Musia mať nové autá havarijné poistenie?
Ahojte prosím vás musia mať všetky nové autá aj havarijné poistenie?..je niekto kto to pri novom aute nemal ?
@zuzanka.zuzu uz sa stalo, ze clovek vysiel z predajne a suchol auto o branu arealu, vzdy chcu foto auta v den uzatvorenia zmluvy...a zmluva plati , ak su dolozene aj foto...dokonca poi. nestacilo,aj ked to tak oni chceli, ked sme si sami nafotili auto, vlozili im podla ich pokynov do ich systemu...system akceptoval, oni nie..
@sissy27 Zrážka so zvieraťom nie je vôbec bizár. Možno v Bratislave nezažiješ, ale práve minulý mesiac mi jedna skrížila cestu v Zazrivej. 😉
@sissy27 napísala "A vieš, tiež je rozdiel, či sa bavíme napr. ofabii, kde ťa prelakovanie nárazníku stojí 250€ alebo na mercedese, kde ťa to bude stáť 2500€."
A vieš aký je rozdiel v sume HP na Fábiu a Mercedes? Priamoúmerný nákladom na hodinovú pracu servisného technika a cenu náhradných dielov. 😉
Mam za sebou rôzne poistné udalosti týkaju e sa PZP alebo cestovného poistenia. A vždy som musel písať sťažnosť, aby mi boli určité veci preplatené. Bolo úplne jedno či to bola slovenská alebo zahraničná poisťovňa. 😉
Tak ako vam to neustale zvysuju? Ved ked nema ani rok, tak ste platili len poistne za prvy rok. Na dalsi rok vam pride oznamenie o vyske poistneho cca dva mesiace pred skoncenim obdobia, za ktore poistne hradite. Ono sa zvysuje automaticky o inflaciu
@vikusjk ved už prišlo písala som vyššie
Urcite nerusit, minuly rok sme pocas dovolenky zazili silne krupobitie, vytahovanie preliacin za 5700€ zaplatila poistovna. Neviem si predstavit, keby sme nemali havarijne...
Necitala som vsetky predosle prispevky. Ale je to samozrejme na vas, ci si nechas poistku, alebo len zmenis poistovnu, alebo ju uplne zrusis. Ja by som urcite nerusila uplne, ze byt bez poistenia, ale je to na tebe samozrejme, vase auto, vase peniaze. Ak ste pred vyrocim, ako pises, teraz mozes vypovedat. Ja som mala dva roky v Allianz a platila som rocne 900 €. Ale teda aj s GAPkom. Teraz mam za 700 rocne.
Nemusia mať HP. Ani GAP nemusia. Zo zákona je povinné len poistenie zodpovednosti čiže kvôli škode na cudzom. HP si ľudia dávajú kvôli svojmu autu. Ako auto starne a tratí na cene, sa stráca význam HP. Ale mám zopár klientov, ktorí majú HP alebo určité pripoistenia aj pre auto staršie než 10 rokov. Jednoducho si zrátali, že auto nevyhnutne potrebujú a na iné by nemali.
@jarka_black Viaceré poisťovne uzatvárajú havarijné poistenie na auta len do 10 rokov. Pokiaľ nemáš GAP, tak zostatková hodnota auta bude nižšia než poistka. 😉
@sasa1310 Strom ti môže drbnúť na auto hocikedy, tak ako sa ti môže pokaziť motor týždeň po záruke. Je to pravdepodobnosť a počíta sa cez štatistické modely.
Poisťovne sú jedny z najprosperujúcejších firiem, takže tých stromov veľa nepadá a ak padne, tak si poisťovňa uplatňuje regres (náhradu škody) od vlastníka stromu.
Rovnako, ak nemáš poistenie, tak si uplatňuješ náhradu škody od vlastníka stromu, takže vlastne HP v tomto prípade nepotrebuješ. 😉
@fido69 Podľa toho, aké auto a akú cenu viem dať. Áno, býva to aj tak, ako píšete, u nás je takým teoretickým medzníkom 8 rokov staré auto.
remene a pod. opravy motorov
@sasa1310 Nikde nepíšem, že som potreboval opravovať motor. Auto si kupujem nové a potom sa oň starám a užívam si ho. 🙃
Pokiaľ si každé tri roky kupuješ nové, tak gratulujem, ale ja si to svoje vážim a pokúšam sa mu technicky rozumieť. Mám k nemu pozitìvny vzťah vlastnícky vzťah. 😉
Ako stale. Ked stale, tak ratam, zs auto ma aspon 3 roky. A od vtedy uzhodnota auta dooost klesa. Cize je to naVas ci si date havarijne.

@fido69 ja riešim každý mesiac nejakú poistnú udalosť, niekedy aj viacero (našťastie nie na svojom aute 😀 ) takže skúsenosti mám viac ako bohaté a teda ešte ani raz sa mi nestalo, že by niečo poisťovňa zamietla (ak si odmyslíme kooperatívu, ktorá sa síce skúšala "stavať na zadné" v rámci pzp vinníka ale nakoniec zaplatili čo mali v plnej výške).
Zrážka s pasúcou sa kravou by bol naozaj bizár, keďže sa nepasú na asfaltových cestách - to by si musel zísť z cesty, možno aj preraziť nejaký plot a trafiť kravu. To neobkecáš, že krava vbehla do cesty tebe 😀
A vieš, tiež je rozdiel, či sa bavíme napr. ofabii, kde ťa prelakovanie nárazníku stojí 250€ alebo na mercedese, kde ťa to bude stáť 2500€.