icon

Nenaúčtovaná objednávka z roku 2023

michellina29
8. apr 2025

Zdravím, práve mi prišiel mail, kde mi z internetového obchodu s prádlom intimm.. prišlo, že mi dajú dodatočne zaplatiť za tovar, ktorý som dostala ešte v roku 2023, lebo vraj nebola vtedy naúčtovaná objednávka. Ja už o tom nikde záznam nemám, nepamätám si, ani ako som platila, či hotovosťou na dobierku, kartou, neviem.. Majú právo po takom dlhom čase si nárokovať na platbu, keď ja si to už neviem overiť. Ďakujem za odpoveď.

sweet20
8. apr 2025

@michellina29 urcite je to ich stranka? Nie nejaky podvod? Mne sa to este nestalo a trochu mi to zavana podvodom... skus tam zavolat, maju tam cislo

lenkakravcova
8. apr 2025

@michellina29 prebrala si dobierku? Resp stalo sa ti, že si niekedy neprebrala nejakú dobierku? Ak áno, tak teoreticky správne by bolo zaplatiť poštovné.
Inak určite nie. Však to keby im chýbalo, tak by im to chýbalo hneď nie o rok a pol 😂 skontroluj email z ktorého ti to prišlo, či to nie je len niečo čo sa tvári ako tá stránka. Prípadne im tam normálne zavolaj.

michellina29
autor
8. apr 2025

@sweet20 je to práveže ich stránka aj číslo tam majú

michellina29
autor
8. apr 2025

@lenkakravcova podľa mailu to bolo normálne prebraté na predajni osobne, tak neviem o čo im ide

lenkakravcova
8. apr 2025

@michellina29 tak im napíš, že si to prevzala a uhradila na predajni. Keď tvrdia opak, nech ti dajú dôkaz z videokamery že si odišla bez zaplatenia.

petamich
8. apr 2025

Stat sa to asi moze ale nech to nejakym sposobom preukazu (mohli si nevsimnut stornovanu transakciu alebo co ja viem co) ALE to nemozu len tak napisat, ze myslime si, ze nepresla platba a pridite a zaplatte 🤷‍♀️😬

michellina29
autor
8. apr 2025

@petamich
@lenkakravcova
@sweet20 dala som manželovi pozrieť ten mail, tak on tvrdí, že je to podvod, že je čudne napísaný, že asi získali z tej stránky údaje nejakí podvodníci

nynia
8. apr 2025

overit si to virs jednoducho - zavolaj im. Kazdopadne rok 2023 urcite maju uz vsetky firmy uzavrety takze na 99% to znie ako podvod.

simca06022011
8. apr 2025

Treba si to jednoducho overit, zavolaj do toho obchodu a zisti si, ak im nesedi platba asi je tam faktura neuhradena, maju potvrdenu objednavku , nemaju platbu, vedia ti poslat podklady aj povedat ako si to platila, ci kartou alebo prevodom. Stava sa, ze nezbehne platba atd. A zistit to mohli, ak mali flakacsku uctovnicku, tiez som take v minulosti riesila. Ked ti daju podklady vies si to vyhladat a skontrolvat, bankove vypisy existuju, rovnako aj emaily, alebo ak si sa v eshope registrovala, tak aj historia objednavok.
Ak je to podvod, zavolas tam a nebudu o nicom vediet, vymazes a vybavene.
Ak doslo k obchodu, tovar sa prevzal a nezbehla platba, je k tomu dokaz ze nezbehla = mozu to vymahat 4 roky, pokial viem.

simca06022011
8. apr 2025

@nynia aj napriek uzavretiu sa casto chyby najdu aj potom, mozno zacala uctovnicka riesit pohladavky teraz aj stare..

(ale ako pisem, treba si to preverit, anjlepsie priamo u nich, inak ako tym emailom)

lienka.7
8. apr 2025

@michellina29 asi mas niekde na maili nejakú objednávku alebo nejakú históriu. Ak si platila cash, či dobierkou tak by ti prádlo predsa len tak nedali, či? Ak kartou, tak si pozri spätne v IB sumu.

maranco
8. apr 2025

@simca06022011 premlčacia doba je podľa Občianskeho zákonníka tri roky

simca06022011
8. apr 2025

@maranco tak v obcianskom 3, ale to tak ci tak, neprekrocili.

biba_18
8. apr 2025

ale každopádne nevolaj na číslo z majlu - ale nájdi si na stránke ktorú si nájdeš sama na nete...

michellina29
autor
9. apr 2025

@lienka.7 mám, že to bolo prebraté osobne na predajni, ale ako to bolo zaplatené tam nie je

3petka
9. apr 2025

@michellina29 Pochybujem že po tak dlhej dobe by ťa upomínali. Určite podvod

simsalabim
9. apr 2025

@michellina29 ak to bolo prebrate osobne, urcite predavacka kontrolovala, ci je tovar zaplateny, pred tym, ako ho vydala. Ved jazdy taky tovar pipnu a vidia! Je to ich chyba - nech dokazu opak. Ale podla mna podvod.

alica110
9. apr 2025

Je to divné, zavolaj tam určite.

zic
9. apr 2025

@michellina29 Ak mozes, daj sem prosim ta znenie emailu aj s rozkliknutou emailovou adresou - aby bola vidno cela adresa (zacierni si svoje udaje)... Nech aj pre buduce generacie vieme, ako vyzera (dobre) sfalsovany email...

ekira1
9. apr 2025

@michellina29 áno, I mňa by zaujímalo ten mail.

gov
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
9. apr 2025

To ké aký obchod?