Nedostatok peňazí pri rastúcich cenách
Ahojte. Ako zvladate tie,co nemate vytvorenu financnu rezervu,mate menej penazi alebo ta rezerva je nedostatocna? Momentalne vidim a citim,ze vsetko ide cenovo hore a mam celkom paniku,ze proste,tych penazi vela nie je. Prosim,tie co ste finacne gramotne,ktore maju manzela s platom 3000+,pracu s platom 3000+ a co dostali vsetko od rodicov,nekomentovat. Neviete pozadie nasej historie,snazime sa makat ma sebe,nejde to lahko.
@oriesocek tak to má veľmi zaujíma ako šetríte na varení ja som teraz mesiac úplne doma lebo mám operované koleno a teda varím kazdy deň pre 3 dospelých a jedno dieťa a teda ziram ako sú tie potraviny nenormálne drahé za 2 a pol týždňa som minula 1400 eur na potraviny len a už nemáme z čoho ísť na nákup lebo toto bol náš strop keď sme sa chodili stravovať ja do stacionara tam mám zlacnené obedy a priateľ v robote, takže berieme teraz z rezervy ale tá tiež sa už pomaly míňa ....to sa neoplatí už ani variť dneska a to som si myslela že varenie je lacnejšie lenže prd ...ach Jaj
@barborienka2001 pre boha to co varis za 1400€ za 2 a pol tyzdna? Krevety s homarom, ci mate denne 3x hovadzie steaky? schvalne...prosim co tolko stoji? V horsi mesiac miniem pre 4 osoby 800€, ale teda vacsinou je to do 750 - ale to sa nelimitujeme, je aj ryba, pizza, obed mimo prace
@oriesocek Tiez si myslim, ze minut na potraviny 1400€ za 2 tyzdne je sialene! Asi musia kupovat nejake predrazene hluposti. Alebo mäso kazdy den? To neviem posudit, kolko by stalo, lebo my mäso nejeme.
@anonym_2cf068 u nas len fakt vynimocne nie je maso, ale teda ani polovicu za cely mesiac neprejeme.
Teda cakala som väcsiu debatu,viac stazovania sa.Zeny dnes prekvapili.
@anonym_autor ja som si nevsimla ze by nieco zdrazelo, naopak:
-potraviny rapidne zlacneli, dnes kupim 1,5x toho co pred 3 mesiacmi
-i najmy zlacneli, poodchazali totiz ludia do zahranicia a Volvo tiez berie ludi do Kosic
-poistky rovnako zlacneli, teraz sa predhanaju kto z koho(k prikladu PZP)
-nehnutelnosti rovnako, znamy realitak mi povedal ze ludia ktory maju peniaze maju moc
-lieky lacne ako nikdy
Dnes sa da v pohode vyzit z 1000€ cisteho, len ty ktory piju, fajcia, kupuju si drahe hry, obzieraju sa, vyvazaju taxikom, nevedia si uvarit, beru drogy a gambluju stonaju, ich chyba.
Este jedna vec, zeny a muzi vzdy je lahsie kupit kondom alebo tabletku po ako tu potom vyplakavat s deckom v ruke a nie cirkev vam ho nenachova, maximalne tak miništranta poškrabe farár za uchom...
@anonym_66d70d toto je sarkazmus, že?
@anonym_2cf068 mäso stojí priemerne 5-6 eur, keď ratam lacne karé za 3,5 a drahšie hovädzie za 13 to nevychádza.To by iba fin.negramotny človek minul denne 130 eur
@anonym_0e658e to kde je drahšie hovädzie za 13 eur? Ja kupujem v kauflande úplne obyčajné hovädzie, nie drahšie (nozinu, alebo zadné apod, nie sviečkovicu) za 16 eur, panenka pod 12 mimo akcie nie je, kuracie je cca 7 eur prsia. Asi niekde robím chybu. To nakupujem lidl/kaufland, kedysi som nakupovala u farmárov.
@unbeholfen ty si nepoucitelny. Ked vies ze vyhladnes v noci, preco si niečo na domov nekupis? Nemas chladnicku v ktorej podrzis potraviny? 3 rozky a treska tolko nestoja, max 3€. Nehovorim, raz za cas si dopraj burger alebo langoše...ale teda zarobiť len 700€ a všetko prejest je strasne vela. Ja z tolkych penazi fungujem pre 4, a to uz maju deti 10 a 13. V yej sume mam uz 2-3x mesacne obed v robote za 10€ aj deti mekač, pripadne pizzu niekoľkokrát do mesiaca, zbytok je ale všetko mnou prichystene, uvarene. Uvarit vyvar nie je kunst a vydrzi v chladnicke tyzden, pred hlavnym jedlom pekne zohreje a trochu zasyti. Rezne - za 5 € jeme bravcove rezne aj 3dni...kare je v lidli často v akcii
@katkaseiner problém nieje v príjme ale v spôsobe. Ty a mnoho ďalších tvrdia že majú podobný rozpočet na potraviny aj 3-4 ludia.
@unbeholfen nespamuj diskusie svojimi vylevmi.najdi si terapeuta
@anonym_1551d5 nespamujem, zapájam sa do diskuie.
@unbeholfen veď si pisal, ze mas tlacitkovy telefon
@anonym_0b60be to bol plán. V Marci mi skončil paušál kde som mal nekonečný internet a prešiel som na kredit a smartfóny sú zatial v ponuke na odpredaj. Ale pri orechode k inému operátorovi som získal nejaké bonusové gigane tak ešte troška pošveholím a potom ma čaká elektroniková chudoba. Tlačidlový telefón nachystaný, a budem ako seniori že si raz za čas nabijem kredit a vybavene. Nie tieto predražené dáta. Tieto luxusy končia.
@anonym_0e658e to kde je drahšie hovädzie za 13 eur? Ja kupujem v kauflande úplne obyčajné hovädzie, nie drahšie (nozinu, alebo zadné apod, nie sviečkovicu) za 16 eur, panenka pod 12 mimo akcie nie je, kuracie je cca 7 eur prsia. Asi niekde robím chybu. To nakupujem lidl/kaufland, kedysi som nakupovala u farmárov.
@tilly aktuálny leták Kaufland, hovädzie za 13€ (neviem či je lepšie/horšie, hovädzie nejedávame).. prsia pod 5€ a ak sa bavíme o bravčovej panenke tiež sa dá dobre kúpiť v akcii 🙂 musíš lepšie tie letáky lustrovať
@tilly aktuálny leták Kaufland, hovädzie za 13€ (neviem či je lepšie/horšie, hovädzie nejedávame).. prsia pod 5€ a ak sa bavíme o bravčovej panenke tiež sa dá dobre kúpiť v akcii 🙂 musíš lepšie tie letáky lustrovať
@anonym_e0e5cc no, asi zle nakupujem. Letáky moc nestíham. Keď mi prídu do schránky, pozriem, ale potom vždy zabudnem, čo som chcela vlastne z toho letáku. A keby som mala podľa nich lietať po celom meste, tak spalim viac nafty, ako ušetrím na jedle 🤷♀️
Dnes som nemal ani langoš a v robote mám len vodu.
@unbeholfen dobre a vam tam nevaria???Ako u nas si mozme objednat z 5tich jedal,aj s polievkou za 1.30.
@unbeholfen v nedelu sme zase dostali 2 popradske kavy a kilo cukru,za to,ze sme zeny,aby sme vydrzali takto na nocnych.Od 1.4 mame dalsi benefit,ja v robote pijem 3 kavy z automatu za 45centov,teraz bude stat 26centov zbytok prispieva vsetkym zamestnancom zamestnsvatel.
@anonym_e0e5cc no, asi zle nakupujem. Letáky moc nestíham. Keď mi prídu do schránky, pozriem, ale potom vždy zabudnem, čo som chcela vlastne z toho letáku. A keby som mala podľa nich lietať po celom meste, tak spalim viac nafty, ako ušetrím na jedle 🤷♀️
@tilly len som ti chcela ukázať že dá sa takto aj v Kauflande nakúpiť 🙂 ja zvyknem nakúpiť viac aj do mrazničky keď je dobrá cena a neísť úplne na doraz až kým je prázdna mraznička ale priebežne mať stále prsia na jeden obed, nejaké bravčové a mleté mäso. Nemusím lietať po celom meste len si udržujem zásoby. Nehovorím že si na to odkázaná alebo že toto je jediný správny spôsob ako nakupovať, len možno ked píšeš že asi to robíš zle tak som sa chcela podeliť ako sa to dá robiť aj inak 🙂
@unbeholfen no a za to,ze sme zeny okrem kvietku davaju aj bonus 100eur do vyplaty,tak chlapi len placu,aka diskriminacia ale tak aj oni dostanu dalsi bonus 600eur,ale aj my.
@anonym_8cd681 deti nemusia mat vsetko hned zaplatene a hlavne:
-z tych 10 zbytocnych kruzkov treba ponechat len jeden
-netreba ich vyvazat do skoly na aute, pekne autobusom, peši
-detom staci dat sladkost 1x za tyzden
Usetrene stovky za tyzden uz len na detoch, rozmaznane deti je zbytocny vydaj navyse...
@anonym_66d70d ..z toho čo píšeš, mám pociť, že si "bacharka"...podľa tohto mi vychádza,že je najlepšie nemať deti.... raz keď si predsa dieťa urobiš, tak musíš rátať s tým, že sa oň treba postarať, rozvíjať ho, zabezpečiť mu patričný životný štandard a nie mu dokazovať, čo všetko nemusí mať a dá sa bez toho žiť..potom je už rozumenejšie si deti "nerobiť" keď nie si na to finančne pripravená a venovať sa účtovníctvu..
@unbeholfen dobre a vam tam nevaria???Ako u nas si mozme objednat z 5tich jedal,aj s polievkou za 1.30.
@anonym_19fcc2 v iných robotách bola kantína. Niekde je niekde neni. Keď som bol v takej chodil som. Varený obed za euro alebo tak nejak.
@unbeholfen v nedelu sme zase dostali 2 popradske kavy a kilo cukru,za to,ze sme zeny,aby sme vydrzali takto na nocnych.Od 1.4 mame dalsi benefit,ja v robote pijem 3 kavy z automatu za 45centov,teraz bude stat 26centov zbytok prispieva vsetkym zamestnancom zamestnsvatel.
@anonym_19fcc2 niekde to robia že benefity pre zamestnancov. Bol som aj v takých. V terajšej neni.
Ja len že ... Bude horšie
@anonym_autor Ja sice mam pracu s platom 3000+ a aj muza s platom 3000+ ale pocitujeme to tiez. Je to masaker ako vsetko zdrazuje.
@unbeholfen no a za to,ze sme zeny okrem kvietku davaju aj bonus 100eur do vyplaty,tak chlapi len placu,aka diskriminacia ale tak aj oni dostanu dalsi bonus 600eur,ale aj my.
@anonym_19fcc2 nejaky 13-ty plat vraj je, ale ja som nastupil v januári tak až v decembri to je ešte ďaleko.
Ale pani čo mi robila daňové povedala že budem dostať peniaze lebo že som mal slabý príjem v minulom roku. Na vajnorskej je jeden velký vývar za 4,50 ale nie klasický tanier polievky ale taký velký a je dobre hustá je v tom veľa mäsa a zeleniny. Tí čo poznáte Bratislavu môžete niečo odporučiť na trase Vinohrady - Nové Mesto (Nobelova, Odborárska, Vajnorská) na tej trase sa pohybujem tak nejaké lacné vývarovne? Je vietnamská na Nibelovej okolo 2,50€ je ostrokyslá.
@anonym_19fcc2 nejaky 13-ty plat vraj je, ale ja som nastupil v januári tak až v decembri to je ešte ďaleko.
@unbeholfen no niektore firmi vedia dobre odrbavat aj na tychto 13tych,14tych platoch.My mame 13ty v july a 14ty v decembri.A ono sice ja 1100eur,muz 1450eur ale vsetko to daju aj tak do hrubeho,a vtedy tolke dane stiahnu,ze az.
Preto mat 3000eur v hrubom neni ziaden zazrak,ked strhnu dane zostane 2000eur v cistom.
Aj ked rozumiem tomu efektu,ze ja zarabam 3000v hrubom znie lepsie ako povedat 2000eur v cistom.
A ešte vedla tých vietnamcov sú potraviny jediné čo mám po ceste ale mne končí šichta 4:30 a vtedy je všetko zatvorené. V Galante zase ako vystúpim z vlaku tak idem od stanice k starému cintorínu, zabočím do ľava na Bratislavskú a potom zabočím do prava na Švermovu a idem stále rovno okolo školy, starobinca a stále rovno. Nikde cestou nemám obchod. Pri stanici je Tesco ale je od ruky na iný smer ako idem ja. A na sídlisku zase sú 2 jednoty ale od ruky že musel by som ísť do ľava alebo do prava a ja bývam rovno. Že vždy sú to zachádzky.
Aj ked rozumiem tomu efektu,ze ja zarabam 3000v hrubom znie lepsie ako povedat 2000eur v cistom.
@anonym_19fcc2 ajtak hovoríš o horibilných sumách. V živote som nezarobil viac ako 1000€. Tak 2000€ je pre mňa sci-fi ale náklady by mi to vykrylo. Že 1000 by som minul na stravu lebo som pažravý, ale z tých druhých 1000€ by mi už ostalo lebo na iných veciach viem veľmi šetriť.
@anonym_19fcc2 ajtak hovoríš o horibilných sumách. V živote som nezarobil viac ako 1000€. Tak 2000€ je pre mňa sci-fi ale náklady by mi to vykrylo. Že 1000 by som minul na stravu lebo som pažravý, ale z tých druhých 1000€ by mi už ostalo lebo na iných veciach viem veľmi šetriť.
@unbeholfen tak ano u nas sa zaraba naozaj velmi krasne,a ked mi este aj rodicak chodil hned bolo 3000eur v cistom len ja.Ale zase zvysovali platy,tak nam to zvysenie kompenzovalo.A vidis cez nocnu mam cas na vsetko,ze mam taku prac.poziciu,ze nejak sa nepretrhnem pracou.
@tilly len som ti chcela ukázať že dá sa takto aj v Kauflande nakúpiť 🙂 ja zvyknem nakúpiť viac aj do mrazničky keď je dobrá cena a neísť úplne na doraz až kým je prázdna mraznička ale priebežne mať stále prsia na jeden obed, nejaké bravčové a mleté mäso. Nemusím lietať po celom meste len si udržujem zásoby. Nehovorím že si na to odkázaná alebo že toto je jediný správny spôsob ako nakupovať, len možno ked píšeš že asi to robíš zle tak som sa chcela podeliť ako sa to dá robiť aj inak 🙂
@anonym_e0e5cc chápem.
@unbeholfen tak ano u nas sa zaraba naozaj velmi krasne,a ked mi este aj rodicak chodil hned bolo 3000eur v cistom len ja.Ale zase zvysovali platy,tak nam to zvysenie kompenzovalo.A vidis cez nocnu mam cas na vsetko,ze mam taku prac.poziciu,ze nejak sa nepretrhnem pracou.
@anonym_19fcc2 na to asi treba nejaké školy a ovládať niečo špeciálne… Keby to bolo tak všade tak by všetci tak mali. Z tvojim platom by som vedel v pohode fungovať.

Kažimír narieka, že ľudia nemíňajú. Za veľa peňazí málo muziky? Thanks, but no thanks...