Nepodanie priznania dieťaťa pri úvere: Môže to byť problém?
Ahojte pri spotrebnom úvere som nepriznal dieťa aby mi neodratali minimum
Myslite že by to mohol byt do budúcna problém?
Zatiaľ niesmw zo ženou zobratý
Môže to byť klasifikované ako TČ úverového podvodu.
Štandardný trestný čin úverového podvodu - za toto sa chodí do výkonu trestu.
Paci sa mi argument, ze nie sme zobrati 🙈 ak si uvedeny v RL ako otec dietata, tak mas voci dietatu vyzivovaciu povinnost. Nemyslim si, ze banka nejakym sposobom preveruje kazdy drobny spotrebak, ale nech sa ti nestane ze budes meskat so splatkami a zacnu ta nejako riesit. A ano je to v podstate uverovy podvod.
A to sa v banke nepýtali či máš nejake dieťa no nechce sa mi veriť. Neskôr to podľa mňa môže byť veľký problém.
@alickapusinka Tiež sa mi nechce verit, asi sa pýtali, len zatajil
Nemuseli sa ho pýtať, lebo úver si viete vybaviť aj elektronicky. A ak neodškrtneš, tak kto by sa ho akože pýtal. Odpoveď na realizáciu úveru príde elektronicky, do pár minút od zadania...
@mimi1237 vždy sa pýtaju či pri pôžičke spotrebnou úvere hypotéke.Takže podľa mna hlúposť.
@alickapusinka už to bolo spomenuté, že úver si vie vybaviť aj elektronicky a keď ho tam proste neuvedie tak to oni nemajú odkiaľ zistiť. To ze je to podvod je druha vec
podľa mňa to nebudú nijako riešiť, pokiaľ budeš splácať....
@dominik5144 nie , nikdy na to neprídu a riešiť sa to nebude.
problém tak pol na pol - ak na to neprídu tak pohoda, ak na to prídu tak máš problém 😀 našťastie nikto hľadať nebude, takže ak ty neurobíš blbosť, tak si safe 😉
Inak ani neviem, ako vlastne banky overujú takéto info, oni nie sú matrika alebo notár, nemajú prístup k takýmto súkromným údajom
Raz som brala spotrebak cez Georga zo slsp a tiež som nedala dieťa,,,,omylom.A nič nezistili.ak platíš načas tak z toho nebude nič
Podľa mňa nie si prvý ani posledný
@jaroslav81 zrejme to funguje na cestnom prehlaseni ziadatela, urcite maju v zmluve (aj pri online uveroch) nejaku klauzulu, kde prehlasuje ziadatel, ze poskytnute udaju su pravdive/spravne 🤷🏼♀️

@dominik5144 kto je otec dieťaťa keď ste 2 ženy?