icon

Neprišiel mi daňový bonus. Čo robiť?

11. máj 2026

Ahojte, čas bol do včera 10.5. aj keď bola nedeľa ale už je pondelok poobedie a teda žiadne eurá z daňového úradu nikde. 😀
Nárok na daňový bonus mám za celý minulý rok. Daňové priznanie bolo v riadnom termíne podané.
Keby som im bola dlžníkom, verím tomu žeby som už mala minimálne upomienku, no oni majú veľa času na platbu.
Je tu ešte niekto taký na koho sa vykašľali? 😀
Zajtra to zrejme aj obvolám lebo trpezlivosť ruže neprináša 😀

anonym_ccc16b
11. máj 2026

o aký daňový bonus sa jedná? na dieťa? z brigády?

lubbi1
11. máj 2026

myslim si, ze len meskaju, urcite tie peniaze dostanes. mne vyplacaju tiez raz rocne a vyplatene mi uz boli, ale tak viem, ze s tym maju cas do polovice maja...

petamich
11. máj 2026
@lubbi1

myslim si, ze len meskaju, urcite tie peniaze dostanes. mne vyplacaju tiez raz rocne a vyplatene mi uz boli, ale tak viem, ze s tym maju cas do polovice maja...

@lubbi1 termin je stanoveny do 40 dni od lehoty pre podanie, cize do 10.5.2026

autor
11. máj 2026
@anonym_ccc16b

o aký daňový bonus sa jedná? na dieťa? z brigády?

@anonym_ccc16b na dieťa. 🙂

melanta
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_ccc16b na dieťa. 🙂

@anonym_autor over si u zamestnávateľa, že požiadal o vyplatenie ročného bonusu.

katarinaba
11. máj 2026
@lubbi1

@melanta danove priznanie bolo podane .... s tym zamtel nema nic. A aj keby, on o vyplatenie bonusu neziada, on ho vyplaca. To, ako si preplatok vybavi s danovym uradom ide mimo zamestnancov.

@lubbi1 financna sprava nemeska

@anonym_autor v prvom rade si skontroluj podane danove priznanie - oddiel, kde je ziadost o vratenie DB - ak ti vysiel aj preplatok na dani aj narok na danovy bonus, kazde sa ziada samostatnym krizikom - je velka pravdepodobnost, ze si toto nezaciarkla a tym padom si o vratenie, ci vyplatenie nepoziadala a oni to sami od seba neurobia. Dalsia vec - skontroluj, ci si uviedla spravne cislo uctu (ak si to chcela na ucet). Toto su najcastejsie chyby v danovom priznani. Dalsia vec - povinnost podat danove priznanie elektronicky - pozastavena zivnost ta tejto povinnosti nezbavuje, ak si podala v papierovej forme a neuviedla tel. kontakt na seba, je mozne, ze povazuju tvoje DP za nepodane (neviem tvoj statu, len pisem moznu pricinu, nemusi sa ta toto tykat).
Ak si myslis, ze mas vsetko v poriadku, je cas zavolat na danovy urad, tam ti daju najpresnejsiu odpoved.

anonym_cda041
11. máj 2026
@melanta

@anonym_autor over si u zamestnávateľa, že požiadal o vyplatenie ročného bonusu.

@melanta zamestnávateľ s jej daňovým priznaním nemá nič. Nerobil jej ročné zúčtovanie. Kontaktovať zamestnávateľa jej nepomôže, keďže si DP autorka podávala sama.

katkaseiner
11. máj 2026

co tak kontaktovat DU? My tu sa mozme domnievat, a oni ti povedia presne. Mimochodom, davala si aj kopiu rodneho listu dietata?
Len zato sa pytam, lebo my si podavame danove priznanie s muzom uz asi 5 rokov, predtym nam robil zuctovanie zamestnavatel.
Tentoraz nas kontaktovala pracovnicka danoveho uradu, ze mam poskytnut kopie rodnych listov deti. Absolutne nechapem preco, kedze neide o ziadneho novorodenca. Dcera ma 13 a syn 10. Vraj to nemaju vobec v zlozke. Nechapem ale ze doteraz im to vobec nechybalo...
Takze fakt odporucam zavolat tam a spytat sa. Tiez su len ludia a tiez si mohla mat preklep v niecom v papieroch, kludne aj cislo uctu.

autor
11. máj 2026

Jasnačka, ďakujem baby 😊