icon

Možnosti uplatnenia nezdaniteľnej časti základu dane

Včera o 18:22

Dobrý večer skupina chcel aby som sa opýtať na Nčzd ak tu je niekto kto sa v tom.vyzna 🙂 pracujem na pol úväzku v hrubom 600€ manžel mal.rocny príjem cca 1700€ v hrubom.Moze si na mňa uplatniť NČZD ? Máme 3 deti.malolete .Ďakujem krásne za info .

damia22
Včera o 18:45

@anonym_autor tu je celý popis - základ "ak si mala vlastný príjem za celý rok 2025 nepresahujúci sumu 5 260,61 eur " vie si uplatniť za určitých podmienok https://podpora.financnasprava.sk/298349-Nezdan...

lenka_da
Včera o 18:45

@anonym_autor Príliš málo informácií. Ale všeobecne, ak si za rok presiahla hrubý príjem 5260,61 eur, tak si na teba neuplatní nič.

anonym_ba175c
Včera o 18:46

@anonym_autor nie

anonym_ad0379
Včera o 18:52

prepac ale neda mi a z coho zijete ? mate nejake davky? manzel si nemoze uplatnit logicky to nevychadza pri takom
nizkom prijme

autor
Včera o 18:58
@anonym_ad0379

prepac ale neda mi a z coho zijete ? mate nejake davky? manzel si nemoze uplatnit logicky to nevychadza pri takom
nizkom prijme

@anonym_ad0379 z čoho ?.tak nemáme žiadnu pôžičku robím na pol.uvazku kôli deťom aby som sa im venovala .a bola snimi.Pracovali sme v zahraničí .Stačí ti to?Nie sme sociali .Nieveim ako to funguje s daňovými vecami tá sa pýtam či náhodou nie je nárok.Nie je tak teda ďakujem za info.

autor
Včera o 18:59
@anonym_autor

@anonym_ad0379 z čoho ?.tak nemáme žiadnu pôžičku robím na pol.uvazku kôli deťom aby som sa im venovala .a bola snimi.Pracovali sme v zahraničí .Stačí ti to?Nie sme sociali .Nieveim ako to funguje s daňovými vecami tá sa pýtam či náhodou nie je nárok.Nie je tak teda ďakujem za info.

@anonym_autor a malo tam byť až teraz som si všimla 17 000 v hrubom

damia22
Včera o 19:00
@anonym_autor

@anonym_autor čítala si si ten link čo som ti poslala?

anonym_ad0379
Včera o 19:05
@anonym_autor

@anonym_autor tak ty urobis chybu a potom sa cudujes reakciam
ano potom si samozrejme moze uplatnit NZDC na manzelku ak tvoj prijem nepresiahol cca 5500€ za rok tam sa rata okrem prijmu aj RP OCR PN davka v nezamestnanosti
rodinne pridavky a danovy bonus sa nezaratava

anonym_68a743
Včera o 19:12
@anonym_ad0379

@anonym_autor tak ty urobis chybu a potom sa cudujes reakciam
ano potom si samozrejme moze uplatnit NZDC na manzelku ak tvoj prijem nepresiahol cca 5500€ za rok tam sa rata okrem prijmu aj RP OCR PN davka v nezamestnanosti
rodinne pridavky a danovy bonus sa nezaratava

@anonym_ad0379 logicky ak má 600 € plat, tak nemôže, lebo danú sumu presiahla

anonym_ad0379
Včera o 19:14
@anonym_68a743

@anonym_ad0379 logicky ak má 600 € plat, tak nemôže, lebo danú sumu presiahla

@anonym_68a743 a co ti vies ci pracuje cely rok ? nech si to spocita navod dostala

anonym_ba175c
Včera o 19:33

Lenže na uplatnenie NČZD na manželku nestačí splniť ken podmienku príjmu.
Hneď v prvej odpovedi je link, ktorý treba čítať s porozumením.

autor
Včera o 21:03
@anonym_ba175c

Lenže na uplatnenie NČZD na manželku nestačí splniť ken podmienku príjmu.
Hneď v prvej odpovedi je link, ktorý treba čítať s porozumením.

@anonym_ba175c áno nebude nárok presahujem príjmom 7000€ v hrubom ročne nárok nemám bodka. Manžel si uplatní len daňový bonus na deti keďže sme ho nepoberali mesačne.