Nárok na daňový bonus a rodičovská dovolenka
Ahojte, chcela by som sa spytat ako je to s daňovým bonusom ked je matka na rodicovskej dovolenke?Kedze matka nepracuje lebo je na rodicovskej dovolenke teda nema plat len ten rodicovsky prispevok. Ona nemoze poberat daňový bonus vsak? lebo rodicovsky je okolo 200 eur a za rok by mala zarobit nejaku sumu(presne neviem asi okolo2600 eur) a vtedy by mala na dan.bonus narok nie? A teda to plati aj na otca dietata ak za rok nezarobi urcitu sumu tak nárok na dan.bonus zanika nie? A viaze sa to rovnako na pracovnu zmluvu alebo aj ked robí na dohodu? ci dohodari vobec nemaju narok na dan.bonus kedze ich sumy su minimalne? Vopred dakujem za rady.
@evita68 práveže nepoberal celý rok. do 01/14 som bola na materskej dovolenke ja, od 02/14 bol manžel a rodičovský príspevok začal poberal niekedy v priebehu augusta a poberá ho doteraz.
Joooj baby ja som chcela poradit a vysvetlit.uz mam z toho salat🙂 ja som nepracovala v roku 2014 vobec,lebo som sla z MD na Rd a potom znova Md.nechcela som aby ste sa vadili
@danushka23 ked simrobis danove ty, md sa nezaratava. Ak by si uplatnoval muz nezd.ciastku na teba, md sa zaratava, rd nie (a naopak)
@danushka23 čo mal manžel od 1.1. do nástupu na MD?
@evita68 bol v pracovnom pomere na dobu určitú. na MD nastúpil počas trvania PP, ten mu zanikol počas MD.
@danushka23 výpočet: 3803,33 - materská - hrubý príjem zo zamestnania + odvody :12 x počet mesiacov, kedy k prvému v mesiaci bol na MD alebo RD
@majusqa77 ďakujem. už som sa potešila, že nám niečo vrátia, ale figu borovú dostaneme ☹
@evita68 ďakujem pekne. už mi je to jasné, nedostaneme nič, keďže sa MD v jeho prípade ráta ako príjem...
@danushka23 verim.. ..u nas podobne :(
@evittam aj ja by som prosila radu...maju dohodari narok na danovy bonus??dakujem 🙂
keď spĺňajú podmienky tak áno
@zuzanakosmelova Ahoj, áno ak spĺňaš podmienky - t.j. musíš mať ročný hrubý príjem aspoň 6-násobok minimálnej mzdy a to je pre r.2014 2 112,- Eur (6x352,- Eur.) 😉

@danushka23 áno, ak po celý rok poberal RP.. a nech si dá aj on daňové priznanie a daň mu vrátia..