Nemáme pniaze na výživné a na domácnosť. Čo robiť?
Milé mamičky,nájde sa tu niekto, kto mi poradí?Moja rodina sa ocitla v pekelnej situácii.Žijem s priateľom v starom,nedorekonštruovanom rodinnom dome,na kt. priateľ platí hypotéku.Ja mám syna z prvého manželstva a on dcérku,na ktorú pravidelne platí už 17 rokov výživné.Spolu máme takmer dvojročnú dcérku.Žijeme v usporiadanom zväzku,len tápame po ekonomickej stránke.Priateľ je zamestnaný,jeho plat ide celý na hypotéku a na výživné pre dcérku z prvého manželstva.Ja poberám len rodičovský príspevok, z toho hradím všetky náklady na energie a domácnosť,stravu,hygienu a všetko kolo toho,zabezpečujem potreby oboch detí.Na svojho syna dostávam náhradné výživné v len zákonnej výške.Naše prijímu sú nižšie ako všetky účty.Zadlžení sme až po končeky vlasov.Nezvládame to,tak nám pomáhajú moji rodičia.Priateľ platil výživné 66€ a v čase môjho tehotenstva súd vyhovel jeho ex a zvýšil výživné na 132€.Jeho zárobok je cca400€.Môj syn študuje mimo domova,takže sme mu museli zrušiť internát a stravovanie.Prestala som mu uhrádzať mesačnú zálohu na stužkovú.Nevychádzalo nám to.Kôli škole ostal bývať u mojich rodičov,ktorý sa vlastne oň starajú.Je mi hrozne, keď myslím na to,že ho vidím len 1-2x do mesiaca a nemôžem mu dať ani 10€ vreckového.Viem,že výživné stojí pred akýmikoľvek hypotékami,ale bývať niekde musíme.Priateľovi uhrádzať aj hypotéku aj výživné nejde,nevychádza mu to,tak veľakrát jeho výživné zaplatím ja z rodičovskej pomoci.Podali sme návrh na zníženie výživného,nakoľko sa nám narodila dcérka,aby sa aspoň čiastočne mohol podieľať na zabezpečovaní aj jej potrieb.Zamietli to.Už sme premýšľali,že ja sama podám návrh na výživné. Čo ma však najviac bolí je,že ja svoje deti ukracujem o to čo mohli dostať a dávam jeho ex, ktorá si dva krát do roka ide na dovolenku bez dcéry,z posledného exekučného konania si kúpila auto,teraz mení nábytok...nezávidím jej to,len v tom vidím obrovskú nespravodlivosť voči našej spoločnej dcére a aj môjmu synovi.Vie mi niekto niečo poradiť?Má zmysel žiadať výživné,keď sa tým asi problém nevyrieši?Peniaze by som mal súdom priznané ale v skutočnosti by som ich aj tak musela oželieť,aby sme sa vyhli ďalšej možnej exekúcii.
@izabelkas no citala som iba tie posledne prispevky na viac som nemala nervy....ak by sa moj muz takto zachoval a vyjadroval o nasom spolcnom dietati, tak neviem co by som urobila, jedine ovalit tupym predmetom, dlazobnou kockou idealne...fakt . normalny clovek predsa chce svjim detom to najlepsie a dal by im aj to posledne
normalny chlap sa totiz vo svojich detoch vidi a zboznuje ich
@maminuska Ale mne sa pacilo mu nalozit. 😀 Len ci to padne na urodnu podu a ho to aspon trocha zamrzi jeho zmyslanie. Asi nie. Radsej bude vyhladavat temy o vyzivnom pol roka stare a prispievat a urazat zeny. A co ludia, ktorym sa narodi dieta postihnute a financne ich to uplne polozi a aj tak by dietatu aj posledne dali... A takyto idiotkovia, skoda reci. 🙂
@simsalabim mesacne date 158 euro na oblecenie pre dieta?? jezisi kriste :D :D :D deti tak rychlo nerastu, sama mam dceru a prejde aj mesiac a nekupim jej ani jedno oblecenie.
sa divim ze takych debilov nekastruju... vidina ze bude mat dalsie deti...des bes 🙄
@fantocy no ja mam trosku ine skusenosti, moj ex ma na dcerku platit 30 Eur aj ked naklady mam vysoke, nakolko som na dieta sama, tak nemam sancu davat dieta do statnej skolky, nakolko ju musim mat pri praci a aj vozim aj chodim do skolky a ak chcem pracovat, tak skolka statna sa zatvara skoro a dieta mi nema kto vybrat, takze to vyzivne co by malo chodit na ucet dcerky je uplne zanedbatelne. Nakolko som bola blba a neziadala spatne vyplatit vyzivne od datumu ked od nas odisiel k svojej novej partnerke ( co bolo viac ako 2 roky, pocas toho obdobia nic na malu nedavala, ved naco, nepytala som si ) , uz maju aj male babo, co im moc prajem a som sa aj na sude zlutovala nakolko navrh som mala na 100E vyzivne a ja, ze dobre, pracuje na cierno, neplati odvody nic, dam mu iba 30E ale ani to neplati, prve vyzivne zaplatil po 3 mesiach a teraz uz 5 mesiacov nic a ked som ho vyzvala aby poslal dcere na ucet peniaze, pozeral na mna ako na vraha. Dieta davam presne podla rozsudku a ak chce na dlhsie, tak mu ju dam aj ked stale je nieco zle, nezabalila som teplacky v zime ale mala pancusky a nohavice( na 3 dni vsetko 3x ), teraz som nabalila male ponozky co je blud, stale sa na nieco jeho nova partnerka stazuje. Ja som ta dobra, co iba steka a nic nerobi od septembra 2013 zaplatil doteraz 90E. Ak by som mala cakat na jeho peniaze, tak som pod mostom ale jeho nova partnerka iba, co od neho chcem, ma nove dieta, novu rodinu a musi to tam vsetko poplatit. Ked si ju berie, tak nech dam bike, prilbu nech maju program, to ze to dostala odomna na narodky a on je potriasol rukou. Ohladom prace, ja ked dam dcerku spat, tak vecer varim, upratujem a makam do prace aby som zmakla vsetko co potrebujem, OCR ked je dieta chore, ak skusim tak ma v praci vyhodia, beriem dovolenku a moji 70 rocny rodicia sa striedaju doma a jasne, ze platim100% skolku ( teda bez stravy ) ak sa neda platim opatrovatelku ale ak matka ostane doma, nezarobi skoro nic. Chcela som len napisat opacny pripad ako pises, ze sme same zlatokopky a musim ti povedat, ze takych ako som ja, je vela, co nemaju stastie na zodpovednych ex. Nepoznam zenu co by isla z vyzivneho ku kadernicke alebo si kupila nieco na seba, ja tie peniaze setrim na dcerinom ucte ale zatial sa vela nenasetrilo, vypis z uctu chcem posielat kazdy rok svojmu ex aby videl kolko uz nasetril.
@maminuska Ach to mi je velmi luto. ☹ Aspon v tejto situacii byt chlapom, tak drzim hubu a zene pomozem aspon financne ako mozem. Jasne niektori si asi myslia, ze to je zenina chyba. Zene to dieta zostane a on si len tak odide. To je velmi smutne. ☹ Aj ked neviem ako ste to vy mali konkretne, ci tam boli aj ine problemy vo vztahu. Ach preco takyto chlapi existuju. Moj "tatko" nebol moj biologicky, preto na mna neprisipeval mame nic a este si nechaval aj rodinne pridavky, lebo chodili na jeho meno a prepil ich. A mama kvoli nemu aj ochorela, bola na invalidnom dochodku a doma sme mali peklo, pretoze jemu bolo "velke" ze on musi chodit do roboty, aby mal peniaze a mama ich dostala z dochodku a bola doma... Boze ako by som ja vrazdila taketo svine!
@lienok1 to nemyslite vazne, ze chlap, co ma 4 deti {vsetky spolu} tak zaraba 400e. ved nech si najde robotu poriadnu, ale 2 zamestnania. ved nie je myslitelne, aby muz mal 400e plat. ved 300e je len nasa hypoteka a vasa asi tiez. urcite treba poriesit to, aby chlap mal poriadnu robotu, kde riadne zarobi. ak tu nieje, tak nech vycestuje niekam, kde zarobi. bohuzial, ina rada tu nieje.
@stanislavao nemám čas odpisovať na každý koment, bohužiaľ nie je to v mojich silách....treba čítať príspevky, aspoň tie moje, a hneď by bolo všetko jasné...bohužiaľ je to forum, a môj príspevok, ktorý je pres 3 roky starý sa vymazať nedá...už je pre mňa neaktuálny...takže súčasnosť je takáto: pre nás ťažké obdobie (a hlavne skúšku ohňom) už máme dávno za sebou- a obstáli sme ako rodičia, ako rodina, ako partneri... som zamestnaná(nesedím na zadku) a partner tiež ...syn je dospelý a finančne nezávislý, dcérka rastie a ďalšie 3 detičky mám z detského domova v náhradnej starostlivosti...všetci máme to čo k životu potrebujeme a hlavne máme jeden druhého...
@lienok1 tak to je super. prajem vam, nech sa uz len dari a nech vas tie tazke casy uz obchadzaju. majte sa pekne. necitala som vsetky komentare a prepacte, nevsimla som si ani datum. majte sa pekne a vela stastia.
@fantocy A Ty mas pocit, ze nieco vies o nas, ze nam tu nadavas do p.c, co ziju z penazi otcov svojich deti?
Napriklad ja mam dieta s jednym z najchudobneksich muzov, akych poznam. A vyzivne som po nom nikdy neziadala. Za tri roky, co je maly na svete, mu kupil dve veci: knizku a deku. A nestazujem sa.
Takze preto tu mam silny pocit, ze nemas rad zeny vseobecne, ked si schopny nam neznamym zenam z fleku nadavat len preto, ze nepadame uzasom nad tym, ze platis 132 EUR mesacne. Mna osobne vyjde len mlieko pre maleho na 70 EUR mesacne.
@fantocy nie milujuci a charaketrny otec sa takto nevyjadruje. mam komasa co zaraba 300e a z toho 100e da na vyzivne pre deti, zena odisla s inym... a nikdy som ho nepocula mat taketo komentare. okrem tych 100e si deti berie ovela castejsie ako je zvykom na dlhsie obdobia a samozrejme sa o ne pocas tej doby stara a plati navyse veci. a ano citas dobre samemu potom ostava 200e. ale nikdy sa takto nevyjadroval.

@apollo13 Ma dieta, ved to ho sere, aj viacere deti a musi platit vyzivne a mysli si, ze byvala zena ma z toho kastiel postaveny a chodi na dovolenky a on to chudak plati...