icon

Musím nahlásiť zdravotnej poisťovni, že idem na rodičovskú?

sade88
7. dec 2013

Našla som článok, že ak som nezamestnaná, musim to ohlasiť svojej zdravotnej poisťovni, je to pravda?

freyjanr
7. dec 2013

@sade88 a si registrovaná na úrade práce?aby ti do pôrodu mal kto platiť zdrav.poistenie..po pôrode ti dajú papier ktorý budeš musieť doniesť do poistovne aby vedeli ze ZP ti bude platiť sociálna poistovna

sade88
autor
7. dec 2013

@freyjanr ano som na urade prace, a kde mi daju ten papier?

freyjanr
7. dec 2013

@sade88 na úrade vo dverách v ktorých si budeš vybavovať rodičovský príspevok a tak,povieš im aby ti dali papier ktorý musíš odovzdať v zdravotnej,aspoň ja som si musela vypýtať lebo najprv povedali ze mi pošlú domov papier do zdravotnej a ked som ho tam odniesla povedali ze si mám ísť vypýtať este jeden...je to na nervy vsetky tie behacky po úradoch a poistovniach po pôrode 🙂

sade88
autor
7. dec 2013

@freyjanr no ved to ja, furt len hladam na nete co kde a ako a teraz este aj o tej zdravotnej poistovni som citala, dobre takze to az po narodeni...
dakujem moc za info 😉

freyjanr
7. dec 2013

@sade88 vôbec sa tým teraz netráp,potom ti všetko povedia kde máš co odniesť,hlavne potom všade nos so sebou rodný list lebo ja som všetko obehavala 2 krát za to ze som si vždy povedala ze teraz ho uz nebudem potrebovat :D teraz sere na úrady iba sa tes na bábätko,držím palce

freyjanr
7. dec 2013

* rodný list dieťata

sade88
autor
7. dec 2013

@freyjanr si milá ...dakujem 🙂