Nárok na OČR
Ahojte v októbri som nastúpila do predchádzajúcej práce po skončení MD a RP. Dcérka ma teraz horúčky a žial , sa mi neda nastúpiť do práce. Zaujimalo by ma , či mám rovnaké právo na očr ako moje kolegyne , lebo volala mi šéfka , a vravela riadne blbosti. Ďakujem pekne za vysvetlenie.
Ďakujem pekne baby. Lebo moje kolegyne , čo majú 10 ročne deti , sú na očr už týždeň. Mne mala začala horučkovať už včera , tak som rano volala , že žial bohu ju nemám pri kom nechať , že ma to mrzí ale neprídem. Keď som veducej vravela , že idem na očr tak mi povedala , že na dva dni nemam ísť , že mi da dovolenku. Len proste dcérka mi teplotuje stále , a som sa rozhodla , že ju nebudem odkladať kade tade po rodine , proste ostanem pri nej doma cely budúci týždeň aby sa mi poriadne vyliečila. Samozrejme , vedúca začala vystrájať , že nema kto robiť , že všetci su na očr a že si to nemam čo dovoliť , že ja za dany mesiac musím odpracovať čas ktorí mam v zmluve... akože ostala som v šoku , ostatne mamky tak s veľkými deťmi môžu byť dva týždne a ja nemam pravo byť doma pri menšiom dieťati?( nic proti proti staršim deťom). Ale chapete to ? Zajtra som rozhodnuta , že rano jej zavolám a poviem jej , nech sa namna nehneva , ale aj ja mam pravo byť doma pri svojej chorej dcére , a nemienim ju odkladať kade tade ako sa mi vyjadrila...
Máš na to právo. Mňa takto vedúca vydierala, že nie som kolegiálna voči ostatným kolegyniam, keď chcem ísť na očr a musia mať nadčasy, že nemá kto robiť. Dala som výpoveď, lebo tie stresy čo som mala kvôli nej a keď dcéra ochorela už nechcem zažiť. Ani raz som nebola na očr ani PN kvôli nej a musela som si čerpať stále dovolenku a 3 ročné dieťa dávať starým rodičom čo majú skoro 80 rokov.
Vedúca má nervy, preto sa vyhráža... Nikto by neocenil, keby si ju nechávala po rodine. Zostaň s ňou doma
Rovno sa poobzeraj po novej praci. Ked toto vystraja uz teraz, lahke to tam mat nebudes.
Keby si bola ty chorá tak tiež neprídeš do práce a musí sa šéfka zariadiť. Takže ano nárok máš na očr ako baby vyššie radia, len jej daj vedieť a pošli jej tlačivo žiadosti o ošetrovné na potvrdenie. Skore uzdravenie malej. 🍀
no zase si bola medzi poslednými čo robiť mohli a robili, keďže kolegyne už na OČR boli - takže jasne že sa hnevá, veď niekto to urobiť musí a ona nemá ľudí.....potom že prečo zamestnávatelia nechcú ženy s malými deťmi......
@mogaa presne tak , tak nech poprosi tie , co sú na očr už vyše dva týždne , nech sa vratia s5 do práce , a nech slobodne na očr idu mamky , ktorím deti ochoreli neskôr , bez blbych pripomienok od nadriadeneho , ktori deti nema a mysli si , že to je len tak si odkladať decko po rodine v horúčkach 😉

Jasne, ze mozes ist na Očr