Nemám úverovú angažovanosť
Pekny den, mam ucet v jednej banke, som zamestnana, bezdetna, slobodna, byvam este u nasich, mam 20rokov,cisty prijem cca 700€, nemam nic na splatky. Bola som v inej banke poziadat o spotrebny uver (kvoli lepsiemu uroku) tam mi nebol schvaleny kvoli tomu, ze nemam uverovu angažovanosť, viete mi to vysvetlit? Este skusala cez nejaku dcersku spolocnost, kde som dolozila zmluvu, 3vypisy z uctu. A to mam zatial predschvalene, ze ma budu informovat, ale myslim, ze mi to neschvalia. Este mi povedalal ze kvoli tej uverovej angazovanosti mi to nedaju v ziadnej bankemvobe
je to bezny postup a nie je pravda, ze ti nikde uver nedaju, v tvojej materskej banke, kde uz mas nejale behavioralne score, ti ho isto daju
a k tej uverovej angazovanosti je to skratka fakt, ty vlastne nemas ziadny zavazok, ktorym by si banka vedela overit, ci splacas a ako mlady clovek si rizikovejsi klient, lebo (prezeniem), ked sa rozhodnes nesplacat, zbalis si kufor a odides zit do zahranicia, tak ten uver sa stane prakticky nevymozitelny, znie to smiesne ale v takychto situaciach sme odporucali klientom vziat si kreditnu kartu s minimalnym limitom, pouzivat z nej napr. par eur a vzdy ich bezurocne splatit, aby sa vytvoril zaznam v uverovom registri, ze mas nejaky zavazok a splacas korektne a potom o 3-6 mesiacov kreditku zrusit a ziadat o klasicky spotrebny uver, ak ti to ale suri, tak potom jedine uver s vyssim urokom a potom refinancovat alebo mat nejakeho spoludlznika ako tu uz bolo spominane
kazdopadne ano pozor, nechod teraz do x bank, ked ti vo viacerych zamietnu ziadost, budes mat negativne zaznamy v registri a to uz potom budes nechvalitelna
No nam pred pár rokmi, dvom zamestnaným mladým ľuďom nedali ani 2000€ na auto v dvoch bankách.
Potom sme mali niečo na splátky a už sa to rozbehlo, aktuálne máme do 60tky čo robiť s hypo. :D
@petamich dakujem, uvidim s cim sa ozvu odtial a ak nie, tak skusim vo svojej banke. A ak nie tak bohuzial. Hadam kvoli 1-2 ziadostiam mi to neodmietnu.
@nafka0483 Amico Finance
jo to Postovka do rodiny akvirovala Amico, kedze nebankovky museli od istej doby mat bankovu licenciu ak chceli uverovat - tak isto preslo Quatro pod VUB, Cetelem si zaobstaral licenciu, Provident odisiel z trhu atd. :D a zaroven tym Postovka "cieli" na iny segment trhu
Jaaaj ale tak nebankovky by som veru neskusala. Poziadaj o uver vo svojej banke. Mozes splatit skor alebo neskor refinancovat.
@nafka0483 to som nevedela, ze je nebankovka fakt. Ale tam som nic ani nepodpisovala, ani ziadost, tak ak by mi volali to zrusim.
@nafka0483 uz to nie je to nebankovka, je to dcerska spolocnost Postovej banky, rovnako ako Quatro uz nie je nebankovka a je dcerska spolocnost VUB = poskytuju uverove produkty pod ich bankovou licenciou, inak by si museli obstarat licenciu na poskytovanie uverovych produktov a ziskanie takejto licencie a splnenie podmienok bolo celkom narocne, preto niektore nebankovky z trhu odisli, niektore sa nechali kupit a niektore si licenciu zaobstarali
@baboobchod prečo by jej nemali prezradiť dôvod zamietnutia? Banka je povinná klienta informovať o dôvode.
@sasa1310 nezavádzaj prosím ťa. Zamietnutá jedna žiadosť sa nerovná negatívnemu záznamu. Zamietnutá žiadosť zhoršuje rating klienta, ale nerobí rovno negatívny záznam. Môže tam mať aj 5 zamietnutých žiadostí a úver môže dostať.
Už ti tu baby dosť poradili, že máš skúsiť tvoju banku. Chápem, že si chcela ísť do inej banky kvôli lepšej úrokovej sadzbe, ale ak to tam nevyšlo, skús svoju banku, pokiaľ teda to auto je pre teba naozaj tak dôležité.
@petamich No chapem ze presla pod ich licenciu, ale v niecom musi byt stale ina, pochybujem ze bude ponukat rovnake produkty ako banka, to by asi nemalo zmysel aby dcerska spolocnost ponukala presne tie iste produkty za rovnakych podmienok. Ze v banke ti povedia - my sme neschvalili, ale nasa dcerska spolocnost schvali. Ak da pozicku niekomu koho normalna banka (matersja spol) zamietne, tak sa asi priblizuju praktikam nebankoviek ci nie?
@nafka0483 klasické nebankovky sú dnes už riadené zákonom, musia overovať príjem aj registre. Z tohto dôvodu niektoré skončili pre pár rokmi, keďže boli zamerané na segment ľudí, ktorým teraz zo zákona úver nemôžu dať. Tieto nebankovky sú okej, netreba sa ich báť. Báť sa treba spoločností, ktoré nespadajú pod banky a nie sú ani nebankovky, poskytujú pôžičky pár stoviek na 30 dní. Tie sú problém.
@nafka0483 napr. v cenotvorbe, ak som rizikovy klient alebo mam horsi rating a banka mi neschvali napr. spotrebny uver so sadzbou vymyslim si 1% tak si ma Postovka posunie do Amico, ktore ma inak nastavene rizikovu politiku a rizikovy "priplatok" sa odrzkadli na sadzbe, cize tam mozno schvalia ale s urokom 4% alebo vyssim poplatkom atd. - cize rozdiel je v type a nastaveni produktu a jeho parametrov, tym ze su ale regulovane a je stanovena maximalna urokova sadzba atd. tak uz to nie je praktika uzernicka, ze uver so sadzbou 40% ako to bolo kedysi (teraz nehovorim o tych pofidernych pozicajte si 100E tie tu stale su ale tam si snad pozicia uz len totalny zufalec)
@nafka0483 dnes už viac menej žiadny, proces schvaľovania je rovnaký. Jediný rozdiel je iba v tom, že nebankovka má prístup iba do registra nebankových úverov, nie do bankových, takže nevidia, čo má klient v bankách. Ale ten dôvod, pre ktorý fungovali mnohé nebankovky v minulosti už nepominul (exekúcie, žiadny príjem a pod). Reálne, ak má klient všetko v poriadku, je lepšie brať úver v banke, dobré splácanie úveru mu zdvíha rating pre budúce obchody.
Ahoj, kľudne sa mi ozvi tiež som to teraz riešila a dali mi.

Su to ahojpozicky?