icon

Najvýhodnejší druhý pilier

27. okt 2025

Ahojte, v jednej poistovni ma oslovili nedavno, aby som prestupila s 2 pilierom. Ze vsetko vybavia atd.
Poradte, kde mate, ti co sa vyznate, dost vas je tu. Financny kompas mi dnes mrzne dako. Nechce sa mi velmi tomu venovat.
Som od 2006 v Alianzi, som pred 50tkou.

amonet
•
27. okt 2025

uniqa alebo kooperativa alebo nn, indexove fondy

anonym_20c9da
•
27. okt 2025

@anonym_autor ja mam NN

ibrunova
•
27. okt 2025

Podľa mňa je to viacmenej jedno, dôležité je vybrať správny fond.

zeroz
•
27. okt 2025

Uniqa

autor
•
27. okt 2025

ano, uz mi to nabehlo ten kompas, vidim ten rozdiel progres od alianzu 5,70 %, Uniqa indexovy 10,74% je momentalne na prvom mieste

diky

anonym_4b547f
•
27. okt 2025
@anonym_autor

ano, uz mi to nabehlo ten kompas, vidim ten rozdiel progres od alianzu 5,70 %, Uniqa indexovy 10,74% je momentalne na prvom mieste

diky

@anonym_autor tie tri ci kolko DSS, co maju indexove fondy (MSCI world), tak je to jedno...

sweet20
•
27. okt 2025

Indexove fondy funguju tak, ze na 99% musia kopirovat trhy.. cize je to jedno.. co sa tyka indexoveho.. lebo kazda "investuje" do toho isteho, lebo to tak musi byt

zic
•
27. okt 2025
@sweet20

Indexove fondy funguju tak, ze na 99% musia kopirovat trhy.. cize je to jedno.. co sa tyka indexoveho.. lebo kazda "investuje" do toho isteho, lebo to tak musi byt

@sweet20 no, ale Kooperativa ma nejaku divnu strategu - indexový fond je plne zameraný na ESG (Environmental, Social, Governance) investície (prihliada na aspekty životného prostredia, sociálnych vplyvov a riadenia a vedenia podniku). Fond od roku 2024 kopíruje 5 ESG akciových indexov:
1, S&P 500 ESG Index
2, BARCLAYS QUANTIC GLOBAL E Index
3, NASDAQ CTA GLOBAL CLIMATE TECH Index
4, NASDAQ GLOBAL ARTIFICIAL INTELLIGENCE and BIG DATA Index
5, ECPI CIRCULAR ECONOMY LEADERS EQUITY Index

@anonym_autor
Inac allianz ma uz tusim tiez MSCI world, len zial naskocili neskoro... preto ten rozdiel asi...

sweet20
•
27. okt 2025
@zic

@sweet20 no, ale Kooperativa ma nejaku divnu strategu - indexový fond je plne zameraný na ESG (Environmental, Social, Governance) investície (prihliada na aspekty životného prostredia, sociálnych vplyvov a riadenia a vedenia podniku). Fond od roku 2024 kopíruje 5 ESG akciových indexov:
1, S&P 500 ESG Index
2, BARCLAYS QUANTIC GLOBAL E Index
3, NASDAQ CTA GLOBAL CLIMATE TECH Index
4, NASDAQ GLOBAL ARTIFICIAL INTELLIGENCE and BIG DATA Index
5, ECPI CIRCULAR ECONOMY LEADERS EQUITY Index

@anonym_autor
Inac allianz ma uz tusim tiez MSCI world, len zial naskocili neskoro... preto ten rozdiel asi...

@zic skoro vzdy davam nnko.. zda sa mi to najlepsie stale.. ale ako hovorim je to podla mna jedno co si ten dotycny da ak je dobry fond

anonym_4b547f
•
27. okt 2025
@sweet20

@zic skoro vzdy davam nnko.. zda sa mi to najlepsie stale.. ale ako hovorim je to podla mna jedno co si ten dotycny da ak je dobry fond

@sweet20 ved to, ze ta Kooperativa nevyzera, ze ma dobry fond 🙂 🙂... z tych msci je to jedno

nelca84
•
27. okt 2025

Ja mam Generali indexovy, aktualne mi apka ukazuje zisk 47,46 %. Ja som spokojna.

misanthropicdann
•
28. okt 2025
@amonet

uniqa alebo kooperativa alebo nn, indexove fondy

@amonet neviem ci je dobrý nápad ísť pred 50kou do indexovych?
Maximálne tak 50% by som išiel
Ľahko sa jej môže stať že sa indexy prepadnú a ona v dobe keď pôjde na dôchodok bude mať nasetrene o desiatky percent menej.

sweet20
•
28. okt 2025

Ja by som zmenila do konzervativnejsich fondov az 5-7 r pred dochodkom.. dovtedy by som nechala indexove

autor
•
28. okt 2025
@misanthropicdann

@amonet neviem ci je dobrý nápad ísť pred 50kou do indexovych?
Maximálne tak 50% by som išiel
Ľahko sa jej môže stať že sa indexy prepadnú a ona v dobe keď pôjde na dôchodok bude mať nasetrene o desiatky percent menej.

@misanthropicdann ono v alianzi bolo do 50 tky odporucenie 100 v indexovom a potom kazdy rok pustat dake percenta v prospech garantu, ale male - isto nie 50 ako pises.

misanthropicdann
•
29. okt 2025
@anonym_autor

@misanthropicdann ono v alianzi bolo do 50 tky odporucenie 100 v indexovom a potom kazdy rok pustat dake percenta v prospech garantu, ale male - isto nie 50 ako pises.

@anonym_autor bežné sa hovorí ze ma mat v dlhopisoch
100- vek = % koľko by malo byt investovaných v dlhopisoch.

Aktualne sú trhy dosť vysoko a predpokladá sa v najbližších mesiacoch alebo rokoch silná korekcia tak aby človek neľutoval