Môžme si dovoliť druhé dieťa?
Ahojte zeny z BA
Chcem sa spytat tie co mate 2 deticky ako to financne zvladate?
Byvame v podnajme za 600
Strava nas vyjde do 400
Ostatne veci bla bla bla a sme na sume 1600e kde sme si nekupili nic navyse
Jedine dake drobnosti synovy.Zubarka,atd
My s manzelom si ani darceky uz nekupujeme ako toto zvladate?
Na 2 dietamamesice vsetko ak by bolo dievcatko treba nam dokupit vecicky avsak uz by sme nemohli kupovat plienky a umele mliekopri synovy nas tp vyslo cca mesacnena200e.
Ratame odzadu odpredu proste nevieme to financne vykrit.
S coho prosim zijete?
Pytam sa zien z BRatislavy.Kedzemimo BA je vswtko totot omnohomenej financne narocne a da sa vyzit aj s 100e 5clenna rodina
Ps n financne nema kto pomahat
@nikolka1986 my bývame v slovenskom grobe čo si myslím že máme oveľa lepšiu dostupnosť a precestujeme okolo 200€ mesačne a to využívame MHD hneď ako sa dá ale aj autom musíme ísť.. trvá nám cesta takmer hodinu a to nestojíme ani v zápche a to máme ešte aj dobrý spoj z rače hneď do kancelárie.. keď muž riesil chvíli výpoveď a našiel si inú firmu tak tam sa mu hneď pridala polhodina cesty, lebo už to bolo viac od ruky.. takže síce to môže vyzerat len 20km ale niekedy.to môže trvať aj stáť oveľa viac, ale kto si nezažil, tak nevie
@evkakozickova no v Stropkove to nie je. V Bratislave 2izbak 600 eur úplne normálne. 500 eur 1izbak.
@asia83 si jej super poradila 👌 predstav si ze aj ja som si zacala setrit az po 30-ke,lebo som dovtedy zivila rodicov. Nevies dovody tak si si to kopnutie mohla odpustit 😏
@nikolka1986 prosím ťa, keď trepneš nejakú blbosť, tak si to najskôr over. Načo tu dávaš link na bývanie v Rajke, keď nemajú nič našetrené. To má aký význam?
@janasz06 presťahujete sa mimo Bratislavy. Keď máš take predstavy, ako super lacno sa žije inde...
600€ mesačne oplieskat na drobne výdaje je neskutočne veľa. Zubarku neplatíte každý mesiac. Vecicky sa dajú aj z bazara, aj hračky.
Spoznali ste sa neskoro a nič ste nemali poriadne nasporené? Ani byt, ani €... to s vysokými výdajmi bude asi dlhodobejší problém vás oboch.
@lauriema za 100 isto nie možno tak nejakú garsónky,aj to pochybujem tie idú od 180 a vyššie.
Možno ešte napis, kolko zarábate. V BA sú síce vyššie výdaje, ale aj platy. Veď hádam 2500 aspoň spolu dvaja zarobíte, či?
Náklady na bývanie asi neznizis nijako... ono ani vlastne bývanie nebude nákladovo nižšie (ale aspoň máš vlastný majetok)... byt ste mali riešiť dakedy 10-12 rokov dozadu... ale dá sa prežiť aj v podnajmoch... ja síce momentálne dávam na byt 750, ale trojizbak, vrátane energii a platieb správcovi...
3 ľudia mesačne za stravu 400 EUR? Tak netuším ako... ale nejako pri 2 deťoch dávam asi 300... a to aj s bežnou drogérii čo sa dá kúpiť v Kauflande.. a to teda ja fakt kupujem drahé veci...cez víkend som robil sviečkovú...
A čo je zvyšných 600 EUR? Lebo nejako mi to príde hodne na nepomenovane náklady...
@evkakozickova to tých 300 eur je tak jedna izba s ďalšími ľudmi v byte. Toto je dnešná realita Bratislavy. Preto dotyčná píše, že ideálne, keby sa ozývali iba tí, čo tu žijú.
@123andy123 Chudák chlap....ako oplodňovač dobrý a potom vykopnúť ako handru, hlavne prachy nech posiela. Ty si určite snom každého muža 👎
@mandarinka555 2izbak za 100 tu majú možno cigáni, podaktorí aj zadarmo len normálny človek musí celý život makať aby mal kde skloniť hlavu....
Viem, ze sa vzdy neda zit podla "kalkulacky" ako to odporucaju ekonomovia, ale mozno by bolo vhodne prejst si svoje vydavky a zistit kam peniaze tecu a kde by bola moznost uspory.
Na byvanie by nemalo ist viac ako 30% prijmu. Drzat sa tohto pravidla jednoduche nie je, ale pri prijme 1500e by to predstavovalo 450e naklady na byvanie. Pri vasich sucasnych 600e je to viac nez sa odporuca.
Urcite by som ti odporucil zapisovat si naklady aspon niekolko najblizsich mesiacov aby si zistila kde mozes usporit. Ja pouzivam od maja spendee aplikaciu a je to celkom fajn. Zistis kam ti peniaze tecu a vidis zostatok kolko ti este ostava do konca mesiaca. Clovek dokaze usetrit pretoze na konci mesiaca nechces vidiet svietit nulu ci dokonca minus.
Mne osobne to pomohlo, neminam zbytocne a dokazem aj usetrit. Ked clovek nema prehlad o svojich nakaladoch, velmi rychlo sa dostanes do bodu "Ostatne veci bla bla bla a sme na sume 1600e".....
Su to prave tieto bla bla vydavky o ktorych nemas prehlad a to ti neumoznuje usporit. Netvrdim, ze ti to pomoze, ale moji rodicia to tiez nemali lahke a pamatam si ako si mama odkladala blocky. Ja som sa rozhodol uzivat aplikaciu a vdaka tomu sa mi zvysila financna disciplina.
Ak tuzis po druhom dietati, je na case urobit si financny plan. Podla mna by si tie peniaze nasla, ale momentalne nevies kam ti tecu pretoze nemas dobry prehlad o svojich vydavkoch.
Fajn názor, že mimo BA je všetko lacnejšie! Presťahovali sme sa pred 2 rokmi z BA a čuduj sa svete:tá sviňa elektrika stojí rovnako,aj plienky,aj internet a neuveríte,aj strava výjde skoro rovnako!
Najväčší problém je, že ste vôbec nerozmýšľali dopredu...tých 600€ na "ostatné veci a blablabla" je čo preboha? Mali ste už dávno šetriť na vlastné bývanie a mať nejakú rezervu. Nie pred 40-kou rozmýšľať že si neviete dovoliť druhé dieťa. Áno ja viem že to už nezmeníš, ale je to tak, teraz už čo ti ostáva...zmeniť tento prístup čo najrýchlejšie
@janasz06 v prvom rade kvôli hypo a zisteniu výšky splátok,resp.kolko môžte a koľko už sa nedá,choďte do banky.Nie jednej,do každej.V každej sú rôzne podmienky.Nie "pani nám vyrátala",na to sa predsa nemôžeš spoliehať.🤦Nie je jednoduché získať hypo,ale tuším ste sa tomu ani nejak nevenovali.600€ na blbiny je dosť mimo hospodárenie.V Ba musíte mať ale aj vyšší plat ako v iných regiónoch keď spomínaš len vysoké výdavky.Ja ti neviem potom ako to robíme,sme väčšinu mesiaca 6ti,máme hypo 450€,výdavky sú dosť vysoké na energie a bývanie ako take lebo ešte dorabame vonku aj vnutri.A to som na rizikovom doma,mám tak polovicu z povodneho platu.Decka škola,škôlka,ďalšie na ceste.Psy, zvieratá.Musime mať dve autá,inak som ráno bez šance a muž 100km do práce.Muz si kupuje do roboty náradie podľa mňa dost cenovo vysoko,ale bez toho by nerobil.Dokopy so všetkým neprekrocime 1500€.A čuduj sa,na konci mesiaca som vždy trošku v pluse a dokážem odložiť na sporenie.Decka každý mesiac zderu oblečenie,tenisky.Tak neviem ako hospodarite,ale niekde bude chyba.
@evkakozickova mýliš sa, ja som bola donedávna v 2 izbovom podnájme za 100 eur moja svokra býva v 2 izbak za 90 eur okres SNV. Obec Rudňany
@jablkovastrudla hej, dobre poradila. Lebo kebyze setri 5 eur mesacne, tak uz za 20 rokov mohla mat nasetrenu slusnu sumu 1200 eur 😂
@mandarinka555 nemám donedávna som tak bývalá a moja svokra býva v 2 izbak za 90 eur
Mna by naozaj velmi zaujimalo, kde KAZDY mesiac zmizne 600€, ked do toho ani len neratas stravu 😮 nebyvam sice v BA, ale potraviny, drogeria, lieky, energie hadam nestoja v TN o tristvrtinu lacnejsie. Jedine, ze by ste potrebovali drahu liecbu pre niekoho, potom by som rozumela. Ak to nie je liecba, bude presne tam schovany problem, preco nemate nic nasetrene.
@mandarinka555 no snom som urcite neni. Ale je taka doba, teda vzdy to tak bolo ze sa chodilo do zahranicia. A nemusi na tyzdnovky. Poznam aj takych co dochadzaju kazdy den do Rakuska. A byt by som si kupila v Rajke alebo niekde pri madaroch.
@ciernysokol my teraz odkladame malemu pridavky 140 e mesacne na ucet nech ma aspon nieco na Universitu, respektive uvidime kolko tam bude za 15 rokov, ci si zaplati aspon prvy semester na skole 😂