Možnosti rozloženia platby DPH na viac častí
Ahojte, prosím Vás pekne, nevychádza mi k 25.4.aby som mohla zaplatiť celú sumu DPH. Je možné zaplatiť len nejakú časť a zvysok doplatiť keď mat budem? Cca do 2 týždňov by mi mali prísť peniaze za ďalšie faktúry. Účtovníčka ma dovolenku až do 10.5.takze nieje možné sa snou spojiť. Dakujem krásne.
Áno je to možné, ale potom ti vznikne dlh voči DÚ , a môžu ti dať pokutu z omeškania.
Ak sa ti to ešte nestalo, dostaneš pokutu 30€ a nejaké úroky z omeškania, uhraď čo najskôr budeš môcť.
@295anicka
@olga_hurajova dakujem baby. Čiže teraz normálne pošlem napríklad 500€ a keď do 2 týždňov mi prídu peniaze tak zvyšných 500€ a pri ďalšom platení DPH to bude vyssia suma o ten úrok z omeškania? Povedzme tých 30€?
A musi to nejak nahlásiť účtovníčka, či proste len na DU pošlem istú sumu a neskôr zvyšok a hotovo? Nikde to netreba oznamovať? Dakujee.
DPH zaplatis tak ako budes mat peniaze. Pokuta za neskore uhradenie celej DPH, alebo jej casti nie je. Mozu ti vsak vyrubit spominane penale. To mozu aj buduci rok, na to maju dost casu.
DPH platis tak ako mas - na cislo uctu DPH, VS pouzijes podla toho, za ktory mesiac ju uhradzas. To nemenis, aj ked platis neskoro.
Pripadne penale - to platis az ho dostanes. V rozhodnuti budes mat cislo uctu, sumu, VS a aj datum splatnosti. Nemiesas DPH a penale.
Nikde netreba nic nahlasovat, DU zaujima datum uhrady. Oni sa uz zariadia sami. Jedine, co budes moct urbit, je ked pride rozhodnutie o penaloch poziadat o odpustenie. Ale nepredpokladam, ze to bude nejaka zavratna suma, to ti podla mna ani neodpustia. Ja by som sa na to vykaslala, pokial fakt nemas tazke financne problemy. Prihliadat sa bude na stav v case ziadania odpustenia.
Penale budu len z ciastky po splatnosti. Ak by to bolo 500 EUR, a zaplatis to do 10 dni, to bude malo.
Este doplnim - priznanie a KV, prip. ostatne vykazy podaj normalne v termine. Za neskore podanie vykazov by si dostala pokutu.
@katarinaba ďakujem ti veľmi pekne za podrobné vysvetlenie🙏❤️ takže potom zvyšnú sumu uhradím s rovnakým variabilným symbolom a tie penále som si pozerala v kalkulačke, orientacne by to malo byt par euro.
Neviem ake priznanie myslis a neviem co je KV.. ale účtovníčka mi všetko robí, ja nepodavame nic a ona mi porobila, poslala sumu k úhrade DPH ako každý mesiac a odišla na dovolenku takže nechcela som jej vyvolávať.
@katarinaba myslela daňové priznanie k DPH a kontrolný výkaz DPH, ale keď si to nepodavaš sama, účtovníčka to určite podala.
@anos18 dakujem za vysvetlenie 🙂 určite všetko podala.

@katarinaba