icon

Musím do banky doniesť doklady?

27. júl 2025

Dobry den Dcérke si vyhliadla super pozemok blízko nas, ona svoju nehnutelnost ma ktoru by predala
Predaj nehnuteľnosti kvôli kúpe nového pozemku

domkakvet
27. júl 2025

@anonym_autor aka je otazka?

denkabemommy
27. júl 2025

@anonym_autor paráda, tešíme sa s vami 🙂🤷🏼‍♀️

anonym_9f096c
27. júl 2025

Ďakujeme za oznam.

autor
27. júl 2025
@domkakvet

@anonym_autor aka je otazka?

@domkakvet prepac.

Dobry den

Dcérke si vyhliadla super pozemok blízko nas, ona svoju nehnutelnost ma ktoru by predala a kupila pozemok ale aby ho nekúpil niekto iny chcem jej navrhnuť ze by sme jej pozemok kypili a po predaji svojho malého bytu by nám peniaze vraila,my ale tieto peniaze máme v hotovosti, banke musím zdokladovať odkiaľ mám na kúpu pozemku, my ako starší rodičia máme tieto peniaze z úspor a dedictiev, treba do banky priniesť aj podklady? Dakujem

1ryba
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Autor odpoveď zmazal
autor
27. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba
@1ryba samozrejme chceme to kupit cez ucet.

domkakvet
27. júl 2025
@anonym_autor

@domkakvet prepac.

Dobry den

Dcérke si vyhliadla super pozemok blízko nas, ona svoju nehnutelnost ma ktoru by predala a kupila pozemok ale aby ho nekúpil niekto iny chcem jej navrhnuť ze by sme jej pozemok kypili a po predaji svojho malého bytu by nám peniaze vraila,my ale tieto peniaze máme v hotovosti, banke musím zdokladovať odkiaľ mám na kúpu pozemku, my ako starší rodičia máme tieto peniaze z úspor a dedictiev, treba do banky priniesť aj podklady? Dakujem

@anonym_autor nie nemusis to dokladovat.

chrobak7
27. júl 2025

@anonym_autor Pri vklade v hotovosti nad určitý limit (napr. vo FIO je to 10.000 €) treba prehlásenie, že peniaze sú tvoje a prípadne oznámiť účel či zdroj peňazí. Banka to nerieši, ale ak je to neštandardná operácia, tak je povinná to hlásiť finančnej polícii. Ak sú to ale vaše úspory, tak jednoducho oznámiš, že sú to úspory a je to vybavené. Pokiaľ tie peniaze nepochádzajú z trestnej činnosti, tak sa netreba ničoho báť.

anonym_67ba4d
27. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba kedze podla mna stale plati mimoriadna situacia kvoli vojne na Ukrajine, tak by som si tymto nebol isty...

eeffka
27. júl 2025
@anonym_autor

@domkakvet prepac.

Dobry den

@anonym_autor to drzite doma v ponozke 100000? Blazni

autor
28. júl 2025
@eeffka

@anonym_autor to drzite doma v ponozke 100000? Blazni

@eeffka ano, nemam ucet v banke

autor
28. júl 2025
@chrobak7

@anonym_autor Pri vklade v hotovosti nad určitý limit (napr. vo FIO je to 10.000 €) treba prehlásenie, že peniaze sú tvoje a prípadne oznámiť účel či zdroj peňazí. Banka to nerieši, ale ak je to neštandardná operácia, tak je povinná to hlásiť finančnej polícii. Ak sú to ale vaše úspory, tak jednoducho oznámiš, že sú to úspory a je to vybavené. Pokiaľ tie peniaze nepochádzajú z trestnej činnosti, tak sa netreba ničoho báť.

@chrobak7 rozumiem. Pytam sa len ci si mam nachystat podklady o dedicstve napriklad

zuzanka.zuzu
28. júl 2025

nič si chystať nemusíš, ja som teraz vkladala 60 000 a stačí len oznámiť odkiaľ ich máš - v tvojom prípade povieš dedičstvo (pracovník sa musí spýtať lebo túto informáciu vpisuje do systému ktorý by ho inak ďalej nepustil)

ak komunikovať nechceš s nikým, tak každý deň môžeš cez vkladomat vložiť 14 990

@1ryba ešte stále sa dá cash 😉

chrobak7
28. júl 2025
@anonym_autor

@chrobak7 rozumiem. Pytam sa len ci si mam nachystat podklady o dedicstve napriklad

@anonym_autor Nie, nemusíš im dokladať žiadne papiere. Len im odpovieš na otázku, odkiaľ ich máš, ak sa ťa spýtajú.