Nárok na príspevok na auto pri duševných poruchách
Zdravím, chcela by som sa opýtať či by som mala nárok na tento príspevok, ak mám duševné poruchy a užívam antidepresíva.
Peňažný príspevok na kúpu osobného motorového vozidla slúži na zabezpečenie mobility osoby s ŤZP.
Osoba s ŤZP, ktorá je odkázaná na individuálnu prepravu osobným motorovým vozidlom využíva toto vozidlo v stanovenej frekvencii na prepravu na určené miesta a späť (napríklad do zamestnania, do školského zariadenia, do domova sociálnych služieb)
Osoba s ŤZP je odkázaná podľa komplexného posudku na individuálnu prepravu osobným motorovým vozidlom, ak nie je schopná z dôvodu
ťažkej poruchy mobility premiestniť sa k vozidlu verejnej hromadnej dopravy osôb (napríklad autobus ,električka, vlak, trolejbus) a späť,nastupovať do vozidla verejnej hromadnej dopravy osôb a udržať sa v ňom počas jazdy a vystupovať z takéhoto vozidla alebo
duševnej poruchy s často opakujúcimi prejavmi agresivity, neovládateľného alebo nepredvídateľného správania prepravovať sa vozidlom verejnej hromadnej dopravy osôb alebo
ťažkej poruchy zvieračov prepravovať sa vozidlom verejnej hromadnej dopravy osôb.
A preco chces prispevok na auto?
To by si musela byt ztp
Znama ma ztp na vozicku a nedali jej prispevok... robia cistky, teraz beru aj takym co potrebuju a nemaju na to... kedze chodis do prace tak nevidim dovod na taky prispevok
To ti musi lekar povedat
Znama ma ztp na vozicku a nedali jej prispevok... robia cistky, teraz beru aj takym co potrebuju a nemaju na to... kedze chodis do prace tak nevidim dovod na taky prispevok
@sweet20 no práveže aj takí dostávajú, ktorí chodia do práce a aj do školy
Tak to si musis poriesit s lekarom... ale niektore pridelenie ztp preukazov urcite nie su adekvatne... kto potrebuje, nedaju mu a kto to blbo vyuziva tak no...
Tak to si musis poriesit s lekarom... ale niektore pridelenie ztp preukazov urcite nie su adekvatne... kto potrebuje, nedaju mu a kto to blbo vyuziva tak no...
@sweet20 aby bol nárok na príspevok na omv, tak je potrebné aby človek co žiadal pracoval, alebo chodil do školy alebo do denného stacionára.
Ten co nikde nechodí príspevok nedostane.
Ak chodis do prace, nemas asi tazku dusevnu poruchu, pri ktorej si odkazana na individualnu prepravu...
samozrejme zťp preukaz je potrebný a odkázanosť na individuálnu dopravu.
@zalka to ozaj davaju aj na pracu? Viem len o lekaroch
@sweet20 no už asi tak 20 rokov neplatí, že potrebujem auto na chodenie po lekároch.
Musia pracovať, ak môžu. Ak nemôžu tak musia študovať , zvyčajne ťažké fyzické postihnutie ... kamarát tak študoval hádam zo 4 vysoké školy. A ak nezvládnu ani štúdium ani prácu, tak musia chodiť teda voziť ich do denných stacionárov ... zvyčajne mentálne postihnutie, alebo kombinácia mentálneho a fyzického postihnutia
Príspevok na kúpu automobilu, naozaj nedostane každý, kto je ZŤP...ja som onkopacient stále v liečbe už skoro 3 roky a hoci mám parkovací preukaz, i ZŤP preukaz a chodím do práce, nárok nemám, pretože nohy mi slúžia, nemám inkontinenciu a zatiaľ nemám ani duševné poruchy...tak si mám cesty do práce a späť hradiť sama /max. mi dajú preplatiť čiastku na benzín, naftu/ a tam sú zase podmienky, nepresiahnuť príjem a to spočítavajú všetkých členov domácnosti - tak mi bolo povedané na ÚPSVaR
ak mas zdrave nohy tak ani nahodou nedostanes to je pre imobilnych prispevok
@zalka to ozaj davaju aj na pracu? Viem len o lekaroch
@sweet20 práve že to nemôže byť na chodenie po lekároch...na to sú sanitky...jednou z podmienok je navsteva školy, škôlky, denného stacionár alebo práce aspoň 2 krát týždenne...a samozrejme odkazanost na individualnu prepravu vzhľadom k dg
@sweet20 práve že to nemôže byť na chodenie po lekároch...na to sú sanitky...jednou z podmienok je navsteva školy, škôlky, denného stacionár alebo práce aspoň 2 krát týždenne...a samozrejme odkazanost na individualnu prepravu vzhľadom k dg
Nárok majú len osoby odkázané na individuálnu prepravu. Je úplne jedno či je človek imobilný. Dôležité je tá odkázanosť. Ďalšie podmienky sú návšteva školského zariadenia /práce alebo denného stacionára.
Na návštevu lekára to neplatí na to je sanitka. Potom musíte spĺňať príjem čiže nemôže byť vysoký.
Riešili sme to, boli sme sa osobne informovať a teda v našom prípade je to duševná porucha, 70% invalid a bolo nám povedané, že nárok máme a máme doniesť tlačivá a rozhodnúť sa či si kúpime dopredu auto a preplatia alebo počkáme od nich na príspevok a tak do 90 dní kúpime ...

si TZP?