icon

Musí výživné platiť aj pri osobnom bankrote?

20. okt 2024

Ak niekto vyhlási osobný bankrot, je aj naďalej povinný platiť výživné?

alickapusinka
•
20. okt 2024

áno je.Osobný bankrot nema vplyv na výživovaciu povinnosť voči maloletemu dieťaťu.

mamina7070
•
20. okt 2024

a aj dlzne vyzivne samozrejme na to sa bankrot nevztahuje

pribinak
•
20. okt 2024

Takých vychovaných by bolo…..dlh na výživnom sa do bankrotu nezarátava

lenuska9999
•
20. okt 2024

Ja nechápem jednu vec. To majú rodičia taký veľký problém platiť výživné ? Veď tie deti sa samé na svet nepýtali. A často krát je to výživné také nízke , že nestačí pokryť ani len krúžky, nie to ešte stravu, bývanie, oblečenie atd. Bolo by mi blbe riešiť nejaký osobný bankrot aby som dieťa ukrátila ešte o to málo…

ekira1
•
20. okt 2024

Tak zamyslíme sa, potrebuje to dieťa jesť keď si rodič naberie úvery, minie to a nesplaca? Potrebuje dieťa topánky, oblečenie, lieky keď rodič nemá finančnú gramotnosť? 🤔 ak to dieťa žije zadarmo, zo vzduchu a tak, tak nie, rodič výživné platiť nemusí. Ak to dieťa predsa niečo potrebuje, rodič si ho urobil a je jeho povinnosť sa o dieťa postarať. Keď nechcel/a živiť dieťa, nemal/a si ho urobiť.

alkoholik
•
21. okt 2024

@lenuska9999 Skusme sa nato pozriet :
- predpokladam ze vy viete ako vznikaju deti ( chvilkova radost)
- vyzivne sa plati dlho
- ak mate veeela deti tak aj to min vyzivne sa vam nahromadi a je to uz dost na vas prijem.( Kedze asi nieste Boris)
- takze vo vysledku ked to zoberiem je to zla investicia pre ludi co deti nechceli a nechcu. Zial ich IQ a vzdelanie im ale nedovolia si uvedomit ze to dieta ako tu uz bolo napisane potrebuje: jest,byvat,chodit do skoly a kopec ineho.
Ako furt vravim na soferovanie potrebujete vodicak, na strelnu zbran zbrojny preukaz. Preto by mal byt aj na dieta papier ze mozete mat.