icon

Nepodanie priznania dieťaťa pri úvere: Môže to byť problém?

dominik5144
2. sep 2024

Ahojte pri spotrebnom úvere som nepriznal dieťa aby mi neodratali minimum
Myslite že by to mohol byt do budúcna problém?
Zatiaľ niesmw zo ženou zobratý

maranco
2. sep 2024

@dominik5144 kto je otec dieťaťa keď ste 2 ženy?

janai1
Odpoveď bola odstránená
maranco
2. sep 2024

@janai1 nastavila si v profile pohlavie že je žena

draik
2. sep 2024

Môže to byť klasifikované ako TČ úverového podvodu.

judrpravnik
3. sep 2024

Štandardný trestný čin úverového podvodu - za toto sa chodí do výkonu trestu.

milanemila
3. sep 2024

Paci sa mi argument, ze nie sme zobrati 🙈 ak si uvedeny v RL ako otec dietata, tak mas voci dietatu vyzivovaciu povinnost. Nemyslim si, ze banka nejakym sposobom preveruje kazdy drobny spotrebak, ale nech sa ti nestane ze budes meskat so splatkami a zacnu ta nejako riesit. A ano je to v podstate uverovy podvod.

tomsta003
Autor odpoveď zmazal
alickapusinka
3. sep 2024

A to sa v banke nepýtali či máš nejake dieťa no nechce sa mi veriť. Neskôr to podľa mňa môže byť veľký problém.

mimi1237
3. sep 2024

@alickapusinka Tiež sa mi nechce verit, asi sa pýtali, len zatajil

tamtumdo
Autor odpoveď zmazal
cmuckolog
3. sep 2024

Nemuseli sa ho pýtať, lebo úver si viete vybaviť aj elektronicky. A ak neodškrtneš, tak kto by sa ho akože pýtal. Odpoveď na realizáciu úveru príde elektronicky, do pár minút od zadania...

alickapusinka
3. sep 2024

@mimi1237 vždy sa pýtaju či pri pôžičke spotrebnou úvere hypotéke.Takže podľa mna hlúposť.

nelka93
3. sep 2024

@alickapusinka už to bolo spomenuté, že úver si vie vybaviť aj elektronicky a keď ho tam proste neuvedie tak to oni nemajú odkiaľ zistiť. To ze je to podvod je druha vec

jaroslav81
3. sep 2024

podľa mňa to nebudú nijako riešiť, pokiaľ budeš splácať....

zorabibi
3. sep 2024

@dominik5144 nie , nikdy na to neprídu a riešiť sa to nebude.

zuzanka.zuzu
3. sep 2024

problém tak pol na pol - ak na to neprídu tak pohoda, ak na to prídu tak máš problém 😀 našťastie nikto hľadať nebude, takže ak ty neurobíš blbosť, tak si safe 😉

jaroslav81
3. sep 2024

Inak ani neviem, ako vlastne banky overujú takéto info, oni nie sú matrika alebo notár, nemajú prístup k takýmto súkromným údajom

zuzik1407
3. sep 2024

Raz som brala spotrebak cez Georga zo slsp a tiež som nedala dieťa,,,,omylom.A nič nezistili.ak platíš načas tak z toho nebude nič

lenockaaaaaa
3. sep 2024

Podľa mňa nie si prvý ani posledný

milanemila
4. sep 2024

@jaroslav81 zrejme to funguje na cestnom prehlaseni ziadatela, urcite maju v zmluve (aj pri online uveroch) nejaku klauzulu, kde prehlasuje ziadatel, ze poskytnute udaju su pravdive/spravne 🤷🏼‍♀️