icon

Musím sa po roku živnosti hlásiť v Sociálnej poisťovni?

milacik1
5. nov 2025

Ahojte..pred rokom som zakladala živnosť..treba ísť teraz na soc.poistovnu sa hlasit? Alebo mi pošlú automaticky vyratanu sumu na mesačnú úhradu? Som chorá tak sa mi tam nedá zbehnúť.. telefón mi nezdvíhli 🙂 dakujem

katica06
5. nov 2025

Načo. Však z podaného daňového priznania vypočítajú výšku odvodov a potom ti to pošlú.

anonym_60ae1e
5. nov 2025

@milacik1 podáš daňové priznanie a pošlú ti list koľko máš platiť, zapni si schránku slovensko.sk a nastav notifikácie

cyneric
5. nov 2025

Toto je jedna z vecí ktorú si veľmi dobre postrážia, odbije deň a už nájdeš v schránke pekný liebesbrief že "zaplať".

milacik1
autor
5. nov 2025
@katica06

Načo. Však z podaného daňového priznania vypočítajú výšku odvodov a potom ti to pošlú.

@katica06 prosím ta a keď som nemala dostatočný príjem a teda zrejme nebudem platiť nič.. vyjadria sa aj tak nejako? Ci mi nič nepríde?

anonym_60ae1e
5. nov 2025
@milacik1

@katica06 prosím ta a keď som nemala dostatočný príjem a teda zrejme nebudem platiť nič.. vyjadria sa aj tak nejako? Ci mi nič nepríde?

@milacik1 budeš platiť mesačne 131,34 € pošlú ti list

anonym_348bfa
5. nov 2025
@milacik1

@milacik1 platit budes, od 1.1 2026 predsa kazdy zivnostnik bude povinne platit....tych 131 euro

milacik1
autor
5. nov 2025
@anonym_348bfa

@milacik1 platit budes, od 1.1 2026 predsa kazdy zivnostnik bude povinne platit....tych 131 euro

@anonym_348bfa áno to viem..len som nevedela čo dovtedy..ci ma nejako registrujú alebo to musím vybehat 😀

anonym_1557de
5. nov 2025
@milacik1

@milacik1 či zarobis či nie platiť budeš a oni sa ozvu neboj sa🤪skôr načo ti je živnosť, keď nevytváras zisk

milacik1
autor
5. nov 2025
@anonym_1557de

@milacik1 či zarobis či nie platiť budeš a oni sa ozvu neboj sa🤪skôr načo ti je živnosť, keď nevytváras zisk

@anonym_1557de tiež si kladiem túto otázku 😀

bubuzu
5. nov 2025

Ten zákon ešte nie je schválený a pokiaľ som to dobre pochopila, tak platiť sa pri už otvorenej živnosť začne až od júla, tých 131 eur. Nie od začiatku roka.

alickapusinka
6. nov 2025
@anonym_348bfa

@anonym_348bfa až po prvom daňovom priznaní sa bude toľko platiť