Musím podať daňové priznanie pri dvoch zamestnávateľoch?
Prosim Vas, ak som pracovala na TPP sucasne u dvoch zamestnavatelov, mam aj 2x RZD. Kto mi vracia preplatok na dani? Iba sucasny zamestnavatel aj s predosleho prac.pomeru? Dakujem
Treba mi podavat danove priznanie? Preplatok na dani by sa mi mal vyplatit aj na zaklade RZD nie? Dakujem za pomoc
nemôžeš mať dve ročné zúčtovania, ročné zúčtovanie je vždy len jedno, kde sa spočítajú všetky príjmy a vyjde buď preplatok alebo nedoplatok, nepomýlila si si to s Potvrdením o zdaniteľných príjmoch?
@dievca1558 nemožeš mať 2x rzd.
Od jedneho zamestnávateľa potrebuješ Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch FO a to dokladuješ druhému zamestnávateľovi ktorý ti spraví RZD s oboma príjmami
Od jedneho zamestnávateľa potrebuješ Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch FO a to dokladuješ druhému zamestnávateľovi ktorý ti spraví RZD s oboma príjmami
@anonym_25c7d1 presne tak
jeden ti spravi RZD, od druheho si vypýtaš potvrdenie o prijme
@anonym_25c7d1 to uz som spravila...ale ak budem mat preplatok tak mi aktualny zamestnavatel vyplati preplatok celkovy? Alebo musim ppdavat danove priznanie? Dakujem
áno ten kto ti robí ročné zúčtovanie ti vyplatí celkový preplatok, daňové už sama nepodávaš
nemôžeš mať dve ročné zúčtovania, ročné zúčtovanie je vždy len jedno, kde sa spočítajú všetky príjmy a vyjde buď preplatok alebo nedoplatok, nepomýlila si si to s Potvrdením o zdaniteľných príjmoch?
@lucka_ke ano dakujem pomylila som sa v tlacivach
u nás v práci by ti napr. neurobili daňové ak si mala aj iný príjem 😏
@anonym_25c7d1 to uz som spravila...ale ak budem mat preplatok tak mi aktualny zamestnavatel vyplati preplatok celkovy? Alebo musim ppdavat danove priznanie? Dakujem
@dievca1558 nemôžeš podať daňové priznanie ak ti zamestnávateľ urobí RZD predsa.
Ale áno, keď odovzdáš správne tlačivá a vyjde ti v RZD preplatok, tak ti ho vyplatia celý
@lucka_ke ak som mala 2 zamestnania? tak ktorý je povinný zo zákona? ten u ktorého som teraz? a keď mám 2 práce súbežne?
@biba_18 ak si mala dve, RZ ti na základe tvojej žiadosti spraví ten i ktorého so bola k 31.12
Ak súbežne tak jedného pozoadaj o potvrdenie o príjme a to daj spolu so žiadosťou o RZ u toho druhého
u nás v práci by ti napr. neurobili daňové ak si mala aj iný príjem 😏
@biba_18 DAŇOVÉ PRIZNANIE ti zamestnavateľ NEROBÍ. ROBÍŠ SI SAMA.
Zamestnavateľ ti robí ROčné zúčtovanie dane. Ako ti napisali ženy nižšie. Ak máš aj iný príjem ako zo zamestnania (prenajom, kryptomeny a.i. vid link) tak vtedy si robíš DAŇOVÉ P.
https://tj-legal.com/blog/post/rocne-zuctovanie...
https://www.financnasprava.sk//_img/pfsedit/Dok...
Požiadaš zamestnavateľa, vyberieš ktorého chceš a doložíš od 2heho potvrdenie.
Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch FO zo závislej činnosti a ďalších údajoch podľa § 39 ods. 5 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v zn.n.p. za zdaňovacie obdobie 2026 - POT395v26
https://www.financnasprava.sk//_img/pfsedit/Dok...
@anonym_2fcff5 netuším prečo mi vypisuješ veľkým písmom 🤨
je jedno ako to nazveš - či daňové priznanie alebo ročné zúčtovanie, pre zamestnanca ktorý má iba zamestnanie a nemá iný príjem je to jedno… a u nás ho nerobia ani keď má zamestnanec iné zamestnanie, pokiaľ do určitého termínu nemá potvrdenia o zdaniteľných príjmoch od druhého zamestnávateľa… keďže sme boli korporát, tie termíny sme mali šibeničné. a keď má zamestnanec iné ako závislé príjmy tak mu dávajú potvrdenie o zdaniteľných príjmoch…
čo napíšem do 4 riadkov lebo nejaký hnidopich podrypuje, dá sa to napisať v pol riadku 😒

@dievca1558 más požiadať jedného z tých dvoch zamestnávateľov.
Kto vie či budeš mať preplatok po sčítaní dvoch príjmov