icon

Musím si robiť daňové priznanie na materskej?

22. mar 2025

Ak som na úrade prace už na materskej tak musím si urobiť daňové priznanie s predchádzajúcich prác?

Od roku 2023 do 2024 som pracovala rok v prvej práci, potom dva mesiace v druhej a tri mesiaci v tretej. Poslali mi iba z tej druhej poštou. Ale nepožiadala som ich , aby to urobili za mňa. Tak teraz meviem, či si to mám urobiť alebo nie? Čo ak neurobím?

chrobak7
22. mar 2025

Musíš si zohnať od všetkých zamestnávateľov, u ktorých si mala v roku 2024 príjem zo závislej činnosti potvrdenie o príjme a na základe týchto dokladov musíš podať daňové priznanie. Mohla si do 15 februára požiadať ktoréhokoľvek zamestnávateľa, u ktorého si bola v roku 2024 zamestnaná, aby ti urobil ročné zúčtovanie dane, ale už je neskoro, keď si tak neurobila. Teraz musíš podať daňové priznanie sama.

Ak tak neurobíš, tak si si nesplnila daňovú povinnosť a DU ti môže uložiť pokutu. Máš na to ešte 9 dní.

petamich
22. mar 2025

Ak si v roku 2024 mala zdanitelny prijem vyssi ako 2 823,24 eura tak ano musis podat danove priznanie

lilianka28
22. mar 2025

Pokiaľ tvoj zdaniteľný prijem v roku 2024 presiahol sumu
2 823,24 € si povinná podať daňové priznanie do 31.3.2025.
Pokiaľ nemáš všetky potvrdenia od zamestnávateľov z roku 2024, tak ich požiada nech ti ich pošlú.
Tvoja chyba, že si nepožiadala zamestnávateľa do 17.2. o RZ, spravil by to za teba.

autor
22. mar 2025

@lilianka28 ako to mám na háku veď som ani neriešila tieto veci, keďže viem, že nemám nič dostať. Mám účtovníčku. Len ide o to, že z prvej práci som nedostala a z poslednej tiež nie . Ďakujem

rachel36a
22. mar 2025

Je jedno ci máš alebo nemáš niečo dostať, ale máš daňovú povinnosť ak tvoj prijem presiahol spomínanú hranicu..

autor
22. mar 2025

@rachel36a a kde zistím ak presiahol?

lienockak
22. mar 2025

z tých potvrdení od zamestnávateľa alebo ak ich nemáš, tak z výplatných pások - brutto príjem.

martul
22. mar 2025

Oni za teba nič neurobili, oni ti poslali len potvrdenie o príjme, takého by si mala mať z každej roboty, scitat, podať DP a možno to vrátia daň, každé euro sa zíde, tebe niee?!

moonlight1210
22. mar 2025

“ako to mám na háku veď som ani neriešila tieto veci, keďže viem, že nemám nič dostať”

A vidis, ako ta zrazu rychlo 22.3. prebralo do reality, ked sa termin blizi?

Teraz si daj odklad danoveho priznania a bez vypytat chybajuce potvrdenia.

Alebo pohladaj aspon vsetky vyplatne pasky od tych zamestnavatelov. Dufam, ze aspon toto si si strazila, aby si ich dostavala.

autor
22. mar 2025

@petamich za celý rok?

autor
22. mar 2025
petamich
22. mar 2025

Ano za cely rok

rachel36a
23. mar 2025

Ak tvoj prijem za rok 2024 bol vyšší ako 2823,24 . Zistíš to z potvrdení o zdaniteľných príjmoch. Rýchlo volaj do firiem co ti ho neposlali nech ti pošlú na mail, vytlac a stíhaš v pohode podať DP do konca mesiaca

ekira1
24. mar 2025

Keď máš účtovníčku, prečo si sa jej nepýtala? Nejde o to, či niečo dostaneš, alebo nie. Nad príjem, čo ti píšu vyššie, je to tvoja povinnosť.

autor
24. mar 2025

@ekira1 Ja som o tom nevedela, všetci mi vraveli, že to nemusím urobiť. No potom som sa Dočítala, že musím. Ešte čakám dokym mi firma H&M pošle. No snad im to nebude dlho trvať

autor
24. mar 2025

Tak už mám od všetkých 😁. Ďakujem pekne tým čo poradili.

ekira1
24. mar 2025

Ak máš manžela, na budúci rok si ťa môže on dať do daňového, už budeš na rodičáku, suma by vám mala vyjsť aby mu niečo vratii.