Nedostatok peňazí pri rastúcich cenách
Ahojte. Ako zvladate tie,co nemate vytvorenu financnu rezervu,mate menej penazi alebo ta rezerva je nedostatocna? Momentalne vidim a citim,ze vsetko ide cenovo hore a mam celkom paniku,ze proste,tych penazi vela nie je. Prosim,tie co ste finacne gramotne,ktore maju manzela s platom 3000+,pracu s platom 3000+ a co dostali vsetko od rodicov,nekomentovat. Neviete pozadie nasej historie,snazime sa makat ma sebe,nejde to lahko.
@anonym_autor a ja nemám finančnú rezervu čo spomínaš v úvodnom príspevku. Mne keď sa minú peniaze zo mzdy a invalidného dôchodku, tak musím ísť zbierať kovošrot (dá sa to speňažiť), alebo (Z) čo tiež viem speňažiť.
@unbeholfen toto bude asi miestny rekord v trollovani.. som prekvapeny ako dlho ti to zeru ... dobry si :D
@unbeholfen toto bude asi miestny rekord v trollovani.. som prekvapeny ako dlho ti to zeru ... dobry si :D
@romino je to pravda, mám ti odfotiť keď budem pri tej držkovej? No tak sa dívaj: Sedím vo vlaku ako vždy tvrdím. Tam vidíš tú falošnú colu, v strede je papier od dojedeného kebabu, a originál cola ktorú som si musel dokúpiť lebo tá prvá sa nedá piť. Stálo ma to všetko doteraz 9€.
@anonym_autor a ja nemám finančnú rezervu čo spomínaš v úvodnom príspevku. Mne keď sa minú peniaze zo mzdy a invalidného dôchodku, tak musím ísť zbierať kovošrot (dá sa to speňažiť), alebo (Z) čo tiež viem speňažiť.
@unbeholfen financnu rezervu nema velke,obrovske mnozstvo ludi,nema si ju z coho tvorit,ale ty si sam a naozaj pri troche snahy by si si ju dokazal vytvorit,ale to by nemohol mat vsetky mozne,nemozne vyhovorky,ako za vsetko moze niekto iny.
Staci iba trochu chciet,ale ty nechces.Tebe vyhovuje takyto nezodpovedny zivot.
Kazdy sme si strojcom svojho stastia ale aj nestastia.
@unbeholfen financnu rezervu nema velke,obrovske mnozstvo ludi,nema si ju z coho tvorit,ale ty si sam a naozaj pri troche snahy by si si ju dokazal vytvorit,ale to by nemohol mat vsetky mozne,nemozne vyhovorky,ako za vsetko moze niekto iny.
Staci iba trochu chciet,ale ty nechces.Tebe vyhovuje takyto nezodpovedny zivot.
Kazdy sme si strojcom svojho stastia ale aj nestastia.
@unbeholfen ty by si normálne potreboval asistenta, čo by ťa vyháňal z bistier, pizzérií a vývarovní a mal dohľad nad tvojimi peniazmi a cápal ťa po paprčiach, keď by si peňaženku vyťahoval.
A keď si býval doma to bolo ako? Stačilo ti, čo uvarila mama?
@anonym_bff8a1 jemu netreba asistenta ale daco ine
@anonym_19fcc2 za to môžu tie prevádzky na fotkách. Vieš koľko to zlhtne paňazí? Zase som platil 9,50€ a to už som minutých 12€ v predchádzajúcich prevádzkach. Takže v tejto som zase minul tých 9,50€.
@unbeholfen hej hej kazdy je na vine len ty si lietadlo
@anonym_19fcc2 nastastie je to Kia bus, môzem pospat. Za volantom by ma slak trafil
@hellwant odkedy blízko nás otvorili Biedronku výrazne menej som minula na nákupy plus tie ich kupóny čo dávajú za mäso, udeniny využívam čo mám komplet drogériu, prášok zadarmo.Paci sa mi ich marketing
@kocuris ani my nevieme kto si a co tym to chces povedat.Tu aj nicky anonymne ak si si nevsimol.
@kocuris ja som zavislak na sladkom 🤣🤣🤣 ale tak zasa spapam aj zdrave veci. Ked mam svoje dni to je katastrofa so sladkym 🤣
@unbeholfen ty by si normálne potreboval asistenta, čo by ťa vyháňal z bistier, pizzérií a vývarovní a mal dohľad nad tvojimi peniazmi a cápal ťa po paprčiach, keď by si peňaženku vyťahoval.
A keď si býval doma to bolo ako? Stačilo ti, čo uvarila mama?
@anonym_bff8a1 vtedy ano. Prišlo nejaké to obdobie že som si raz dal na pumpe bagetu a tak mi zachutila že od toho dňa toto robím. Ale pred tým úplne normálka stravoval som sa iba doma. Vtedy som si dokázal našetriť na počítač, bicykel atď. A z menšieho platu.
Inák mám teraz prestávku a už som v automate nejaké sladkosti a nápoje kúpiť. Takže to z fotiek som už všetko popil a zjedol. To som len v polovici šichty. Ani som presne nerátal ale nejaké drobné som tan nechal a ráno ešte bufet na stanici ak bude otvorený. Takže do 30€ sa to to zase vyšplhá. Takže ak dáme priemer 30€ len na stravu krát 31 dní tak len to vychádza na 930 a ja v netto zarobim 900. Lenže ešte 120 platím režijné, 20 doprava, a ešte semtam vstupenka na bál, futbalový zápas, kredit na mobil… Takže plat + invalidný dôchodok mi ledva pokryje náklady. V tomto štáte 1200€ nestačí na vyžitie. Mám to odksúšané.
Inák mám teraz prestávku a už som v automate nejaké sladkosti a nápoje kúpiť. Takže to z fotiek som už všetko popil a zjedol. To som len v polovici šichty. Ani som presne nerátal ale nejaké drobné som tan nechal a ráno ešte bufet na stanici ak bude otvorený. Takže do 30€ sa to to zase vyšplhá. Takže ak dáme priemer 30€ len na stravu krát 31 dní tak len to vychádza na 930 a ja v netto zarobim 900. Lenže ešte 120 platím režijné, 20 doprava, a ešte semtam vstupenka na bál, futbalový zápas, kredit na mobil… Takže plat + invalidný dôchodok mi ledva pokryje náklady. V tomto štáte 1200€ nestačí na vyžitie. Mám to odksúšané.
@unbeholfen myslis v tvojom sukromnom obzerskom state?
@unbeholfen ale da len nesmies jest s prepacenik keketiny. Stat nemoze za to ze si pažravy 😀😀😀
@unbeholfen my sme 4 clenna rodina a mame rozpocet na tyzden 200€. V tom je jedlo, drogeria, ak treba lekaren, benzin. A su tyzdne, kedy tych 200€ neminieme. Cize minieme nieco menej nez 30€ pre 4 ludi na den. Ty tolko potrebujes sam pre seba. Ty si vlastne bohac. Mame takmer 5000€ mesacne, ale nedovolime si minut tolko, co ty.
Ja dnes v robote,tiez akesi obzerstvo.2 cipsy,2 chrumky,tuc-tuc,akesi keksy v cokolade.Ked toto zozeriem pojdem z prace domov.Teraz mam kavu.
No ja toto vsetko kupujem z karty zam.potom to zuctuju a stiahnu z vyplaty.U nas su aj ranajky,cerstve rozky.
Minule som si tak 2 cesnakove rozky dala o 5tej na nocnej.
Novidíte a potom že sa tu zle žije… 5000€ príjmy jak minister. Za to by nolo tooolko jedlaaaaa. Fuuu to by bol raj na zemi. To by som sedel v bistre každý deň. Ani by ma nenapadlo variť.
Novidíte a potom že sa tu zle žije… 5000€ príjmy jak minister. Za to by nolo tooolko jedlaaaaa. Fuuu to by bol raj na zemi. To by som sedel v bistre každý deň. Ani by ma nenapadlo variť.
@unbeholfen ved by si sa takto prejedol do 300kil keby mas take prijmy.Ty bud rad za to ako to je.Aspon tolko nepriberies.
Na stanici Bratislava - Nové Mesto už bol otvorený bufet, tak takto to vyzerá cestou domov: (a to už je jeden pizza rožok zjedený)
@unbeholfen Obdivujem každého, kto ti ešte odpisuje. Osobne by som ťa poznať nechcela, musíš byť strašne iritujúci človek.
@unbeholfen Obdivujem každého, kto ti ešte odpisuje. Osobne by som ťa poznať nechcela, musíš byť strašne iritujúci človek.
@anonym_347e48 to je pravda. Mnohých iritujem.
No pozrite sa jaká je drahota, iba druhé ranajky ma vyšli cez 8€ lebo hento vo vlaku mi nestačilo.
@unbeholfen ze iba 2he ranajky,ja co som si kupila na nocnu som este aj na pondelok nechala v skrinke,aj som rozmyslala to doniest dcere,isla na sutaz ale ta ma celu tasku sladkosti.Uz by sa jej to tam nezmestilo.Tak to mam na poobedne.
@unbeholfen ze iba 2he ranajky,ja co som si kupila na nocnu som este aj na pondelok nechala v skrinke,aj som rozmyslala to doniest dcere,isla na sutaz ale ta ma celu tasku sladkosti.Uz by sa jej to tam nezmestilo.Tak to mam na poobedne.
@anonym_19fcc2 ale ona to aspoň vybehá… Mne sa tie cukry uložia do tuku. Budem pupkatý.
@anonym_19fcc2 ale ona to aspoň vybehá… Mne sa tie cukry uložia do tuku. Budem pupkatý.
@unbeholfen budes tucny