Možnosti financovania vlastného bývania na strednom Slovensku
Pozdravujem,
nejdem to tu zbytočne rozpisovať, ale idem rovno k veci. Chcem vlastné bývanie, príjem mám cez 1 250€ netto a našetrené okolo 10 000€. Koľko môžem dostať hypotéku, resp. ako môžem financovať následovne?
Zvažujem:
A) stavebný pozemok + dočasne mobilný dom, postupne začať stavať normálny dom - pravdepodobne drevodom
B) starý dom s pozemkom
C) stavebný pozemok + modulárny dom
Chcem sa zmestiť orientačne do 100 000€. Stavebný pozemok orientačne nech má 700m2, no nie je to podmienka. Dom (nie mobilný dom) má mať cez 70 m2. Určite nechcem byt, maximálne družstevný na dedine kde sú max 2. poschodia.
Som sám, teda platím a financujem všetko iba ja. Som zo stredného Slovenska.
Ďakujem za pomoc.
s tým príjmom získaš max. 87 800 eur hypotéku na 30 rokov
jedine starý dom s malým pozemkom
S takým príjmom nevymýšľaj dom ale kúp si menší byt
@splina záleží ako nevyhnutne sa potrebuješ sťahovať alebo je to projekt na viac rokov.
Najrýchlejšie je kúpiť dom v obyvateľnom slušnom stave,ktorý budeš postupne prerábať. Prerábanie tiež trvá dlho,ale vieš tam bývať.
Ak je čas, tak ešte šetriť.
Keď kúpiš pozemok s domom na zbúranie, treba rátať s investíciou navyše-búracie práce, vývoz,poplatky za skládku.
Toto bude asi z ríše snov.... ak kúpiš starý dom tak pri splátkach hypo + nákladoch na byvanie ti nezostane na prerábku,
Ak kúpiš pozemok tak tiež asi ťažko zostane na stavbu domu... ( banka nedá hypo na pozemok niekde pánu bohu za chrbtom) keďže predpokladám ze ceny dobrých pozemkov začínajú minimálne na 50 e/ m
@splina Chceš iba pre seba dom? Ak áno, sú aj malé domy napríklad jednoizbové alebo dvojizbové, hoci je ich málo. Skús hľadať. Napríklad minule som videla nejaký 1,5 izbový dom čiastočne prerobený tuším niekde pri Dudinciach za necelých 45 000 eur a mal aj pozemok. To aj lacno prerobíš, aj sa zmestíš do limitu, aj ti to stačí, netreba ti nejakú komunistickú kocku čo má 8 izieb alebo dlhý 20 metrový dom...
byt bude lepší napad ako dom, ktory bude stary a bude vyžadovať opravy v desiatkach tisíc eur
@matusformanek nie kazdy chce ist do bytu. Aj ja by som radsej brala stary dom ako byt

Idem rovno k veci: napíš na modrú strechu! Tu si na mamičkovskom fóre