Nevrátenie depozitu za prenájom
Ahojte.byvali sme v prenajme cca2 mesiace.zmluvu sme ani nemali podpisanu a bola aj neuplna .prenajimatelovi sme dali dopredu vediet ze sa budeme stahovat aby mal cas hladat si nahradu za nas co si aj nasiel ako sa priznal.dna 15.8 dva dni pred odstahovanim mi vola aby som mu uvolnila byt lebo novi najomnici mu uz podpisali vraj zmluvu.boli sme dohodnuti ze byt mu uvolnim dna 17.8. ale najom som mala uhradeny do 19.8 .prisiel den odovzdania klucov a zacal vymyslat ze on nam kauciu nevrati (350) vraj ma na to 30 dni. Na danovom nie je registrovany a zmluva je podla advokata neplatna ako od neho vysudit peniaze?
Ak máte neplatnú zmluvu, ani na súde podľa mna nic nezmôžete. A ak by ste sa na to sj dali, viete koľko stoji právnik? A ako dlho sa ťahá súdny spor? Moze to byt aj dva tri roky a právnikovi zaplatíte minimálne tých 350. 🤷🏻♀️ To, ze prenajímateľ nieje evidovaný na DU a prenajíma na čierno , to je uz bohužiaľ tak, 90% prenajimatelov registrovaných nieje, sk by boli, nájomné by bolo este vyššie ako doteraz, keďže by museli odvádzať z neho dane atd…

@qetka v zmluve mas mat ak je spravne urobena najom a aj vydavky spojene s najmom (energie a pod.)