestským úradom kde mam trvalý pobyt pýtala som sa aj právnika a bohužiaľ

luliu
•
24. apr 2024

Nie, musíš platiť tak ako platis

lisymbia
•
25. apr 2024

Ja mám zas opačnú skúsenosť, doložila som papier že platím smetie v mieste kde žijem a pracujem, nie kde mám trvalý pobyt a nebol problém 😊

terezia323
•
25. apr 2024

Asi záleží od obce, lebo ja platim iba v mieste kde žijem, dali mi na mestskom úrade potvrdenie, že tam platim smeti aj s deťmi a v mieste trvalého bydliska neplatíme

luliu
•
25. apr 2024

@lisymbia ale platíš tam, kde žiješ a bývaš, nie niekde, kde si raz za čas a vyhovuje ti cena

lisymbia
•
25. apr 2024

@luliu áno ale v mieste trvalého pobytu neplatím, to som tým chcela povedať 😊 neviem ako to má autor, či žije len v mieste prechodného alebo to má len na rekreáciu

lakebabe
•
25. apr 2024

@luliu v mojom prípade ani nepomohlo, že byt s trvalým pobytom mam prázdny a žijem inde kde som doniesla potvrdenie o prechodnom pobyte, ze tam žijem v inom okrese. Je na to aj konkretny zákon na ten sa odvolávajú, že musíš platiť tam kde je TP aj keď tam ani nechodíš . Toto bude skor dobrá vola mesta že to tak umožňuje. Kedysi sa to dalo sestra tak nosila každý rok len potvrdenie z BA že platí tam, ale ten zákon je myslím od nejakého 2017 roku alebo tak