Nedostatok peňazí pri rastúcich cenách
Ahojte. Ako zvladate tie,co nemate vytvorenu financnu rezervu,mate menej penazi alebo ta rezerva je nedostatocna? Momentalne vidim a citim,ze vsetko ide cenovo hore a mam celkom paniku,ze proste,tych penazi vela nie je. Prosim,tie co ste finacne gramotne,ktore maju manzela s platom 3000+,pracu s platom 3000+ a co dostali vsetko od rodicov,nekomentovat. Neviete pozadie nasej historie,snazime sa makat ma sebe,nejde to lahko.
@anonym_19fcc2 a pritom akoze s originalom sa to neda porovnat. Aj ked uz aj taka Horalka nechuti ako niekedy
@janulik2008 presne,alebo Mila ten keksik milujem,ale minule som si kupila taku nahrazku,no to bol jeden grc.No fuj,ani jest sa to nedalo.
@janulik2008 presne,alebo Mila ten keksik milujem,ale minule som si kupila taku nahrazku,no to bol jeden grc.No fuj,ani jest sa to nedalo.
@anonym_19fcc2 v Lidlu maju keksik Vilma ten som skusala a akoby som cukor jedla 🤣🤣🤣
@anonym_19fcc2 v Lidlu maju keksik Vilma ten som skusala a akoby som cukor jedla 🤣🤣🤣
@janulik2008 no nedaju sa porovnat tieto nahrazky s originalom
@janulik2008 no nedaju sa porovnat tieto nahrazky s originalom
@anonym_19fcc2 tak ci onak, @unbeholfen je mu to jedno ... uz sme mu pisali viac krat ze kazdy ma nejaku neresť v cokolade 🤣 alebo pred Velkou nocou mali v Lidli take maliny balene v cokolade ja som sa dojest nevedela ale treba vediet kedy povedat dost 😀 niekedy staci aj menej papat. Mne pomohlo aj menej si "naberat" ze zjem menej a mne sa nechce ptm si zasa naberat 😁
@anonym_ac9d4e já len hovorím tak ako to je. Tak pre mňa je pohodlnejšie sa najesť na stanici keď tadial ajtak prechádzam, ako vo volnom čase aby som na úkor spánku ešte šiel do potravín pre suroviny, vyváral, umýval riad… Takto to mám cestou vybavené. A už prídem najedený. Ale skúsim nejaký kompromis že colu vymeniť za minerálku, a kupovať lacnejšie alternatívy sladkostí. Sú všelijaké fejkové horalky, liny, mily, že vyzerá to rovnako len iný výrobca a lacnejšie.
@unbeholfen na úkor spánku? Ty prídeš z práce domov a ideš hneď spať? Čiže ty len ješ, presúvaš sa do práce, pracuješ a spíš? Keď si nevládzeš ísť na nákup a uvariť?
Raz do týždňa ideš niekam na burzu, tancovať s kamarátmi a inak len ležíš, kukáš telku a spíš? A keď nemáš prácu a máš obdobie zbierania šrotu po sídlisku, ani vtedy si nič neuvaríš? Vtedy ješ čo?
@unbeholfen na úkor spánku? Ty prídeš z práce domov a ideš hneď spať? Čiže ty len ješ, presúvaš sa do práce, pracuješ a spíš? Keď si nevládzeš ísť na nákup a uvariť?
Raz do týždňa ideš niekam na burzu, tancovať s kamarátmi a inak len ležíš, kukáš telku a spíš? A keď nemáš prácu a máš obdobie zbierania šrotu po sídlisku, ani vtedy si nič neuvaríš? Vtedy ješ čo?
@anonym_bff8a1 Presne si to opísal/a. Tak to u mňa funguje. To sú benefity bývania sám. U rodičov by som si to nemohol dovoliť. Keď mám volno a zbieram železo alebo (Z) tak nevarím lebo sa venujem zbieraniu. Keď inkasnem za to peniaze idem na fastfood.
@anonym_bff8a1 Presne si to opísal/a. Tak to u mňa funguje. To sú benefity bývania sám. U rodičov by som si to nemohol dovoliť. Keď mám volno a zbieram železo alebo (Z) tak nevarím lebo sa venujem zbieraniu. Keď inkasnem za to peniaze idem na fastfood.
@unbeholfen ok, benefity bývania sám, lenže keby si si musel aj to bývanie sám financovať, inak by si žil. A nezabúdaj, že máš štyridsiatku na krku, tvoje telo nebude fungovať pri takejto životospráve a obezite ako keď si mal 20, 30. Je najvyšší čas s tým niečo začať robiť. S tým napchávaním sa blbosťami si sám škodíš.
@unbeholfen a preco si za byvanie neplatis??
@unbeholfen a preco si za byvanie neplatis??
@anonym_19fcc2 plati tusim 100e cca niekde to pisal
@anonym_19fcc2 plati tusim 100e cca niekde to pisal
@anonym_19fcc2
@janulik2008 100 euro je symbolická suma, to nie je reálna suma za bývanie, keby si musel z výplaty platiť reálnu sumu za bývanie, finančne by si žiadne fast foody dovoliť nemohol už dávno a bol by prinútený robiť nákupy a variť si.
@anonym_19fcc2
@janulik2008 100 euro je symbolická suma, to nie je reálna suma za bývanie, keby si musel z výplaty platiť reálnu sumu za bývanie, finančne by si žiadne fast foody dovoliť nemohol už dávno a bol by prinútený robiť nákupy a variť si.
@anonym_bff8a1 to neviem ale mne sa zda ze on je v byte rodiny preto ma symbolicky najom 😉
@anonym_bff8a1 to neviem ale mne sa zda ze on je v byte rodiny preto ma symbolicky najom 😉
@janulik2008 aj mne sa tak niečo zdá, že písal, že je v byte rodiny. Len keby si musel platiť bežný nájom, tak za 100 euro by nebýval nikde.
Jak sa dá v tejto drahote existovať? Však pri týchto cenách to môže byť jedine nedostatok peňazí… Všetko je také drahé.
@unbeholfen ked kupujes blbosti tak co sa cudujes? Aj ked pozeram ze si kupoval mattoni aj nejake ovocie
A prečo nechodíš do Lidla ? Tam majú lacné veci fest by si platil polovicu on je najlacnejší a kupoval by si ich privátne značky= lacné
Jak sa dá v tejto drahote existovať? Však pri týchto cenách to môže byť jedine nedostatok peňazí… Všetko je také drahé.
@unbeholfen ale tvoja vec ..
A prečo nechodíš do Lidla ? Tam majú lacné veci fest by si platil polovicu on je najlacnejší a kupoval by si ich privátne značky= lacné
@barborienka2001 vidis trz mi napadlo ze tam ma nutelu za 350g dal 5e co nedavno skoro kilo nutely stalo 6e to iste aj cola ked uz mam chut tak v Lidli bude od pondelka s appkou za 1.50e 😀 on tu dakde pisal ze jemu sa nechce cez cele mesto chodit ci nieco take
@unbeholfen chuti ti nutella aj likerove spice? Miesto tych 10 euro co si dal za nutelu a spice si si mohol kupit maso, upiect a napriklad tvaroh. Potrebujes bielkoviny, neee furt ten cuker chlape!!!
@barborienka2001 vidis trz mi napadlo ze tam ma nutelu za 350g dal 5e co nedavno skoro kilo nutely stalo 6e to iste aj cola ked uz mam chut tak v Lidli bude od pondelka s appkou za 1.50e 😀 on tu dakde pisal ze jemu sa nechce cez cele mesto chodit ci nieco take
@janulik2008 a bez appky stojí koľko?
@unbeholfen chuti ti nutella aj likerove spice? Miesto tych 10 euro co si dal za nutelu a spice si si mohol kupit maso, upiect a napriklad tvaroh. Potrebujes bielkoviny, neee furt ten cuker chlape!!!
@anonym_bff8a1 veď mäso je v rezni a kebabe aj cigánskej pečienke. Zvyknem aj kurací špíz jesť, len ten stánok je od stredy do soboty a otvára o tretej. Čas čo mi nevyhovuje.
@anonym_bff8a1 veď mäso je v rezni a kebabe aj cigánskej pečienke. Zvyknem aj kurací špíz jesť, len ten stánok je od stredy do soboty a otvára o tretej. Čas čo mi nevyhovuje.
@unbeholfen ale platis v cig. pecienke a kebabe za prenajom stanku aj za pracu cloveka v stanku. Je to preto drahsie ako doma, co nechapes. Vzdy to bude drahsie, kebab ti nevznikne z nicoho. Ten clovek musi zit , co to predava a splatit veci.
@unbeholfen ano, ale za 5 euro mas jeden kebab. V obchode mas za 5 euro kilo kuracich prs ked je akcia, v lidli mavaju akciu aj slovenskych kuracich prs (hyza, domasko). Len zas tebe sa nechce varit, co s tebou
@janulik2008 a bez appky stojí koľko?
@unbeholfen tusim nutella bola normalna cena a cola nieco cez 2e
@unbeholfen ked kupujes blbosti tak co sa cudujes? Aj ked pozeram ze si kupoval mattoni aj nejake ovocie
@janulik2008 a dokonca to mattoni je vitaminové že B6, D3, B12, zinok.
A inák že som 20€ minul v cukrárni vás asi neprekvapuje, ale mňa skôr prekvapili tie ceny. Služby sú strašne drahé. Že @hellwant jak si vravela že sú vysoké marže. To by fungovalo ako cez tie covid19 zákazy že neboli stánky a bufety s rýchlym občerstvením, boli otvorené len potraviny a ludia si museli všetko doma.
@janulik2008 a dokonca to mattoni je vitaminové že B6, D3, B12, zinok.
@unbeholfen a co z toho ked tam mas nutelu a x dalsich blbosti.
A inák že som 20€ minul v cukrárni vás asi neprekvapuje, ale mňa skôr prekvapili tie ceny. Služby sú strašne drahé. Že @hellwant jak si vravela že sú vysoké marže. To by fungovalo ako cez tie covid19 zákazy že neboli stánky a bufety s rýchlym občerstvením, boli otvorené len potraviny a ludia si museli všetko doma.
@unbeholfen pozri kazdy mina za pre niekoho blbosti. Ja som dnes dala 30e za jedno vedro a pohar z kina pretoze to musim jednoducho mat. 😀 to ze popcorn som nezjedla je uz o inom.
Ty hovoris o cukrarni, ty si myslis ze tie ingrediencie rastu na strome? Nehovorim trz o zakusku ako takom.
@unbeholfen pozri kazdy mina za pre niekoho blbosti. Ja som dnes dala 30e za jedno vedro a pohar z kina pretoze to musim jednoducho mat. 😀 to ze popcorn som nezjedla je uz o inom.
Ty hovoris o cukrarni, ty si myslis ze tie ingrediencie rastu na strome? Nehovorim trz o zakusku ako takom.
@janulik2008 to viem niektorí zbierajú tie tematické nádoby z kina. Kamoš aj poháre z hokejových klubov.

@janulik2008 lebo zase kupi vo väcsom mnozstve a aj tak zaplati rovnako.
@anonym_19fcc2 a pritom akoze s originalom sa to neda porovnat. Aj ked uz aj taka Horalka nechuti ako niekedy