icon

Nedoplatok na plyne

mamina2388
4. sep 2017

Ahojte mamičky na základe mojej žiadosti a vydokladovať i príjmu a výdavkov mi vyhoveli v splátkovom kalendári čo som mala nedoplatok za plyn.
Veľmi pekne prosím o pomoc aspom s 1 šekom nakoľko to treba uhradiť do 8.9. čo ja žiaľ už peniažky na to nemám práve. Darmo som im pisala že rodičovský poberám až 18-21 kedy ako to vychádza. Ak neuhradim celé mi to padne a budú vyžadovať celú sumu 386 e, čo žiaľ tiež nemám ...
Veľmi pekne vás prosím pomôžte ...

emilia25
7. sep 2017

My mame net za 15eur z orange.a za telku platime kolo 4eura.treba pohladat lacnejsi net potom aj ked tiez sme nemali dlhu dobu net a nebol ziadny problem.bez neho sa da zit.

mamina2388
autor
7. sep 2017

Chcem sa ti tu aj verejné poďakovať aj za porozumenie aj za pomoc ..pevne verím že už sa tu nebudem musieť ponižovať a vysvetľovať ako žijeme. Je to ťažké a hlavne ak niekto nezažil ..
Ďakujem a to 2nasobne za prácu čo si mi ponúkla ..

obsadenemeno
7. sep 2017

@mamina2388 a tento tvoj posledny prispevok bol urceny komu?

evak12
7. sep 2017

ved uz jej dajte pokoj,uz ste jej dost nalozili,ona vyplakava a vy?len striehnete poniektore,aby ste mohli dalej hrat dokonale panicky ...😒

evak12
7. sep 2017

@obsadenemeno aj to by si chcela vediet?neboj,ty to urcite nebudes ...😀

obsadenemeno
7. sep 2017

@evak12 no ano, niektore tu vyplakavaju na povel...... ale aby nieco zmenili, aby uz vyplakavat nemuseli, to sa proste uz neda..... ako sorry, ale to je uz dobra drzost, cakat, ze mi niekto bude platit ucty!!!

A s tymi "dokonalymi panickami" si ma rozosmiala..... no ale pocitam, ze ty si zase z radu "dokonale slnieckarky", co maju iba pekne slova a rady poucuju inych, aki su ini nedokonali..... ale ved ok, tak jej posli tie peniaze, nikto ti nebrani..... budes mat dobry pocit ze aka si uzasna...... 😇

mamina2388
autor
7. sep 2017

@obsadenemeno no veru ty to niesi, a ani slovom som sa nezmienila o platení úctou! A ty si myslíš že mi ich niekto vyplatil :D vivediem tá z omylu, písala mi pani tu z MK a pomohla mi ako to vie už ona sama, a som jej vďačná a verím že to číta i teraz <3

obsadenemeno
7. sep 2017

@mamina2388 gratulujem. A o plateni uctov si sa zmienila hned v uvodnom prispevku. Preco inak by si vobec zakladala tuto temu? Chcela si, aby ti niekto prispel na plyn. A pokial viem, je to ucet, co treba zaplatit, nie?

Ale ja si radsej ucty platim sama.

Zaujimalo by ma, ako budes riesit svoju situaciu buduci mesiac.

mandala77
7. sep 2017

@obsadenemeno fakt by si ju už mohla nechať na pokoji a nie štyri strany tu do nej rýpete

mamina2388
autor
7. sep 2017

@mandala77 nech si už ventilu je hlavu koľko chce, asi mala zasa ťažký deň v práci ..
Ale je to smutné naozaj toľko rýpať :(

evittam
8. sep 2017

@obsadenemeno Hm, napísať pravdu a realitu je od dnes rypanie.😉
@mamina2388 Tu prácu di prijala ci sa tiez "neda"?

evittam
8. sep 2017

*si

mandala77
8. sep 2017

@evittam 5 strán tu do nej hustíte. Sa neviete zastaviť.
A áno, rýpete. Lebo by ste ju už po pár príspevkoch nechali na pokoji. Ale do slabého sa dobre kope, že? Ale nazývajte si to, že píšete pravdu.

obsadenemeno
8. sep 2017

@mandala77 mozno keby vysvetlila, co sme sa pytali, mozno by sme az tolko "nerypali". Mna zaujalo, ze sa roky rokuce cvachce v rovnakych srackach ale nerobi NIC preto, aby sa z nich dostala. A sorry, ale takato blbost ma dokaze vytocit. Lebo ja hlupana verim, ze zena je ta silna a zena matka duplom. Ze urobi vsetko preto, aby sa jej deti mali dobre. A je mi do placu nad zenami, co sa vlastne v tej svojej situacii rochnia a jedine, co vedia je vyhovarat sa, ako a preco sa neda.......

Zaujimalo ma, preco autorka uplne odignorovala otazky o svojej rodine. Simplisticke vysvetlenie, ze rodina sa s nou nebavi, lebo jej ex je madar je na smiech. Zaujimalo ma, co tam NAOZAJ je, preco ona sama neurobi ziadne kroky k tomu, aby sa vztahy medzi nimi zlepsili. A preco neodpovedala na otazku, preco exovo meno nefiguruje v rodnych listoch deti? Ved takto sa ukracuje o vyzivne...... A ze nema ziadne kamaratky, ze na dedine, kde zije si nedokazala najst NIKOHO, kto by jej bol ochotny postrazit sem tam deti, alebo ich vyberat zo skolky ak by mala pracu je fakt na zaplakanie, ale takisto svedci vela o nej samotnej.
Pozri, ja rada pomozem, ak vidim, ze clovek pomoc potrebuje. Ale tu u tejto pani je prilis vela nejasnosti, sem tam si odporuje v tom, co pise, a zobre tu na koniku uz minimalne 3-4 roky. Tak sa necuduj, ze som chcela, aby urcite veci vysvetlila. Bohuzial uz tu bolo zopar takych "umelkyn" co si takto prilepsovali a pokial viem, zobranie je tu zakazane, nie? Sa cudujem, ze to este ziadna "aktivna" nenahlasila. No ale tu sa poziadavky o vysvetlenie nazyvaju rypanim. No a? Ak chce peniaze od inych, musi pocitat s tym, ze padnu aj neprijemne otazky. Dokonca odignorovala prispevky, kde jej radia, aby to skusila na Ludia ludom...... no asi vie, preco. Tam by si to totiz riadne preverili, ci to, co tvrdi je skutocnost.

A este jedna vec - ja niekedy "rypem", koli tomu, ze dufam, ze ta dotycnu osobu moje rypanie nakopne a pozrie sa na problem z ineho uhla.
Ale v tomto pripade asi rypem zbytocne......😠

obsadenemeno
8. sep 2017

@mamina2388 ano, mala som tazky den v praci..... asi preto, ze pracujem s ludmi, ktori tvrdia, ze praca nie je, neda sa a oni robit proste nechcu....... 😨

evittam
8. sep 2017

@mandala77 Nikto do nikoho nerýpe ani do nikoho nekope. Napísali sme jej xy možností - stále sa nedá a len "žobre" a "vyplakáva". Tak čo potom chce. Nech sedí doma na riti a plače ďalej. Za chvíľu bude aj bez elektriny a už nebude mať ako a kam písať alebo možno aj áno - možno prekvapí. Sedieť na zadku a sťažovať sa aký je osud a život krutý je to najjednoduchšie. A teraz do mňa.😉😎
Btw. prešla som si obdobím - tomu ver- že som ledva žila "z ruky do huby" ale nesedela som na riti a neľutovala som sa - našťastie som nemala ešte deti a naozaj som otočila každú korunu aj 3x - som si rozmyslela kým som si niečo kúpila či ak si dnes niečo kúpim za 100korún či budem mať do konca týždňa čo jesť! A tým duplom keby som mala deti tak sa o ne starám a nie vyplakávam na nete a žobrem - na ten internet to má-zaujímavé....
A presne ako píše @obsadenemeno - roky o tom istom a stále dookola. O čom to je?!

mandala77
8. sep 2017

@obsadenemeno @evittam na mňa vaše vystupovanie a komentáre pôsobia tvrdo. A hlavne 5 strán dookola. Je to môj pohľad, ako váš odpoveď na moje označenie vašich komentárov. Každá tú hranicu citlivosti máme posunutú niekde inde.

obsadenemeno
8. sep 2017

@mandala77 no mozno keby autorka temy vysvetlila hned na prvej strane, aka je jej situacia a nevykrucala sa, zahmlievanim o tom, ako len place, mozno by tu nebolo 5 stran komentov. A ano, kazda mame tu hranicu citlivosti posunutu niekde inde. Ale autorka ju ma dost vysoko, neboj. Kazdy, kto zobre uz dlhsiu dobu (a vsimni si, ze zacinala s plienkami a oblecenim, teraz uz rovno pyta peniaze) je otupeny, lebo priznat si uprimne, ze som si posrala zivot, nedokaze kazda. Plakat by mala nad sebou, nie nad prispevkami anonymnych zien na internetovom fore.
Keby aspon nezahmlievala a bola uprimna, mozno by sa jej dostalo inych odpovedi. A este jedna vec - keby mozno napisala ze "hladam hocijaku pracu v okoli mesta kde zije" lebo moja situacia je takato, hned by sa na nu pozeralo inak. Ale ona nenapisala v jedinom jednom prispevku ze potrebuje pomoc s najdenim prace. Pisala, ze chce peniaze na plyn. Ok, poslime jej. Ale co bude robit o mesiac, dva? Zase sa spoliehat na mamicky z modreho konika?

evittam
9. sep 2017

@mandala77 No ano možno tvrdé ale pravdive. Myslis,ze by bolo lepšie "potlapkat" ju po pleci a ľutovať,ze roky je v tych istych problémoch, inak sa to neda a nech nadalej vypytuje od cudzich ludi....

ivuska6
9. sep 2017

@obsadenemeno ja platím mesacne 100€ plyn v tomto je aj rozhlas a televízia a každý rok mi do 50 vracaju

ivuska6
9. sep 2017

@mamina2388 a na koľko splátok ti to dali ?

mandala77
9. sep 2017

@evittam Ty si si už zvykla na ten svoj tvrdý a útočný štýl. Nemyslím si, že je lepšie tlapkať po pleci, ale nejaká slušnosť a úcta voči druhému, slušná komunikácia - tu nejde o to, čo píšeš ale ako. Dá sa aj slušne a na to zvyčajne ľudia viac reagujú ako na útoky od druhých. Je to jej vec, ak vypytuje. A ak máš s tým problém, nerozumiem Tvojim dôvodom, že namiesto toho, aby si išla do inej diskusie, tu do nej hustíš a urážaš ju. Napísala na tejto strane, že verí, že sa nebude musieť viac verejne ponižovať a vysvetľovať svoj život. Je to smutné ako sa tu na koníku ženy k sebe správajú. Nič nikoho neoprávňuje k tomu jednať s druhými bez úcty. Len preto, že pýtajú peniaze. A to, že Ty Tvoje útoky nepovažuješ za rýpavé, je preto, lebo Ty tú hranicu slušnosti v komentároch už strácaš, takže Tebe to príde normálne.

deti95060810
9. sep 2017

@mandala77 tak teraz som nerozumela pre istotu ja tebe....
1. na Mk je zakázané žobrať...
2. nezdá sa mi žeby jej nadávala, alebo niečo podobné....

evittam
9. sep 2017

@mandala77 To je len tvoj nazor. Ja nikoho neurazam,a už vôbec neutocim a moj štýl komunikácie je slusny -nikde nikoho neurazam a nic nestrácam. A uz vobec nic do nej "nehustim". A vôbec nie som neuctiva. Takže bud taka dobra a nepíš o mne klamstva. Nemôžem za to,ze tebe to pride tvrde. Vyprosujem si aby si ty na mna takto utocila a pisala hlúposti. To si nedovolí človek co ma pozna. Pravdepodobne si ty nieco "stratila".
Na fore aj v diskusiach pomaham svojimi vedomosťami a skusenostami.
Pisem pre teba tvrdo, možno aj pre iných. Ano, zivot sa so mnou "nemaznal" a preto pisem realne nech sa konečne zobudi z toho,ze jej ucty a zivot bude platiť niekto iny.
Tebe pride naozaj normalne,ze uz par rokov nerobí nic ine len vypytuje od cudzich ludi? A ako bolo napísané od oblecenia a inych materiálnych veci presla jednoducho k peniazom?! Ja nemám problém pomôcť a aj pomaham a pomozem ale urcite nie podobnym pochybnym osobám.
Nevidim nic neuctive na tom napísať to ako som to napísala.

evittam
9. sep 2017

@deti95060810 Dakujem.😉

ivuska6
9. sep 2017

No asi nedostanem odpoveď na koľko splatkov jej to dali nevadí ale tie ktoré sa tu pohorsovali na tie čo ju obviňovali prečítajte si len to čo doradu píše mamina2388 a hádam vám v tých hlavách lutostivych aj dôjde, prečo by volali jej z plynární a posielali sms keď dnes sa všetko rieši papierovo neverím že z plynarni volajú a sms posielajú ďalej riešila tu kamarátku a v jednom príspevku je napísané že nevie o nej nič už 3 roky a hneď v ďalšom že žije v Blave ďalej mi rozum zastavil o plastových oknách ona nemá ale v ďalšom príspevku jej ich spravil nebohý dedo a je tam toho viac stačí si prečítať jej príspevky podľa mňa to je všetko o klamstve a ešte pre zakladatelku nemusis rušiť tv aby si nedostala pokutu za odstupné stačí to nezaplatit a ešte niečo napr telefón a zaplať si plyn z tv pri najhoršom ta odpoja že neplatis a telefón doplatis na ďalší mesiac

evittam
9. sep 2017

@ivuska6 Ale prosím ta- tie, čo si to uvedomujeme, sme len "tvrde,urazame, neľutujeme,..." a podobne.😉
Sama sa zaplieta do vlastných klamstiev a mozno uz ani sama nevie kde je pravda. Bohužiaľ.

mandala77
9. sep 2017

@deti95060810
1. čo ju nenahlásite, keď podľa vás žobre
2. nepísala som, že nadáva
3. povedala som všetko, čo som chcela

ivuska6
9. sep 2017

@mandala77 odklade vieš že ona je slabá keď do slabého sa ľahko kope poznáš ju osobne alebo len spisania ?

mandala77
9. sep 2017

@ivuska6 ak človek tu napíše a prosí o pomoc, je vždy v slabšej pozícii. Je to prirodzené. A ako aj sama napísala, je to ponižujúce. Nepoznám ju.