icon

Musím podať daňové priznanie?

okana1985
12. jan 2012

mam?bola som 9 mesiacov na PN teraz som na materskej ked si mam podat co na to budem potrebovat

urma
12. jan 2012

a mas zamestnavatela alebo si SZCO?

sisaha
12. jan 2012

ak si bola zamestnana, kontaktuj zamestnavatela - personalistku a poziadaj, aby ho urobili za teba.

angua27
12. jan 2012

už si jednu otázku na túto tému založila. v nej Ti bodka70 celkom dobre odpovedala.
ak si bola pred PN zamestnaná, požiadaj svojho zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane. keď si zavoláš personalistke, povie Ti, čo všetko od Teba bude potrebovať. žiadosť je nutné dať zamestnávateľovi do 15.2.2012.

ak si nebola zamestnaná a nemala si žiadne iné príjmy (pracovný pomer, dohoda, živnosť) daňové priznanie si robiť nemusíš.
ak si príjmy mala, ale boli nižšie ako 1779,65, daňové priznanie podávať nemusíš. ak Ti však boli strhávané z príjmov preddavky na daň, tak daňové odporúčam podať, aj keď nie je povinnosť, pretože Ti tie preddavky vrátia.
ak boli príjmy vyššie ako táto suma, buď požiadaš posledného zamestnávateľa o ročné zúčtovanie, alebo si spravíš daňové priznanie sama.

tinafarkas
12. jan 2012

Ahojte, aj mna by to zaujimalo, ale ja som bola do 9.4. na materskej a odvtedy na rodicovskej. Mam podat tiez danove priznanie? Vopred vdaka!