icon

Neúspešná žiadosť o pôžičku zo Slovenskej sporiteľne

nemanjakin
18. apr 2025

"Otvoril som účet v Slovenskej sporiteľni a podal som žiadosť o pôžičku, prvýkrát to neprešlo, pretože som nedostal výplatu. Druhýkrát rovnako, ak som dostal výplatu, dostal som aj druhú výplatu na ten účet a stále to nejde. Som cudzinec, pracujem na Slovensku už 3,5 roka pre firmu, nie cez agentúru, mám prechodný pobyt, priemerný plat 1200 eur a chcel som si požičať 5000. Môže mi niekto povedať, kde je problém?"

zajacik1989
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
18. apr 2025

Problem je, ze nemas trvaly pobyt.

vroni
18. apr 2025

V trvalom pobyte. Bez neho nedostaneš nič. A to je inak sporiteľňa veľkorysá banka na pôžičky, keď tam máš účet.

alkoholik
18. apr 2025

Nato ze zijete 3.5 roka na SR mate krasny pravopis...
Ja ho nemam za 40 rokov...

sara158
18. apr 2025

Ahoj, ak máš prechodný pobyt, úver sa dá schváliť, ale musíš ísť priamo do banky a nie cez aplikáciu, keďže to podlieha špecifickým podmienkam. To, či ti výplata chodí na účet v SLSP alebo inde, nie je až taká dôležitá informácia, pretože príjem sa overuje cez Sociálnu poisťovňu. Prípadne skús ešte VUB, oni majú tiež celkom slušnú priechodnosť úverov na prechodný pobyt. Priprav si hlavne doklady ako je pas, prechodný pobyt, pracovnú zmluvu, výpis z účtu za posledný pol rok/rok.

vroni
18. apr 2025

@sara158, skúšali sme to v lete, bez trvalého pobytu sa s nami v banke odmietli baviť.

sara158
18. apr 2025

no môj partner úver má, čiže je to možné. Nevravím že to bola ľahká cesta, trvalo to oveľa dlhšie ako pri občanovi. Skúste si nájsť schopného finančného sprostredkovateľa čo vám s tým bude vedieť pomôcť a vybaviť to.