icon

Nestihli ste podať žiadosť o obnovu domu?

18. jan 2025

Doteraz som nevedela že niečo takéto existuje, známa mi to spomínala lebo ideme meniť strechu na dome a že prečo si nepodam. Po jej rozhovore som pozrela na nete o čo ide a podať žiadosť bolo treba do 15 januára tak už je neskoro. Ideme meniť strechu tento rok cez leto a ďalšia výzva ktovie kedy bude. Tak už sa s tým nedá nič robiť však?

Strana
z2
tahomi
18. jan 2025

Je to pomerne jednoduche.
Ak nie si ochotna venovat cas aspon nastudovaniu problematiky, aspon tak elementarnej veci ako energeticky certifikat, tak jednoducho peniaze nedostanete. Nikto vam nepride zaklopat na dvere, ze nech sa paci tu je ziadost a tu je dotacia.

tamitamitami
18. jan 2025

Súhlasím ak nie si ochotná zistiť si základné súvislosti a všeobecné informácie tak to nie je pre teba. Je to veľa papierovačiek, treba si zistiť informácie, dodržať termíny a doložiť xy dokumentov.

Ak idete robiť iba strechu tak ti ju nepreplatia, musíš mať určitú energetickú úsporu. Zateplenie domu, výmena okien/dverí, zateplenie domu/strechy....

drianaa
18. jan 2025

U našich v dedine sú takéto výzvy na podobne projekty aj na vývesnej tabuli pred výkladom. Televizor síce nepozerám, na internete som denne, ale aj tak som sa to dozvedela z tabule. Nekritizujem, len chcem poradiť, ak netráviš čas na sieťach, skús si prechádzku s deťmi plánovať okolo podobnych tabúľ aspoň raz za čas, a možno ti niečo padne do oka

jarka_black
22. jan 2025

EC a potrebné výpočty robí energ. audítor, viem dať kontakt. Na získanie dotácie treba dosiahnuť úspory na vykurovaní pomocou tej opravy na dome. Niekedy sa mi podarilo navrhnúť 30% a niekedy aj 80% úsporu. Bez dotácií. Opatrenia dom vždy navrhovala tak, aby sa zaplatili samy z budúcich úspor. Každý starý dom má iné možnosti a iné obmedzenia. Keď o tom počujete prvýkrát, zdá sa to zložité. Ale nie je - treba sa len zamerať na to, čo prinesie najväčší efekt.

daren1
28. apr 2025

Nemá niekto info ci sa plánuje výzva? My sme oslovili pani na EC a ony nás odbila ze vraj ziedne výzvy nebudú ze už vyčerpali peniaze a ze ona ma charakter a nezoberie peniaze za ec ktorý nám bude nanič...
Všade píšu ze budu do roku 2026 tak neviem ci to vôbec riešiť lebo keď vyhlásia nestihnem vybaviť všetky doklady..

koto1
3. jún 2025
@daren1

Nemá niekto info ci sa plánuje výzva? My sme oslovili pani na EC a ony nás odbila ze vraj ziedne výzvy nebudú ze už vyčerpali peniaze a ze ona ma charakter a nezoberie peniaze za ec ktorý nám bude nanič...
Všade píšu ze budu do roku 2026 tak neviem ci to vôbec riešiť lebo keď vyhlásia nestihnem vybaviť všetky doklady..

@daren1 to by zaujímalo aj mňa, dnes bol u nás obchodný manažér z jednej stavebnej firmy ktorá ponúka rôzne práce okrem iného aj zateplenie domu, fotovoltaiku, tepelné čerpadlá atď. A on presvedčivo hovoril že určite sa ešte ďalšia výzva tuším číslo 7 otvorí a možno sa otvorí aj číslo 6 lebo sa údajne neminuli všetky peniaze ktoré boli v nej. Tak neviem či tomu veriť

Strana
z2