icon

Môžte mi niekto poradiť s daňami?

alenka6
27. jan 2011

Ahojte,mohol by mi niekto poradiť s daňami,prosím. Minulý rok som bola 3 mes.zamestnaná,potom PN-ka a materská. Môžem si podať daň.priz na tie 3mes. čo som odrobila a manžel daň. úlavu na mňa a dieťa? Aké potvrdenia bude potrebovať on- o výške PN-ky,materskej aj rodičovský prísp. a prídavkyy na dieťa? Aj ten môj doklad od zamestnávateľa? Či to stačí len mne? Mám v tom guláš. Ďakujem

zlatusik28
29. jan 2011

@alenka6 ahoj, môžeš si podať daňové priznanie, potrebuješ potvrdenie o príjmoch od zamestnávateľa plus potvrdenie zo SP že si bola na materskej a PN. Do príjmu si však nedávaš ani materskú ani PN, ani rodičák, len tej príjem z práce. Manžel si tiež môže dať úľavu na teba, a treba mu výšku tvojho príjmu, tam sa zarátava aj materská, aj Pn a aj príjmy od zamestnávateľa, ak je celková suma nižšia ako 4025,70 tak sa mu to oplatí. To potvrdenie od zamestnávateľa si presvieť a kopiu daj manželovi ako doklad k daň.priznaniu, plus potvrdnie o výške Pn a materskej, dajú ti to na SP. Rodičovský príspevok sa nezarátava ani tebe ani manželovi. A k daňovému bonusu treba kopiu rodného listu, ktorý tiež doloží k daň.priznaniu. Dúfam ,že si z toho vyšla 🙂

zlatusik28
29. jan 2011

@alenka6 a ešte som zabudla, prídavky na dieťa s tým nič nemajú 😉

alenka6
autor
31. jan 2011

@zlatusik28 Jej no super. Ďakujem moc za radu, už som z toho bola na nerv. Nemám rada tieto vybavovačky, hlavne preto že sa všeko každý rok mení. Toto by mali dať v školách ako povinný predmet.

alenka6
autor
31. jan 2011

@zlatusik28 a vlastne ani tie jednorazové príspevky pri narodení tam nepatria?

zlatusik28
31. jan 2011

@alenka6 nie, nepatria 😉

veve19
31. jan 2011

ahojte chcela by som sa spytat, ci musim podat danove priznanie za rok 2010, ked som zaciatkom roku 2010 bola na materskej dovolenke a teraz som na rodicovskej? Dakujem

alenka6
autor
1. feb 2011

@veve19 Myslím že ty nemusíš.

zlatusik28
1. feb 2011

@veve19 nie