Nedostatok peňazí pri rastúcich cenách
Ahojte. Ako zvladate tie,co nemate vytvorenu financnu rezervu,mate menej penazi alebo ta rezerva je nedostatocna? Momentalne vidim a citim,ze vsetko ide cenovo hore a mam celkom paniku,ze proste,tych penazi vela nie je. Prosim,tie co ste finacne gramotne,ktore maju manzela s platom 3000+,pracu s platom 3000+ a co dostali vsetko od rodicov,nekomentovat. Neviete pozadie nasej historie,snazime sa makat ma sebe,nejde to lahko.
@anonym_bff8a1 ja nehovorim ze ju nema. Len to on vyuziva stale ze ma dg. Ale dg podla mna nemoze za to ze žerie
@anonym_ef2239 traja amatérski psychológovia teda jeden kamarát ktorý sa zaujíma o psychológiu len nemá titul, a dve študentky psychológie, sa zhodli na tom, že moje jedenie súvisí s niečom takým že si tým niečo nahrádzam. Že ak sa mi niečo v živote nedarí tak hladám uspokojenie v jedle. Je to okamžitý prísun dopamanínu.
@anonym_ef2239 tak si nastuduj, ako autistovi funguje mozog: Autisti často zápasia s plánovaním, začatím úlohy (tzv. task initiation), organizáciou a prepínaním pozornosti. Človek s autizmom môže chcieť niečo urobiť, ale jeho mozog má problém "naštartovať" akciu.
Proste nedokazu fungovat ako bezna populacia, potrebuju dohlad, ale tu s nasim prispievatelom to asi rodina vzdala
@anonym_bff8a1 presne tak, ako už bolo písané v inom príspevku.
Jaaaaj ludia keby ste vedeli akú radosť mi robí nezdravá strava… Teraz som v stánku minul 15€. Ale taaaak fajne som sa najedol že som šťastný človek. Tieto emócie by som z pohánky nemal… Len ako to ufinancovať je otázka. Cestou k stánku, som neodolal a kúpil som pizza štangle v tej novej pizzérii pri packeta boxoch. Takže ďalších 5€ som minul. Takže iba dnešný obed ma stál 20€.
Jaaaaj ludia keby ste vedeli akú radosť mi robí nezdravá strava… Teraz som v stánku minul 15€. Ale taaaak fajne som sa najedol že som šťastný človek. Tieto emócie by som z pohánky nemal… Len ako to ufinancovať je otázka. Cestou k stánku, som neodolal a kúpil som pizza štangle v tej novej pizzérii pri packeta boxoch. Takže ďalších 5€ som minul. Takže iba dnešný obed ma stál 20€.
@unbeholfen my dneska na veceru pizzu 😀😀😀 a 20e v cudu. 😀
@unbeholfen my dneska na veceru pizzu 😀😀😀 a 20e v cudu. 😀
@janulik2008 my akurat valime pre synovu ,,,novu,,,elektrokolobezku 630eur v cudu,ale tak ma to ku konfirmacii a k narodkam,co ma tento mesiac vsetko.
Najhorsie je ze ma konfirmaciu rovnaky den,ako dcera ma ist na vystupenie do Prahy.Dnes prisli z Myjavy 2miesto,a postup do Prahy.A my fakt nevieme ako to vsetko zlucit dokopy.Pre oboch je to velky den.
To je drahé. V planeu je za 360€ elektrokolobežka, a na burze je ešte lacnejšia okolo 250€ mali, a cigán by zohnal aj za 150€ keby mu poviem. Ale ja radšej na jedlo míňam. Ja si elektrokolbežky a bicykle prenajímam QR kódom. Súkromné sa kradnú. Na vinohradoch mi ukradli bicykel. A to bol zamknutý takže ukradli prekonaním prekážky. Tie zdielané bicykle tam furt stoja niesu ani zamknuté o stojan/zábradlie a nekradnú ich.
A mame po vajcach.Co si nam zozralo sliepky,zostala az 1 z 5tich.Beriem to sportovo aspon susedia budu mat menej prace cez nasu dovolenku.Tak len poleju v sklenniku a co je posadene okolo.Aj tak sme chceli uz urobit novy kurnik a tento stary spalit,sliepky mali stale tie svole.A potom sa kupia nove a to sme ich mali asi 11 ci kolko.
To je drahé. V planeu je za 360€ elektrokolobežka, a na burze je ešte lacnejšia okolo 250€ mali, a cigán by zohnal aj za 150€ keby mu poviem. Ale ja radšej na jedlo míňam. Ja si elektrokolbežky a bicykle prenajímam QR kódom. Súkromné sa kradnú. Na vinohradoch mi ukradli bicykel. A to bol zamknutý takže ukradli prekonaním prekážky. Tie zdielané bicykle tam furt stoja niesu ani zamknuté o stojan/zábradlie a nekradnú ich.
@unbeholfen zalezi aka kolobezka. To je ako s bicyklami
A mame "po vtákoch" ... co myslite kedy sa vrati? 😀😀😀
@janulik2008 to uz bude nuda ozajstna.Ale tak verime,ze sa opät vrati.
@unbeholfen zalezi aka kolobezka. To je ako s bicyklami
@janulik2008 mame doma vrakovisko elektrokolobeziek,co vsetky pokazi.Ale musim povedat,ze poslednu si sam aj opravil a dal dokopy,aby isla.Ale tak ked ma vsetko v 1 mesiac,tak si vybral aku chcel.
@janulik2008 mame doma vrakovisko elektrokolobeziek,co vsetky pokazi.Ale musim povedat,ze poslednu si sam aj opravil a dal dokopy,aby isla.Ale tak ked ma vsetko v 1 mesiac,tak si vybral aku chcel.
@anonym_19fcc2 ja mam bicykel viac ako 20 rocny a kupila som si novy no a ukradli mi ho. Preštikli kladku a konec. Tak rozmyslam ze kupim dalsi ale netusim aky. Nechcem do neho vrazat stovky eur 😀 asi vezmem nejaky decathlonu
@anonym_19fcc2 ja mam bicykel viac ako 20 rocny a kupila som si novy no a ukradli mi ho. Preštikli kladku a konec. Tak rozmyslam ze kupim dalsi ale netusim aky. Nechcem do neho vrazat stovky eur 😀 asi vezmem nejaky decathlonu
@janulik2008 veru aj bicykle su rozne,moj najstarsi tiez kupoval,predaval ale tak tie bicykle su uz drahsie,ten tiez skakal na nich,robil rozne premety.Posledny kupil za 2100eur,a este jeden ma ale ten je urceny zase na ine asi len na zjazdy, ten kupil za 1000cku.Tiez chodil na sutaze do cr,ale teraz ma frajerku takze uz to islo do uzadia.Ako prvak zase skakal zo skaly na skalu,tiez sutazil,treningy maval.A v starsom veku sa dal na tieto zjazdy.
Ale tych urazov,jaj zlomena klucna kost,zlomeny predny zub,riditko mu prepichlo stehno zasivany v narkoze tak som aj rada,ze s tym prestal.
@janulik2008 aj ked teraz nedavno boli zase na bike feste aj tam stanovali,ale myslim si,ze uz si netrufa na take ako ked sa tomu venoval kazdy den.
@unbeholfen to prečo si spravil?Ty vôbec nie si sprosty vacsina ľudí tu nemá také vyjadrovanie a bezchybnú gramatiku ako ty.
@unbeholfen to prečo si spravil?Ty vôbec nie si sprosty vacsina ľudí tu nemá také vyjadrovanie a bezchybnú gramatiku ako ty.
@anonym_0e658e on sa vrati,asi mu uz aj do sprav pisali.

@anonym_bff8a1 taký by nemal mať prístup k peniazom a mal by mať opatrovníka
@anonym_c3888c toto už lekári hovorili našim už za detstva, ale naši si nechceli pripustiť že majú retarda. Otec si myslel že to zo mňa vytlčie.