icon

Nákupy potravín v zahraničí

23. sep 2022

Ahojte baby tie co byvate v pohranicnej oblasti ako casto chodite do potravin k susedom? Rakúsko, Poľsko, madarsko? Byvame na Orave a na jeden veľký "povýplatný" nakup chodime do poľských potravin uz veru, vzdy usetrime cez 30eur urcite, cestu máme mozno 12km takže sa to oplatí.... Situácia na Slovensku nas bohužiaľ prinutila

kiki68
23. sep 2022

Ked sa oplati a ste spokojni tak chodte. Ako asi zbytocne chodit do Kittsee pre Vas konkretne, ale vela ludi chodi a co na tom.

zmrzlinka2021
23. sep 2022

Nam v BA sa neoplatí, ceny rakúskych potravín su takmer rovnaké. Oplatí sa skôr ludom, čo maju specifické potreby ohladom jedálnička

vikusjk
23. sep 2022

My byvame v BA a chalupu mame v malej obci na hranici s Madarskom. Nakupujeme tu doma, ale teraz ma mama zlanarila, ze na slnecnicovy olej (my kupujeme konkretne Venusz) mam ist do HU, ze sa tam oplati viac a veru mala pravdu, 5l ma vysiel na necelych 10 eur a kedze u nas olej ide dost, kupili sme za 1 "vyjazd" 18 litrov 😅 Este sa raz chystame, kym maju tie regulovane ceny.

diewcatqoo
23. sep 2022

My byvame na juznej Morave, mame blizko Rakusko a Slovensko. Nechodim cielene kupovat potraviny do zahranicia, ceny na okoli su vsade +- rovnake. Ak sa vyskytnem v Rakusku alebo na Slovensku, tak si nieco nakupim, vacsinou to, co u nas v obchodoch nemaju. Casto chodime aj do Nemecka, tak aj odtial nakupime obcas.
Kedysi som byvala na krajnom vychode Slovenska, v blizkosti ukrajinskych hranic, a tak cca raz mesacne sme chodili na Ukrajinu. Vacsinou sme nakupili hluposti, takze to koniec-koncov nebol nakup o setreni. Ale ano, ceny boli vyrazne nizsie ako na Slovensku.
Ak sa vam vyplati cestovat do Polska, tak chodte. Nech si kazdy kupuje kde chce a co chce 🤷‍♀️

tahomi
23. sep 2022

Ja byvam v Bratislave, pravidelne chodim nakupovat do Rakuska, kvalita je tam uplne ina, cenovo asi aj vyssie.

autor
23. sep 2022

@vikusjk 😂😂 co prosím robite s tolkym olejom? Lebo my máme 1l na pol roka mozno

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzinabila
23. sep 2022

Sme cca 17 km od Polska,boli sme uz viac krat nakupovať,ale nie cielene potraviny,ale aj drogeriu,bytove doplnky,stavebny material.ceny o dost lacnejsie ako na SK.este aj nafta,takze za cca mesiac co sme tam boli viac 3-4 krat sme usetrili desiatky az stovky Eur(hlavne tie veci do domu,kupovali sme nove umyvadla,baterie,dlazby a pod).potraviny sa mi zdali lacnejsie,napr.maslo 2 eura,mlieko 0,70 centov,zemla 0,05centov,olej okolo 2 eur za liter

vikusjk
23. sep 2022

Jasne, ak ho nepouzivate, tak ho nemate preco nakupovat 🙂 Moja sestra tiez nepouziva doma olej, kupuje ho mozno raz rocne. Ja som len reagovala na otazku tykajucu sa nakupov v zahranici. A samozrejme tie litre su do zasoby, ale u nas sa olej pouziva vela, lebo dcera zboznuje chlieb vo vajicku, rezne, aj do niektorych piskot ked peciem ide olej, do bublaniny, vsade do masovych jedal, ked ide pod maso osmazena cibulka, tak ju smazim na troche oleja. Neviem presne, kolko ho minieme za mesiac v priemere, ale tak on postoji, nepokazi sa a na chalupe mame miesto, kde ho mozeme skladovat.

martinkatinka
23. sep 2022

Moj muz robi vo Francuzsku a odtial mi vacsinou privezie nejake potraviny, jednak tie, co tu nedostat a po druhe tie, co su tam kvalitnejsie.

martinkatinka
23. sep 2022

A teda este chodime do Polska, co sa tyka zahrady nakupovat. Aj potraviny tam sem-tam nakupime.
Napriklad dovolenka v Polsku vyjde podstatne lacnejsie ako tu na SR

vikusjk
23. sep 2022

@zuzinabila vies prosim poradit, kde v PL sa oplati este nakupit? Ist na nejake trhy, alebo skor do lokalnych obchodov? Ideme cez jesenne prazdniny do Tatier a aj som rozmyslala, ci neskocit do PL pozriet, ale co som citala tu v niektorych diskusiach, tak ze vraj sa to uz velmi neoplati. A co tam stoji teraz nafta prosim ta? Dakujem 🙂

marryen
23. sep 2022

@vikusjk nafta o 20 centov na litri menej ako tu, tento týždeň sme tankovali.

manzanillaa
23. sep 2022

My bývame cca 70km od hraníc s Poľskom, tak na potraviny zvlášť nechodíme,ale kupovali sme tam veľa stavebných vecí, keď sa staval do,vyšli podstatne lacnejšie. Aj zariadenie do domu. A keď ideme občas do Poľských aquaparkov,ktoré sú tiež o dosť lacnejšie ako slovenské,tak popritom nakúpime hlavne mäso,mliečne výrobky,proste to,čo sa oplatí.

jannka89
23. sep 2022

My keďže to máme blizko do Polska, chodíme 2-3 krát do mesiaca na veľký nakup potravín, a keď treba rovno aj natankujeme plnú, určite sa to oplatí ;) na margo kvality, pokiaľ viem, poliaci majú dlhšiu priemernú dĺžku života ako Slováci :D tiež si vieš pozrieť zloženie, určite si v každej kategórii potravín môžeš vybrať lepšie horšie výrobky ;)

hellwant
23. sep 2022

My tiez 2 az 3 väcšie nakupy do mesiaca a zbytok, co nevydrzi do dalsieho nakupu v Polsku ako jogurty, pecivo, trosku zeleniny a ovocia na SVK. Pivo tiez na Svk😁
Tankovali sme vcera, 1.379 €/ liter benzínu. Boli sme teraz vynimocne len kvôli benzinu, kedže zajtra máme cestu, pumpu mame 5 ,4 km od domu.
Inokedy pri nákupe v Biedronke, tu mame cca 20 km.

zuzinabila
23. sep 2022

@vikusjk tak, kurz sa meni, ale min.tyzden bola po prepocte nafta za cca 1,60 Eur/l. potraviny sme skusali len Biedronku, ale hlavne teda chodime na veci do domu,kedze zariadujeme. drogeria Rossman, maju tam aj polsku kozmetiku za dobre ceny, ja zvyknem prirodnu kupovat, takze skor take znacky, a v porovnani so SK je vyhodnejsia.

zuzinabila
23. sep 2022

@manzanillaa suhlas. my veci do domu aj 20-30% lacnejsie ako na SK. vsetko od dlazby, sanitu, fabry/laky atd

enziii78
Odpoveď bola odstránená
jvasenka
23. sep 2022

Chodime nakupovat do hu a dokonca aj potraviny kt su v rovnakej cene ako na sk-kvalitovo je to vsak rozdiel

bayuska
23. sep 2022

my sice byvame v HU, ale nakupujeme na SVK... normalny velky hypermarket mam mozno len o 5 minut blizsie nez na SVK, ale mam to uplne opacnym smerom. Ked bola pandemia a boli zavrete hranice, tak som tu nakupovala (lebo na SVK sme mali obchadzku) ale inak len ked ideme okolo z vyletu alebo potrebujem fakt len do obchodu ist (vacsinou vsak uz na SVK vybavim aj ine veci ako postu, navstevy a pod.) a hlavne manzel chodi do kancelarie, cize mi je jednoduchsie len naklikat nakup a on ho cestou domov vyzdvihne.

luccija
25. sep 2022

Chodim raz, dva x mesacne do Rakuska iny vyber, aj ceny fajn.

lenjaona
26. sep 2022

S otcom chodíme do maďarska, olej venusz 5 litrov 9,50€
V lidli 5 litrov -7€
Otec si vyse 100litrov nakúpil a aj ja niekolko ale aj pre rodinu
To iste mäso, sladkosti
Samozrejme olej v x obchodoch keďže je obmedzený nákup inak super