icon

Mám si dopriať vyrovnanie zubov?

15. máj 2024

Nikdy nič som si nedopriala sebe,vždy som si myslela na druhých.A odkedy mám deti tak ony sú na prvom mieste.
Mala som jedno prianie už dlhé roky len nikdy som sa k tomu nedostala a bolo to finančne drahé.Teraz mám 42 rokov,pomaly som si našetrila 5000 eur.Sice trvalo mi to päť rokov ale podarilo sa.Chcela by som si dať vyrovnať zuby a všetko čo mám našetrené vy išlo na to.Rozpravali sme sa o tom s kamarátkou a ona ma tak zneistila,či blaznim že som sebecka,že radšej by som mala deťom si niečo dopriať a nie minúť si peniaze na takú blbosť.Ze keď doteraz som žila s krivymi zubami tak mi to už môže byť aj jedno.Tak ma zneistila a teraz rozmýšľam čo ak má pravdu.

autor
15. máj 2024

@mamkabeika Na to všetko máme poistky aj ja aj muž aj deti keby sa niečo stalo.
@minenkak Aj tak najprv si chcem všetko dopodrobna zistiť hlavne ceny

minenkak
15. máj 2024

Inak držím palce,aby to šli len strojčekom,ja už ťahám štvrtý rok liečbu krivých zubov

gladys_07
15. máj 2024

To vase “muz si nasetril, ja som si sama nasetrila” je pre mna velmi divne. Ste manzelia, ako vlastne hospodarite? Kto setri detom, kto na dovolenky, kto pre strycka prihodu…?

V tomto pripade by som nesla, oplieskat posledne uspory na zuby. Ale pokecala by som s muzom ze po tom velmi tuzi a nech teraz spolu pracujete na tom ako ti to splnit.

espeo
15. máj 2024

Si super, ze si sa tak rozhodla. A neplatí sa po častiach? Keď nemáte žiadnu rezervu, ešte by som počkala a nešetrili trosku viac.

som_realistka
15. máj 2024

Ahoj, našetrila si popri tom ako si dávala deťom aj do domácnosti čo bolo treba. Šetrila si na zuby, tak si ich daj urobiť, je tu zdravotné hľadisko, ako hovorili dámy vyššie v odpovediach, ale v neposlednom rade, si mladá, prečo by si mala behať so škaredými zubami, a neviem čo robíš, ale pri pohovoroch je aj optický dojem dôležitý 🙂

som_realistka
15. máj 2024

a zuby sa neplatia naraz, je to po častiach, kolegyňa si tak dávala minulý rok robiť, každá návšteva bola pár stovák, 300, 400, 200 podľa toho čo sa práve robilo, ale keď skončila, suma sumárum 4500EUR

autor
15. máj 2024

@minenkak Štvrtý rok prečo tak dlho?
@gladys_07 Hospodarime spolu máme dane kto čo zaplatí.Dovolenku a keď niečo treba do domácnosti pokazí sa práčka alebo niečo tak to platíme napolovicu.
@som_realistka Či mladá to už nie som,mám 42 rokov.Ked sa platí po častiach to je super, medzitým by som vedela našetriť ďalšie peniaze.

minenkak
15. máj 2024

Mala som aj krivé čeľuste, nielen zuby,niekedy treba operácie

barka2003
15. máj 2024

Obyčajný klasicky strojček ta vyjde 980 eur dáva sa to na dve splátky najprv jeden mesiac jednu polku a druhy mesiac druhu polku a na konci platíš ešte za odtlačky okolo 300 eur co budeš nosiť už navždy taky plastovy ako keby nocny strojček nieje to až také drahé žiadnych 5 tisíc eur ja nosím už 4 rok

carolynka
15. máj 2024

Fuha, ak to dobre chapem, ako rodina s dvoma detmi by ste po zaplateni strojceka zostali s rezervou €1000? Ja by som asi nemohla spavat. Aj ked teda ako vravis, mate poistky. Ale urcite ti prajem pekne zuby, a urcite si myslim, ze je to dobra investicia, len teda na osobne by som potrebovala mat trochu viac odlozene. Asi najlepsia volba by bolo vziat tie zuby na splatky , nech nie ste taki financne zranitelni. Kazdopadne nesuhlasim s kamaratkou, ak tuzis po rovnych zuboch, tak si spln sen.

liusa82
15. máj 2024

jasné že zuby a pre seba.Tebe kto čo dá len tak.Ja som rada že nemám povahu ako ty že len druhému.Celkovo nechápem ludí čo by sa rozdali.Lebo potom za dobrotu na žobrotu velakrát.Ja som zas opačný extrém hlavne sebe.No a ešte polovičke čo to ak poslúcha😀

tiezjedna
15. máj 2024

@autorka prečítala som tvoje komentáre. Za mňa, určite do toho choď. Síce mi to vaše "tvoje" "moje" príde divné, ale zjavne vám to tak funguje a šetriť dokážete. A podľa toho, čo popisuješ o stave svojho chrupu, neváhaj. Navyše si myslím, že bez rezervy nezostaneš. Suseda si dávala neviditeľný strojček a vyšiel ju v prepočte na cca 3200 € (80 tisíc Kč).

ruzasipova
15. máj 2024

Chod do toho. Vzdy budu nejake dalsie vydavky. Min svoje peniaze na svoj sen. Ja som si davala prerabat zuby po 30tke. Isla som na doktorandske, buducnost neista, jedno male dieta v jasliach. A poviem ti, ze som dodnes rada, ze som to spravila.

majlo1234
15. máj 2024

Sprav si zuby, krivy chrup nie je len o vyzore ale aj o funkcnosti, opotrebovani klbov…proste vyrovnani len ziskas 🙂

jazula
15. máj 2024

Určite si daj tie zuby urobiť, ale najskôr si vytvorte lepšiu železnú rezervu…1000€ je nič, stačí šialený mesiac ako som mala ja teraz a sú preč…aspoň na pokrytie komplet nákladov cca na 3-4 mesiace aby vám zostalo po investícii do zubov.

autor
16. máj 2024

@minenkak To mi je ľúto že až tak si to mala.Ale dúfam že pomohli a budeš mať čoskoro krásny úsmev.

autor
16. máj 2024

Pre ostatné,čo som pozerala kliniky sú dosť vyťažené a možno až na ďalší rok dostanem termín na konzultáciu.Tal dovtedy ešte v pohode niečo nasetrim.A uvidím čo mi povedia či by mi vedeli pomôcť s mojimi zubami.

elviku11
16. máj 2024

Ja by som si dala na tvojom mieste urobiť tie zuby už len preto, že až ich máš také zle, ako hovoríš, kľudne ti to môže brániť aj v kariérnom rozvoji a v získaní lepšej práce. Čo si budeme klamať, je to aj o tom. Čiže investujes aj do svojej budúcnosti, do lepšej práce...

jana_eyre_2
16. máj 2024

Keby išlo o to, že si si nasetrila 5000€ mimo rodinných úspor, tak by som na tvojom mieste ani neváhala a jasné že by som si dala spraviť zuby.. lenže ako nižšie píšeš sú to vaše v podstate jedine peniaze navyše.. ak vám ostane potom 1000€, to by som sa celkom obávala dať len na zuby, pokiaľ máte dve malé deti.. nevravim že máš na opravu zubov zabudnúť (sama viem aké to je hrozne mať krivé zuby - moja mama ale mne dala spraviť fixný aparát v puberte našťastie), ale išla by som do klasického fixného aparátu, ten vyjde do 2000€ a ostatok by som odložila na nepredvídateľné výdaje.. nemyslím si že si sebecka, ale neviem si predstaviť minút všetky nasporené peniaze len na zuby.. bála by som sa jednoducho..

monicatko20
16. máj 2024

Ako názor kamarátky by som vôbec neriešila.. vlastne by som sa ani nepýtala.. môže to byť čisto závisť.. To ze to neminieš na deti?Doteraz si im dopriala všetko čo potrebovali a taktiež v tom budeš pokračovať ďalej 🙏 A muž?Neviem no..určite by som to s nim prebrala, ale teda neviem posúdiť, lebo môj muž je iný, stojí pri každom rozhodnutí pri mne a podporuje ma 🙏 Vďaka bohu 🤣 Ale na tvojom mieste by som do toho určite išla.. našetrila si si sama, ako píšeš muž má svoje, ak to potrebuješ prečo nie..mal by ťa skôr podporiť..môj názor 😉

som_realistka
16. máj 2024

Si mladá, do dôchodku máš minimálne 22 rokov, toľko rokov sa musíš "vediet predat" a dojem je dôležitý, nech si hovorí kto chce čo chce. A nehovor, ze pekne - rozumej vyrovnané, a nemusia byť hollywoodske- zuby ti nezdvihnu sebavedomie a spokojnosť.

lasona
16. máj 2024

Chod do toho, máš kamošku co riešiš prinajmenšom závidí. A zuby sú predsa dôležité. Ja som si myslela ze si chces kúpiť nejaké drahé haby...ale zuby to nepovažujem za rozmar...

juliacenc
16. máj 2024

Kamoska ti zrejme zavidi, ze si mozes nieco dopriat pre seba. Urcite chod do toho, najlepsia investicia je onvesticia do sameho seba. Zmeni ti to naladu, spravanie k lepsiemu a to je bonus aj pre tvoje deti

lienka9
16. máj 2024

Zuby su draha vec a ak si si na to nasetrila,urcite si daj spravit..to s detmi nesuvisi,ze im nieco odopieras.co by si im akoze za tie peniaze mala kupit podla kamosky,hracky?!? Daj si spravit zuby,je to investicia do zdravia...PS rada by som videla zuby tej kamosky a celkovo zdrav stav,vacsina ludi co o svoj zdrav.stav nedba to potom zlahcuje.

blonde_bella
16. máj 2024

Svoje zuby. Ako si ťa budú deti vážiť, keď si sama seba nevazis

princezna_bosorka
16. máj 2024

daj si urobit zuby, nie je to vobec sebecke. Deti potrebuju vidiet, ze rodicia investuju do seba (treba sa vediet aj o seba a nie je to sebectvo).

anita6666
16. máj 2024

5 rokov šetriť 5000???? Mne skoro zabehlo....To máš tak na cca tri nové zuby,keď už....

jana_eyre_2
16. máj 2024

Inak este som chcela sem pridať taký nás príklad.. našetrili sme si s mužom peniaze, keď sme sa konečne dostali z fin.tazkosti.. máme úspory a chceli sme dať vymeniť okná, (pretože naše staré nemajú síce viac ako 15r ale firma čo ich robila krachla a teda nie sú dobre spravené) chcela som mať krajší dom.. keď už sme si dávali cen.ponuku, kam by šla väčšina našich úspor tak sa stalo niekoľko veci.. odišiel nám kotol, odišla nám umývačka riadu, pokazilo sa auto (nejaká výrobná chyba jednoducho sme ostali stáť na diaľnici lebo motor sa vypol), potom rúra.. keby som kúpila okná a ostalo nám minimum penazi, tak dodnes nemáme vymenené všetko čo sa nám pokazilo za ten čas.. takto máme síce staré okná ktoré už sa kazia, ale všetko ostatné sme dokázali vymeniť alebo opraviť.. jednoducho podľa mňa nie je dobré dať na čokoľvek všetky svoje úspory.. niečo si vždy človek musí nechať..

ronie338
16. máj 2024

Treba si dopriať, nie si o nič menej ako tvoje deti. A investícia do zubov je skvelá. Neviditeľný strojček stojí viac ako klasický ale dá sa to. Záleží aj kde žiješ. A pred tým treba zuby dat dokopy, aby nebol žiaden kaz ani nič a pravidelne chodiť na hygienu.

nelka93
16. máj 2024

Mňa by zaujímalo, koľko minul manžel na auto, keď ho kupoval. Tiež minul celé svoje úspory na auto a teraz ta nechce podporiť? Celé to mate divne medzi sebou