icon

Náhrada daňového bonusu pre tehotnú slobodnú mamičku

anetahabudova28
21. okt 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať,som v podstate slobodná mamička (priateľa mam,nie manžela)mám päť ročnú dcéru,poberala som na ňu daňový bonus keďže som pracovala.Koncom septembra mi skončila zmluva a zostala som na PN keďže som tehotná.Je nejaká náhrada daňového bonusu?tuším som raz čítala že by niečo take malo byt ale nie som si na sto percent istá 🫣keď jeden z rodičov nepoberá daňový bonus v mojom prípade som to ja a bývalý partner nepoberá daňový bonus preto lebo pracuje v zahraničí a je to s ním komplikovane sa na čom kolvek dohodnúť.
Ďakujem za každé odpovede a rady

carrot_apple
21. okt 2025

tam kde si pracovala-účtovníčka ti musí povedať, to máš najlepšie informácie

sona272
21. okt 2025

Právo na DB máš len vtedy ak zarábaš.
Iné by bolo, keby ste manželia, vtedy by si vedel priateľ uplatniť DB na tvoje dieťa.

suve99
21. okt 2025

@anetahabudova28 za tento rok 2025, ak budeš mať dostatočný príjem Ti DB doplatia v ročnom zúčtovaní dane... Náhrada za DB ako taký nie je...

luliu
21. okt 2025

Žiadna náhrada neexistuje - nepracujes, nemas

anonym_01e57f
21. okt 2025

tehotenský príspevok máš vybavený?

natalka13
21. okt 2025

DB je od slova dan, neplatis dan, nemas bonus. Podla tohtorocneho prijmu ti ho mozno doplatia v rocnom zuctovani.

anonym_1c0209
21. okt 2025

V septembri ti skončila zmluva, a ty si hneď ochorela lebo si tehotná?

slavomira236
21. okt 2025

@anetahabudova28 ty brat nemozes a otwc dietata tiez nie kedze nebyva s vami v domacnosti

anonym_bfe075
21. okt 2025

Tu sa roztrhlo vrece so slobodnými mamičkami nejak. Bez problémov sa rodia deti frajerom.
Nič v zlom. Len konštatujem.

anonym_2f04ca
21. okt 2025

@anetahabudova28 poberas už účelovú PNku a ešte by sú chcela aj DB ze sedíš doma? To myslis vážne????

anonym_2f04ca
21. okt 2025
@anonym_1c0209

V septembri ti skončila zmluva, a ty si hneď ochorela lebo si tehotná?

@anonym_1c0209 nie, ma samozrejme rizikové tehotenstvo. Ako každá iná tehotna, co sa jej nechce robiť ale peniažky sa samozrejme zídu, lebo je predsa tehotná. To, ze sa o ňu ma starať oplodnitel je asi irelevantne

krasneleto
21. okt 2025

@anetahabudova28 danovy bonus- ak pracujes, tehotenske- ak pracujes... nepracujes- nemas....

ekira1
21. okt 2025

@anetahabudova28 daňový bonus je "zľava" z dane. Akú náhradu chceš keď dane neplatíš? Nestačí ti, že zdravá poberáš pn? A nie, to že si tehotná neznamená, že samozrejme máš ísť na pnku.

simca06022011
21. okt 2025

AKo ti pisali, na DB uz narok nemas, si na PN, ale v rocnom zuctovani sa dorata ak vyjde vyssi narok (zalezi na prijmoch). Nic ako nahrada nie je, mas taktualne PNku, beries tu, potom materske a tak = to uz podla toho ci ti vznikol narok alebo nie... Ziadna nahrada miesto DB ako nejaka davka, nie je = jedine asi ak by si bola v hmotnej nudzi a pod, ale ty poberas nemocenske (tu PNku). Od otcov deti/dietata mas narok na vyzivne...

anetahabudova28
autor
22. okt 2025
@anonym_bfe075

Tu sa roztrhlo vrece so slobodnými mamičkami nejak. Bez problémov sa rodia deti frajerom.

@anonym_bfe075 kľudne konštatuje ne roztrhlo sa vrece zo slobodnými mamičkami teda aspoň podľa mna nie 🙂 na prvú dveru som bola sama od začiatku keďže bývalý partner pracuje v zahraničí a vybral si prácu namiesto rodiny 🙂
Želám vám ešte krásny deň 😇

anetahabudova28
autor
22. okt 2025
@anonym_bfe075

@anonym_bfe075 ešte doplním nie len prácu ale aj automaty,vy by ste urcite zostali s takým mužom však 🙂

anetahabudova28
autor
22. okt 2025
@anonym_2f04ca

@anetahabudova28 poberas už účelovú PNku a ešte by sú chcela aj DB ze sedíš doma? To myslis vážne????

@anonym_2f04ca normlane som sa spýtala,s účelovo pn nepoberám od začínajú tehotenstva aj mimo tehotenstva som mala zdrav.problemy ale hypotéka a dcérska škôlka sa sama nezaplatí pekný deň vám tiež želám 🙂

natalka13
22. okt 2025
@anetahabudova28

@anonym_2f04ca normlane som sa spýtala,s účelovo pn nepoberám od začínajú tehotenstva aj mimo tehotenstva som mala zdrav.problemy ale hypotéka a dcérska škôlka sa sama nezaplatí pekný deň vám tiež želám 🙂

@anetahabudova28 tymi poslednymi slovami si to zaklincovala😂

ekira1
22. okt 2025
@anetahabudova28

@anetahabudova28 tak si tak vážne chorá nebola, keď si mohla pracovať. Keby si mala vážne zdravotné problémy, si na PN skôr, ako až keď ťa zamestnávateľ nechcel.

anonym_2f04ca
22. okt 2025
@anetahabudova28

@anetahabudova28 tak ti to snáď mame platit my ci ako to myslíš, že sa sami nezaplatia? Snáď mas muža, co ta ma zivit? Alebo ako to tu už býva zvykom, mas deti s týmto štátom snáď?
A ano, úplnou náhodou ti skončil PP a zároveň mas aj zdravotne problémy. Toto to neuveri ani kamoš Hans, prepáč

anonym_2f04ca
22. okt 2025
@anetahabudova28

@anonym_bfe075 kľudne konštatuje ne roztrhlo sa vrece zo slobodnými mamičkami teda aspoň podľa mna nie 🙂 na prvú dveru som bola sama od začiatku keďže bývalý partner pracuje v zahraničí a vybral si prácu namiesto rodiny 🙂
Želám vám ešte krásny deň 😇

@anetahabudova28 nech sa paci, existuje snáď institut výživného, či? A sa mi paci, ako niektoré mate furt smolu ma tých chlapov. Jeden vás opusti, druhý gambler, tretí alkoholik... to si fakt s každým musíte robit ďalšie a ďalšie deti?

anonym_bfe075
22. okt 2025
@anetahabudova28

@anonym_bfe075 ešte doplním nie len prácu ale aj automaty,vy by ste urcite zostali s takým mužom však 🙂

@anetahabudova28 neostala. Môj bývalý priateľ síce nehral automaty ale zato začal každý deň chlastat, ukázal mi svoju agresivitu, žiarlivosť a nakoniec sa mi vyhrážal samovraždou ak sa s ním rozidem. Tak som sa s ním rozišla a deti som si s ním tiež nerobila 🙂 aj keď .. na začiatku sa ukázal sladký ako medík a aj som si jednu chvíľu myslela že mohlo by to vyústiť neskôr do založenia rodiny. Našťastie som mala rozum a počkala.
Ale chápem že nie vždy sa na to dá prísť včas a chlapec sa ukáže až neskôr keď sú už aj deti.... Hoci 🤔.. indície sú podľa mňa aj skôr len sú slabo viditeľné cez ružové okuliare.

kitycat
22. okt 2025

@anetahabudova28 a tehotna teraz so s tym ex? Ci ked je na SK, tak vtedy to nie je zlozite?