Musím platiť odvody za živnosť popri trvalom pracovnom pomere?
Ahojte. Pracujem na tpp na dobu neurčitú už 4.rok. Popri tom som si otvorila živnosť v novembri. Fakturovať budem na IČO mesačne okolo 2300€
Ako to je v tomto prípade s odvodmi ,ak za mňa už zamestnávateľ platí odvody čo sa tpp týka?
Musím aj za tu živnosť popri tpp platiť zdravotnú (107€) plus minimálne odvody?
Za každú odpoved budem vďačná.
@anonym_d0825b aby si privyrobiť? Preklady/doučovania/kurzy raz mesačne...ja som rada aj za 200-300 eur mesačne. Takých ludi je veľa, ci sa ti to páči alebo nie.
@tintin v pohode, tak nech pekne platia odvody tak ako aj ja som musela
@sara07 ano ved presne o to ide, že sa určil odvod 131 eur a hotovo. Čo tu tvrdíte že je to ok, tak ja neviem či by ste mali živnosť aj naďalej pri tom ak zarobíte mesačne 200 eur a z toho 131 vrátite štátu...kazdy sa na to z vysoka.. cize tu nejde o to neodvadzat ale odvádzať adekvatne. Co je to za hlúposť v prípade ak si niekto privyrobi 100 eurami a ma odviesť 131?? Rozum mi stoji, co tu niektorí vypisujú...holý fakt, ktorý hovorí a bude hovoriť za vsetko je počet zrušených živnosti
@tintin podla mna je tu uderka zo sumračnej , inak si to neviem vysvetlit aby niekto tak zadubene nechápal o čo tu ide
vidiš zase nepochopila 😂
@anonym_d0825b týmto si povedala všetko. Také typické pre tento národ: Keď aj mne zdochla koza, tak nech aj susedovi!
@tintin podnikatel je preto podnikateľ aby podnikal a vytvaral zisk. Ty ako vieš, koľko presne zarobíš ako szco? Ak to presne vieš, tvoja činnosť vykazuje známky závislej práce.

@sara07 prosim ta, naco "podnika" clovek, co ma trzbu 100 eur mesacne? Nech to rovno zabali.
A ano, z kazdeho prijmu musis platit odvody aj dan, ako ostatni, darmo sa tu certis
@anonym_d0825b aby si privyrobiť? Preklady/doučovania/kurzy raz mesačne...ja som rada aj za 200-300 eur mesačne. Takých ludi je veľa, ci sa ti to páči alebo nie.