Nárok na daňový bonus pri skrátenom úväzku
Prosím pomôžte mi lebo tomu absolútne nechápem. Mam nárok na DB? Som zamestnaná na skrátený úväzok. Môj mesačný plat v čistom je cca 178€, môj manžel je na materskej. Tak ma teda zaujíma ci mam ja nárok. Ďakujem za každú odpoveď a vysvetlenie
skrateny uvazok a len 178? to je dake divne
@balerina2025 tak možno robí 2 hodiny denne, alebo ani toľko nie. Sú aj také 🙄
@kavasmliekom dočítala som sa opat len o hornej hranici príjmu. Ale o dolnej nie.
Zas a znova absolútne ste neodpovedali na otázku ale na niečo ine
Veď som ti poslala kalkulačku. Daj si tam svoj príjem a vypočíta nárok...
ccca 40 euro / 1 dieta do 15 rokov.
podla kalkulacky
ak mas jedno dieta, ale tam si to vies upravit
Autorka, čomu si neporozumela na tej kalkulačke daňového bonusu, ktorú ti poslala @kavasmliekom? Ilustračne pri hrubej mzde 200€ a 1 dieťati do 15 r. ti to vyjde 50,23€ mesačne... Dosaď si tam predsa vlastnú sumu a počet detí a ich vek...
Vyšlo.mi to 85€ ale žiadne info ci to je mesačne, ale na jedno dieťa alebo co.
Veď keď si tam naklikáš, že máš napr. 2 deti do 15 r. a svoju mesačnú hrubú mzdu, tak ten bonus, čo ti vyjde na konci bonusovej kalkulačky bude za zadaný počet detí, mesačne. V práci však treba k tomu podpísať to, že budeš poberať daňový bonus. A doniesť rodný list dieťaťa/detí. Sami od seba automaticky ti to vyplácať nebudú. Alebo si to uplatníš raz ročne pri ročnom zúčtovaní dane (taktiež potom treba zaškrtnúť v žiadosti o ročné zúčtovanie, že si chceš uplatniť daňový bonus na dieťa, plus meno a r.č. dieťaťa).
poslala som ti prepocet. presnu kalkulaciu co este viac chces
Veď v tej kalkulačke si nahadzujes deti sama, tak aké info chces, že na koľko detí to je? No na toľko, koľko si si tam nahodila.......
poslala som ti prepocet. presnu kalkulaciu co este viac chces
@balerina2025 ahojky mozem sa opytat? Ked mam kazdy mesiac inu vysku hrubej mzdy? Dakujem

skrateny uvazok a len 178? to je dake divne