icon

Nevyplatená maródka a kontrola u zamestnávateľa

tsunamka
24. apr 2014

AHojte, chcem sa opytat, ci sa Vam uz stalo, ze vam nevyplatili PN, lebo setria vykazy u zamestnavatela. Ja som prvy krat v zivote PN od 7.3., momentalne uz na materskej a stale mi nic neprislo, tak som bola v SP a tam mi povedali, ze este nieco setria u zamestnavatela. Odvody su zaplatene, tak neviem, co tam chcu setrit. Nemate niekto podobnu skusenost? Ako dlho to mozu "setrit" a zdrziavat mi vyplatenie davky? Dakujem

ragulca
25. apr 2014

Nemyslím, že je problém na strane zamestnávateľa, ten dáva PN na SP až keď si PN viac ako 10 dní, čo bolo v tvojom prípade 18. 3., súpisy v SP pokiaľ viem sa robia raz mesačne - začiatkom mesiaca okolo 5.- 7., takže PN by ti už mala každú chvíľu nabehnúť. Over si u zamestnávateľa, či nezabudli odniesť PN na SP

eeffka
25. apr 2014

zavisi ako mate nastavene mzdy kolkateho ste mavali? U nas napr k 15temu, do 10sa musia odovzdat podklady, cize tvoja PNka z 7.3 by sa ku mne dostalo az 10.4 a termin na socialke je do 3-5, cize by si bola vyplatena az cca 10.5 za 3+4/2014

dena1973
26. apr 2014

Ak sa z nejakého dôvodu niečo šetrí (nie je niečo v poriadku napr. vo výkazoch, alebo je na šetrenie iný dôvod), tak SP má na výplatu nemocenskej dávky podľa zákona 60 kal. dní od doručenia žiadosti (PN, ošetrovného, materského...).