Mzda zo zahraničia v prípade exekúcie na SK

katka3588
2. sep 2020

Dobry den ma tu niekto skusennost alebo vie poradit ako to je s vyplatou na slovensky ucet zo zahranicia ak je vedena na SK exekucia? Kamaratkina mama pracuje v zahranici ale vyplatu si nechala poslat na SK ucet svojej dcery. Moze jej exekutor siahnut na peniaze ktore pridu na dcerin ucet? Dakujem za kazde info. Pekny den.

ivkazba
2. sep 2020

Nie, exekútor môže siahať iba na majetok dotyčnej, nie príbuzných či iných osôb. Avšak pozor, ak exekútor vie, že pracuje v zahraničí, nie je vylúčená ani exekúcia do zahraničia.

ayanamirei
2. sep 2020

ja len tolko, ze je hlupa ... s exekutorom sa treba dohodnut na splatkovom kalendari a nie ze robim v zahranici a tvarim sa, ze mna sa exekucia netyka, sak to poslem na ucet niekomu inemu

hiro
2. sep 2020

Tak ci tak, neviem ci moze exekutor brat zo zahranicneho uctu - napriklad nemecka banka N26 ma ucet co sa da lahko zalozit cez net a je zadarmo...

mlska19
2. sep 2020

Platit svoje dlhy nie je tusim velmi v mode.Cele zle,tento pristup,dozenie ju to a potom bude lamentovat,o kolko dlh preplatila.

katka3588
autor
2. sep 2020

Ďakujem za Vaše odpovede. A čo sa týka tej dotyčnej osoby, neviete ani z časti prečo sa do tej situácie dostala!!! Rozprávať na osobu že je hlúpa je výsledok inteligencie samotného komentujúceho. Tá pani potrebuje zarobiť peniaze na právnika aby si mohla doriešiť veci do ktorých ju dostal bývalý manžel a napriek 5 právnikom ktorých mala ani jeden jej nepomohol tak to rieši inak. Potrebovala som poradiť a nie čítať kázanie ako riešiť túto situáciu. Ďakujem pani Ivkazba za Vašu odpoveď.

vikss1
3. sep 2020

musel by to byt proste len jej ucet, aby jej na peniaze mohli siahnut. na dcerin nesiahnu, kedze sa prakicky nemaju kde dopatrat toho odkial od koho peniaze idu

katka3588
autor
3. sep 2020

@vikss1 ďakujem za info ste zlatá .

ljzozv
6. sep 2020

@katka3588 už ti odpovedali. A k tým exekúciám. Ak vznikli počas manželstva zo spoločného, tak jej ani tristo právnikov asi nepomôže. A zbytočne ich bude platiť, radšej sa dohodnúť na rýchlom splatení a mať od toho pokoj.